131019098
19 Mart 2024, Salı

İLÇE GENELİNDE MASKE TAKMAK ZORUNLU

27 Haziran 2020, Cumartesi 06:49

     


Aliağa İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararına göre; maske kullanımı ve sosyal mesafe kuralına uyulması tüm ilçe sınırları içerisinde uygulanacak, bu doğrultuda denetimler yapılacak. Alınan kararlara uymayan vatandaşlara 900 TL idari para cezası uygulanacak.

Aliağa İlçe Hıfzıssıhha Kurulu dün kurul üyelerin katılımı ile Aliağa Kaymakam Vekili Fatih Kızıltoprak başkanlığında toplandı. Toplantıda; vatandaşların ağız ve burnu kapatacak şekilde tıbbi/bez maske kullanmaları ile sosyal mesafe kuralına uymaları konusundaki uygulamanın görülen lüzum üzerine tüm İlçe sınırları içerisinde uygulanması ve bu doğrultuda denetimler yapılması kararlaştırıldı.

Alınan kararlara uymayan vatandaşlara Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282’nci maddesi gereğince 900 (dokuzyüz) TL idari para cezası uygulanmasına, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanunu’nun 195’inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına ve kolluk birimleri tarafından konunun takip edilerek uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesine karar verildi.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler