131019098
5 Mayıs 2024, Pazar

“KAMYONCULAR OTOYOL İÇİN 5 TL ÖDESİN”

23 Kasım 2020, Pazartesi 07:03

     


CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, Plan Bütçe Komisyonu’nda yaptığı konuşmada, Menemen-Aliağa-Çandarlı otoyolunu kullanan kamyoncuların ödediği ücretlerin sıkıntı olduğunu söyledi. Serter, “Aliağa Kamyon Garajı, Yeni Foça Demir Çelik tesisleri arası, kazançları çok kısıtlı olmasına rağmen, büyük kamyonlar tek gidiş için 51 lira para ödüyor. Tavsiyem, sadece bu hat için kamyoncuların ödemesi gereken rakam 5 TL ile sınırlandırılsın” dedi.

CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, Plan Bütçe Komisyonu’nda Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na İzmirlilerin ulaşımda yaşadığı sıkıntıları iletti. İzmir’in AK Parti iktidarlarının üvey evladı olmaktan bıktığını söyleyen Serter, bir türlü tamamlanmayan ulaşım projeleri yüzünden İzmirlilerin büyük sıkıntı çektiğini ifade etti.

“7 yılda 675 km yolu stabilize hale bile getiremediniz”

Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren Hattı projesinin temelinin 2013 yılında atıldığını, 6 bakan değişmesine rağmen hala tamamlanamadığını söyleyen CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, “4,5 milyar TL’ye mal olacağını bildiğimiz bu hattın ilk etabı olan Ankara-Afyonkarahisar’ın temeli Eylül 2013’te atıldı. Üzerinden 7 yıl geçti. Bu sürede 6 bakan değişti. Ankara-İzmir yüksek hızlı tren hattının yüzde 35’inin bittiğini söylediniz. 7 yılda 675 km yolu stabilize hale bile getiremediniz. Yani yapmanız gereken sadece her yılbaşına 96 km hattı tamamlamaktı. Eski Bakan Binali Yıldırım yüklenici firma ile el sıkışırken 2013’te, 34 ay sonra Ankara’dan Afyonkarahisar’a gitmek istiyorum pazarlığı yapmıştı. Siz ne diyorsunuz?” dedi.

“Kamyoncular tek gidiş için 51 lira para ödüyor”

İktidarın deniz yolu ulaşımını da unuttuğunu belirten Bedri Serter, deniz yollarına ayrılan payın 17 yılda yüzde 1,1 olduğunu, 2021 yılında ne kadar pay ayrılacağını merak ettiğini söyledi. İzmir’in senelerdir, AK Parti iktidarlarının üvey evladı olmaktan bıktığını ifade eden Serter, “İki adımlık Bayındır-Ödemiş yolunu hala bitiremediniz. Üstüne üstlük 2019 seçimlerinde Bayındır’ı aldınız. Ama çivi bile çakılmadı. Ben artık Ödemiş’e, Beydağ’a, Kiraz’a giderken düzgün yollardan gitmek istiyorum, inşaatı devam eden yollardan değil. Ayrıca Tire-Belevi yolunun yarısını bitirmeye herhalde para yetmedi. Menemen-Aliağa-Çandarlı otoyolunu kullanan kamyoncularımızın ödediği ücretler ayrı bir sıkıntı konusu. Kamyoncularımız, Aliağa Kamyon Garajı-Yeni Foça Demir Çelik tesisleri arası, kazançları çok kısıtlı olmasına rağmen, büyük kamyonların geçişi için tek gidiş için 51 lira para ödemektedir. Bu hattaki yükleri için ise aldıkları ücret 250 TL’yi geçmemektedir. Bu rakamları irdelemenizi istiyorum. Tavsiyem, sadece bu hat için kamyoncularımızın ödemesi gereken rakam 5 TL ile sınırlandırılsın.” diye konuştu.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler