Zeytin hasadı şenlikle başladı
23 Ekim 2025, Perşembe 06:07| Tweet |
Çıtak Mahallesi, Aliağa’daki 4. Zeytin Hasat Şenliği’ne ev sahipliği yaptı. Etkinlikte üreticilere fidan dağıtıldı ve çeşitli yarışmalar düzenlendi.
Aliağa Zeytin Hasat Şenliği’nin 4’üncüsü bu yıl Çıtak Mahallesi’nde gerçekleştirildi. Aliağa İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün organizasyonuyla düzenlenen şenlik, üreticiler, çiftçiler ve vatandaşları bir araya getirerek zeytinin hem ekonomik hem de kültürel değerine dikkat çekti. Temsili zeytin hasadından zeytinyağı fabrikası ziyaretine, zeytinyağlı tadım yarışmalarından çeşitli hediye ve ödüllerin verildiği organizasyonda vatandaşlara zeytin fidanı dağıtıldı. Çıtak Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen organizasyona; Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Aliağa İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mazlum Selim Aksakal, Aliağa İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Can, Aliağa İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Yusuf Can Gökgöz, siyasi parti temsilciler, STK temsilcileri, muhtarlar, üreticiler ve vatandaşlar katıldı.
Renkli görüntülere sahne oldu
Sabah saatlerinde başlayan etkinlikler kapsamında, zeytin bahçesinde geleneksel yöntemlerle yapılan hasat renkli görüntülere sahne oldu. Katılımcılar, dalından toplanan zeytinlerin yağa dönüşüm yolculuğunu Avcı Zeytinyağı Fabrikası ziyaretinde yerinde gözlemleme fırsatı buldu. Zeytin ve zeytinyağı üretiminin inceliklerinin paylaşıldığı teknik gezinin ardından, yöresel zeytin standları ve sofralık zeytin yapımı atölyeleriyle, zeytinin kültürel zenginliği ve üretim çeşitliliği sergilendi.
Aksakal: “Zeytin, sağlığın ve bereketin simgesi”
Şenliğin açılış konuşmasını Aliağa İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mazlum Selim Aksakal yaptı. Aliağa’da zeytinin tarımsal üretimdeki payının büyüklüğüne değinen Aksakal, “Zeytin, yüzyıllardır bu toprakların mirası, sağlığın ve bereketin simgesidir. Aliağa’da 82 bin dekar tarım alanının 48 bin dekarında zeytin üretimi yapılmakta; hem yağlık hem sofralık zeytin yetiştirilmektedir. Bu yıl dördüncüsü düzenlenen Hasat Şenliği’ni Çıtak Köyü’nde gerçekleştiriyoruz. Zeytin topladık, yağ üretimini izledik ve çeşitli etkinlikler düzenledik. Desteklerinden dolayı Kaymakamımız Zekeriya Güney’e, Belediye Başkanımız Serkan Acar’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Tüm üreticilerimize bereketli bir sezon diliyorum” dedi.
Güney: “Bereketli bir sezon diliyorum”
Aliağa’da hasat sezonunu şenlik havasında başlatmak amacıyla Zeytin Hasat Şenliği’nin düzenlediğini söyleyen Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney “Aliağa, sanayi ve liman kenti olmasının yanı sıra tarımla da öne çıkan bir ilçedir. Aile işletmeleri şeklinde faaliyet gösteren çiftçilerimizin hasat sezonunu şenlik havasında başlatmak istedik. Zeytin, bu coğrafyanın kadim ve anlamlı bir bitkisidir. Huzur ve kardeşlik içinde geçen bu etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyor, üreticilerimize bol bereketli bir sezon diliyorum” dedi.
Tadım yarışmaları yapıldı
Şenlikte düzenlenen “En İyi Zeytinyağlı Sarma Yarışması” ve “Zeytinyağı Tadım Yarışması”, katılımcılara lezzet dolu anlar yaşattı. Zeytinyağı Tadım yarışmasında jüri üyeliklerini; İzmir Zeytincilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nden Dr. Berna Yıldırım, İzmir Zeytincilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nden Dr. Elif Burçin Uyanık ve Aliağa Belediyesi Başkan Yardımcısı Mesut Öztürk üstlendi. Zeytinyağlı Sarma Tadım Yarışmasında ise jüri üyeliklerini; Aliağa Kaymakamı Sayın Zekeriya Güney, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Aliağa Radisson Otel Şefi Sedat Çetiner, Aliağa By Hilton Otel Şefi Emrah Tütüncüoğlu, Aliağa İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Can, Aliağa İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Yusuf Can Gökgöz gerçekleştirdi. Yöresel tatların ustalıkla sergilendiği yarışmalarda dereceye giren katılımcılara ödülleri takdim edildi. Ayrıca çekilişle sürpriz hediyeler dağıtılırken, katılımcılara zeytin fidanı da armağan edildi. Zeytinyağlı Sarma Tadım Yarışmasında birinci Atatürk Mahallesi’nden Derya Savran oldu. Yarışmada ilk üçe giren katılımcılara ödüllerini Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney takdim etti. Zeytinyağı tadım yarışmasında ise birinci Çıtak Mahallesi’nden Hasan Yıldız oldu. Yarışmada ilk üçe giren katılımcılara ödüllerini Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar takdim etti.
Çiftçilere eğitim çağrısı
Zeytinyağı tadım yarışmasında birincilik elde eden Hasan Yıldız’a ödülünü takdim eden Başkan Serkan Acar, “Etkinlik öncesinde Hasan abimizin zeytin bahçesini ziyaret ettik. Kendisi, Aliağa İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından verilen tüm eğitimlere katıldığını, öğrendiklerini kendi bahçesinde uyguladığını ve bu sayede çok güzel verimler aldığını bizlerle paylaştı. Bu ziyaret sayesinde, İlçe Tarım Müdürlüğümüzün ve orada görev yapan personelin ne kadar kıymetli bir hizmet sunduğunu bir kez daha görmüş olduk. Bu vesileyle, tüm çiftçilerimize İlçe Tarım Müdürlüğümüzün düzenlediği eğitim programlarına katılmalarını tavsiye ediyoruz. Aynı zamanda, bu eğitimlerde edindikleri bilgileri bahçelerinde uygulamalarını özellikle rica ediyoruz” diye konuştu.
(DERYA SÜNER)

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nin 7. haftasında sahasında Esenler

İngiltere vize randevusu, telefon ya da e-posta ile değil; hesap oluşturma →

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına bağlı Toplu Konut İdaresi

Aliağaspor FK, sahasında Adanaspor’u 7-1 mağlup ederek zirve yolunda önemli

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İzmir Ticaret Odası Yönetim

Şakran’da çocukların zeytin üreticiliğinin tüm aşamalarını

Aliağa Belediyesi’nin vatandaşlara kaliteli hizmeti uygun fiyatla sunma anlayışıyla

Aliağa Belediyesi, “Aliağa Kent Kitaplığı” yayınevinin ardından “Aliağa

“Aliağa Damızlık Koyun Üretim Merkezi Projesi” kapsamında, kura ile

DEM Parti Aliağa İlçe Başkanlığı, Sayıştay’ın 2024 yılı Aliağa Belediyesi

Alia Park Atla Terapi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kapalı manej yapımı sürüyor.

Aliağa Belediyesi tarafından projelendirilen Aliağa Gençlik Merkezi ile Aliağa

Aliağa Petkimspor, FIBA Europe Cup C Grubu 4. Hafta mücadelesinde, deplasmanda

Foça, Torbalı, Kemalpaşa, Bornova, Karabağlar ve Güzelbahçe ilçelerinde

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından 81 ilde uygulamaya koyulan Harezmi Eğitim

Aliağa Belediyesi, 2025 yılı Emlak ve Çevre Temizlik Vergilerinin ikinci taksit

Aliağa Belediye Meclisi Kasım ayı Olağan Toplantısı bu akşam yapılacak. Toplantıda

FIBA Avrupa Kupası C Grubu 4. hafta maçında Aliağa Petkimspor, yarın deplasmanda

Nesine 2. Lig Kırmızı Grup 11. hafta mücadelesinde Aliağaspor FK deplasmanda

İzmir, büyük bir şehir olmanın avantajlarını ve dezavantajlarını bir arada

İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan, Aliağa’nın Yeni Şakran

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, video konferans yöntemiyle katıldığı törende

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, ocak ayında yeni tarifelerin

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, kentte üç noktada

Aliağa’da, Avcı Ramadan Parkı bölgesinde yoğun yağmurlar sonrası yaşanan

FIBA Avrupa Kupası C Grubu 3. hafta maçında Aliağa Petkimspor, sahasında Romanya'nın

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Yerel Eşitlik Eylem Planı’nın “Ulaşım”

İzmir'de 117 kişinin yaşamını yitirdiği depremin üzerinden 5 yıl geçti.

















