24 Ekim 2024, Perşembe

Atatürk’e hakaret edenler hakkında suç duyurusu

23 Şubat 2024, Cuma 06:57

     


Eğitim-İş 7 No.lu Şube yöneticileri, Refah Partisi eski Milletvekili Şevki Yılmaz ve beraberindekilerin Atatürk’e yönelik hakaretlerini yargıya taşıdı.

Bir düğün sırasında çekilen videoda yer alan, Refah Partisi eski Milletvekili Şevki Yılmaz ve beraberindekilerin Atatürk’e yönelik hakaretleri Eğitim İş’in tepkisini çekti. Eğitim-İş 7 No.lu Şube yöneticileri Aliağa Adliyesi’ne giderek, Şevki Yılmaz ve beraberindekiler hakkında Atatürk’e yönelik hakaretleri nedeniyle suç duyurusunda bulundu. Eğitim-İş 7 No.lu Şube Başkanı Mustafa Gök, suç duyurusunun ardından yaptığı açıklamada, “Mesleği gereği her gün adliyede olan, yani ifadeye çağrılsa dakikalar içinde ifade vereceği kesin olan bir avukat, evi aranarak, onlarca polis eşliğinde gözaltına alınırken; bu ülkenin kurucusuna adice hakaret edenler için ise yaprak kımıldamamaktadır. Oysa tarihçi İlber Ortaylı’nın da nikah şahidi olduğu, II. Abdülhamid’in torunun kızının düğününde çekilen bir videoda, eski Refah Parti milletvekili Şevki Yılmaz’ın ülkemizin kurucusu Atatürk’e ağza alınmayacak hakaretler edip beddualar savurduğu, Diyanet’e bağlı bir kamu görevlisi olan İmam Halil Konakcı’nın ise gülerek 'Amin' dediği görüldü. Bu ülkenin kurucusunun hatırasını korumak için bir kanun varken, daha önce de milletin egemenliğinin sembolü olan TBMM’ye hakaret etmiş Şevki Yılmaz ile ilgili neden harekete geçilmemiştir?” dedi.

“Örgütlü olarak tepki gösterdik”

Atatürk’ün kurduğu bu devletin görevlisi olan bir şahsın Atatürk’e edilen hakaret ve bedduaları onaylamasına ne hakla sessiz kalındığını soran Gök, “Bu iki olay elbette münferit ve rastlantısal olarak üst üste gelmiş değildir. Burası laik Türkiye Cumhuriyeti’dir ve bu halk, kendisine Ata’sının en büyük hediyesi ve emaneti olan bu Cumhuriyet’e sonuna kadar, asla pes etmeden sahip çıkacaktır. Eğitim-İş olarak Atatürk’e dil uzatma hadsizliğini gösteren şahısla ilgili tüm illerde örgütlü olarak tepki gösterdik. Şahıs hakkında Aliağa Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduk. Konunun peşini asla bırakmayacağımızı ilan ediyoruz. Biz takiyye bilmeyiz, biz fikirlerimizi başka türlü göstermeyiz, bizler Başöğretmenin eğitim neferleriyiz.” Diye konuştu.

(SERKAN SELİNGİL)







 
Son Eklenen Haberler