131019098
2 Mayıs 2024, Perşembe

ŞEHİT POLİSLERİN ADI ALİAĞA’DA YAŞAYACAK

27 Temmuz 2019, Cumartesi 06:22

     


Aliağa’da hizmet vermeye başlayacak Şehit Fethi Sekin Trafik Eğitim Parkı ve Şehit Nedim Öner Atış Poligonu’nun açılışı İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Aliağa’da hizmet vermeye başlayacak Şehit Fethi Sekin Trafik Eğitim Parkı ve Şehit Nedim Öner Atış Poligonu’nun açılışı gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen açılış törenlerine İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, Aliağa Kaymakamı Erhan Günay, Foça Jandarma Komando Okulu Komutanı, Foça Amfibi Tugay Komutanı, Aliağa Garnizon Komutanı Albay Faruk Altun, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Aliağa Cumhuriyet Başsavcısı Hikmet Salman, İlçe Emniyet Müdürü Yasin Uğurtaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Bayhan, şehit aileleri, siyasi parti temsilcileri, oda başkanları ve temsilcileri katılım gösterdi.

“Trafik bir kültür işidir”

İlk olarak Yeni Mahalle’de bulunan Kent Park içerisindeki alanda faaliyet gösterecek olan Şehit Fethi Sekin Trafik Eğitim Parkı açılışı gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören protokol konuşmalarıyla devam etti. İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın açılış konuşmasında, “Milletler ancak kahraman evlatların omuzlarında yükselebilirler. Türk Milleti de böyle kıymetli evlatlara sahip olduğu için bu sayede dimdik ayaktayız. Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş aziz kanlarını bu milletin huzuru güvenliği için bağrında yattıkları bu topraklara dökmüş kahraman şehitlerimizi ebediyete intikal etmiş bütün gazilerimizi rahmetle minnetle anıyoruz. Trafik güvenliği ülkemizin önemli sorunlarından biri. Maalesef dünyada ki gelişmiş ülkelerin gerisinde kaldığımız bir konu. Bu konu üzerinde çok yoğun çalışmalar yapmaktayız İzmir İl Emniyet Müdürlüğü olarak. Ama maalesef trafikte de elim kazalarla karşılaşmaya devam ediyoruz. İnsanlar hayatını kaybetmesin trafikte elim kazalar olmasın istiyoruz. Bununla ilgili sadece kolluk kuvvetlerinin denetiminin yeterli olmadığını gördük. Trafik bir kültür işidir. Trafik aynı zamanda bir eğitim işidir. Biz eğer çocuklarımıza trafik bilincini yerleştirebilirsek küçük yaşlarda bu önemli sonu çözeceğimize inanıyoruz. İlimiz bu konuda önemli çalışmalar gerçekleştiriyor. Biz burada çocuklarımıza ilkokul seviyesinden ortaokul seviyesine kadar trafik bilincini yerleştireceğiz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

“Trafikte bizim bilinçli olmamız sorunu çözmüyor”

İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın’ın ardından Aliağa İlçe Kaymakamı Erhan Günay kürsüye geldi. Günay, “Trafik eğitimi gerçekten insanı yaşat ki devlet yaşasın mantığının en önemli sacayağı. Çünkü insanı yaşatmak için verilecek en güzel şey eğitim. Trafikte eğitim işi nesilleri kuşakları eğitme işidir. Yediden yetmişe hepimiz trafiğin içerisindeyiz. Trafikte bizim bilinçli olmamız sorunu çözmüyor. Bu toplumsal bir mesele. Sizin hiçbir hatanız olmasa bile trafik hata affetmiyor. Sizin karşınızdan gelen sürücünün yaptığı hata canınıza mal olabiliyor. Bu eğitim parkında çocuklarımızı eğittikçe gelecek nesiller adına güzel bir miras bırakacağız. Diğer ilçelere örnek olmasını temenni ediyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Emniyet Müdürlüğümüz arasında yapılan protokol gereği ilköğretim çağındaki çocuklarımız burada trafik eğitimi alacaklar. O çocuklar biz ailelerini de uyaracak hata yaptığımızda. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.” Şeklinde konuştu. Trafik Eğitim Parkı Şehit Fethi Sekin’in kızının açılış kurdelesini kesmesinin ardından açıldı. Protokol üyeleri ve vatandaşlar tarafından eğitim alanları gezildi.

“Allah bize bir şehit acısı daha göstermesin”

Şehit Fethi Sekin Trafik Eğitim Parkı’nın açılışının ardından Uzun Hasanlar Köyü Kırkpınar Taş Ocağı Mevkii’nde bulunan Şehit Nedim Öner Atış Poligonu açılışına geçildi. Protokol konuşmaları İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın’ın konuşmasıyla başladı. Aşkın, “Kahraman şehidimiz Nedim Öner’in isminin verildiği bu atış poligonu emniyet teşkilatı yaşadığı sürece hep yaşayacak. Gelip burada atış yapan meslektaşlarımız, jandarmalarımız, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımız gelecekler burada eğitimlerini gerçekleştirecekler. Emeği geçen herkese teşekkürler. Allah bize bir şehit acısı daha göstermesin.” dedi. İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın’ın ardından İlçe Kaymakamı Erhan Günay konuşmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek, “İnşallah kazasız belasız burada eğitimlerin gerçekleştirilmesini temenni ediyorum.” İfadelerine yer verdi. Şehit Nedim Öner’in oğlu tarafından poligonun açılış kurdelesi kesildi. Daha sonra poligon protokol üyeleri tarafından gezildi. Gezintinin ardından kurban kesimi için dualar edildi. Sonrasında atış poligonunda atışların yapılmasının ardından tören son buldu.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler