131019098
3 Mayıs 2024, Cuma

YENİ BAŞKAN DİLEK GAPPİ

25 Haziran 2021, Cuma 06:13

     


İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin Olağan Genel Kurulu Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Yapılan seçimde İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin yeni başkanı Dilek Gappi oldu.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Olağan Genel Kurulu’nda 17. başkan seçildi. Tarihi Havagazı Fabrikası’nda düzenlenen genel kurulda 563 üye oy kullandı. Pandemi kuralları çerçevesinde ve geniş katılımla gerçekleşen genel kurulda dört liste yarıştı. 2 geçersiz, 3 boş oyun kullanıldığı seçimde 558 oy geçerli sayıldı. Dilek Gappi, Murat Attila, Mustafa Yılmaz ve Mehmet Ali Okumuş’un yarıştığı genel kurulda başkanlığı Dilek Gappi yönetimindeki Emek ve Gelecek Grubu kazandı.

Misket Dikmen: “Verdiğiniz destek için şükranlarımızı sunuyoruz”

Divan Başkanlığını Levent Bimen’in yaptığı genel kurulda, tüzük gereği tekrar aday olamayan mevcut başkan Misket Dikmen bir konuşma gerçekleştirdi. Dikmen, “Bu onurlu görevi yerine getirdiğimiz altı yıllık süreçte, İzmir Gazeteciler Cemiyetimizi varlığına, itibarına en yakışan en saygın biçimde sözünü verdiğimiz gibi kararlılıkla temsil ettik. Bu sürede verdiğiniz destek için şükranlarımızı sunuyoruz. İzmir Gazeteciler Cemiyeti gücünü köklü tarihinden, üyelerinden almaktadır. Cumhuriyetin temel ilkelerini şiar edinmiştir. Basın özgürlüğünü, demokratik hukuk devletini, meslektaşlarının hak ve hukukunu savunmayı asli görevi bilmiştir. Bundan sonra da yoluna bu inanç ve ilkelerden asla ödün vermeden devam edecektir” dedi.

Basın kartı olmayanlar için önerge verildi

Basın kartı olmadığı için cemiyete üye olamayan gazetecilerin, basın kartı şartı olmadan üye olması için yönetim kuruluna yetki verilmesi ve 6 ay sonra olağanüstü tüzük genel kurulu ile yeni tüzüğün oylanmasına ilişkin önerge verildi. Önerge oy birliğiyle kabul edildi. Buna göre, yeni seçilen yönetim 6 ay sonra tüzük değişikliği için genel kurul yapacak ve basın kartı olmayan gazetecilerin cemiyete üye olabilmesi oylamaya sunulacak.

Öcal Uluç: “Yapılmak istenen şey cemiyetimizin intiharı”

Önerge ile ilgili söz alan Öcal Uluç, bu kongrede bu önerinin görüşülerek kabul edilmesinin mümkün olmadığını söyledi. Uluç, “Gerek tüzüğümüz gerek derneklerle ilgili kanun, bugün burada bu kararın verilmesini mümkün kılmıyor. Tüzük değişikliğinin hem görüşülmesi hem kabul edilmesi için nitelikli çoğunluk lazım. Yeterli imza varsa oylanarak gündeme alınır. Bugün burada yapılmak istenen şey cemiyetimizin intiharı demektir” dedi.

Murat Attila: “Biz üzerimize düşeni yaptık, takdir sizin”

Önerge hakkında konuşma yapan Başkan Adayı Murat Attila ise eleştirilere cevap vererek, “Kimin gazeteci olacağına devlet karar veremez diyoruz. Sonra da devletin verdiği basın kartını alamayan gazetecileri üye olarak almıyoruz. Böyle bir çelişki olamaz. İzmir’de 150’ye yakın basın kartı olmayıp aktif gazetecilik yapan üyelerimiz var. Çok sayıda basın danışmanımız, erken emekli olduğu için basın kartını kaybeden üyemiz var. Şu anda 250’nin üzerinde üyemizin basın kartı var. Genel kurulda yapılan kararlar oy çokluğu ile alınır. Ama tüzük değişikliği ve kanunlarda yazılı haller genel kurulda görüşebilir. Tüzük değişikliği aceleye getirilmez haklısınız. Bu baştan aşağı bir tüzük değişikliği talebi değil. Bizim verdiğimiz önerge tek bir madde ile ilgili. İGC Genel Kurulu yapılacağı açıklandığı anda genç gazeteci arkadaşlar bu taleplerini bize iletti. Mevcut adaylar da haklısınız diye söylediler. Ben de samimiyseniz gelin üstümüze düşeni yapalım dedim. Biz üzerimize düşeni yaptık, takdir sizin” dedi.

İGC'nin 17. başkanı Dilek Gappi oldu

Genel Kurulda söz alan Başkan Adayı Mustafa Yılmaz da faaliyet raporu hakkında eleştirilerde bulundu. Yapılan konuşmaların ardından oylamaya geçildi. Açılan zarflardan 3 tanesi boş, 2 tanesinde de çift oy çıktı. 5 oy geçersiz sayıldı. Dilek Gappi’nin mavi listesi 202, Mustafa Yılmaz'ın sarı listesi 124, Murat Attila'nın turuncu listesi 81, Mehmet Ali Okumuş'un beyaz listesi ise 17 oy aldı. Bu sonuçlara göre, İGC'nin 17. başkanı Dilek Gappi oldu.

“Sağduyu kazandı, cemiyetimiz kazandı”

Genel Kurul sonrası değerlendirmede bulunan Dilek Gappi, “İGC olarak yeni döneme çok iddialı bir ekiple başlayacağız. Çünkü biz ekibi oluştururken özellikle şuna dikkat ettik; kişisel, siyasal, ticari kaygısı olmayan kişilerden ekip oluşturduk. Projeleri, iç yapıyı biliyoruz. Ertesi gün ne yapacağımızı biliyoruz. Zaman kaybetmeyeceğiz. Basın sektörünün en büyük sorununun itibar olması içimizi acıtıyor. O nedenle yapacağımız her çalışma bizim için itibarı yükselten kazanca dönmeli. Genç meslektaşlarımızı da kucaklayacağız, tüm meslektaşlarımızı kucaklayacağız. Her eleştiriyi sonuna kadar dinleyeceğiz. Komisyonlarla birlikte aktif bir yönetim tarzı uygulayacağız. Sağduyu kazandı, cemiyetimiz kazandı. Herkese teşekkür ediyorum.” Dedi.

(HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler