131019098
24 Nisan 2024, Çarşamba

ADD’DEN DİYANET İŞLERİ BAŞKANI İÇİN SUÇ DUYURUSU

30 Temmuz 2020, Perşembe 06:49

     


Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Aliağa Şubesi, Ayasofya’daki Cuma hutbesinde kullandığı ifadeler nedeniyle Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş hakkında suç duyurusunda bulundu.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Aliağa Şubesi, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın Ayasofya Camii’ndeki Cuma hutbesindeki sözleri nedeniyle Aliağa Adliyesi’ne giderek savcılığa suç duyurusunda bulundu. ADD’nin suç duyurusunda bulunmasının ardından Eğitim-İş Sendikası Aliağa Temsilciği binasında basın açıklaması yapıldı. ADD’nin basın açıklamasına Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri destek verdi.

“Atatürk’e yönelik hadsiz ifadeleri sıcaklığını koruyor”

Basın açıklamasını metnini okuyan ADD Aliağa Şube Başkanı Suat Kıvılcım Çağan, sadece birkaç günlük olaylara, gelişmelere bakıldığında Türkiye Cumhuriyeti’nin laik ve demokratik niteliklerinin içinin tamamen boşaltıldığının görüldüğünü, zayıflatıldığını ve son vuruşun beklendiğini söyledi. Çağan, “Türk Milleti’nin ve Türkiye Cumhuriyeti’nin varlık nedenlerinden, Lozan Barış Antlaşması’nın 97. yıldönümüne denk getirilen, Ayasofya’nın ibadete açılması sırasında, Ali Erbaş’ın Büyük Atatürk’e yönelik, hadsiz ifadeleri sıcaklığını korumaktadır. Ali Erbaş’ın bu sözlerinden daha vahimi devlet yöneticilerinin, tüm üst düzey komuta kademesinin, yargı temsilcilerinin huzurunda bu konuşmayı yapmaya cüret etmesidir. Büyük Atatürk’ü hutbelerden çıkaran, anmayan ve bir kez bile rahmet dilemeyen Ali Erbaş’ın “Atatürk’e dua edilir” ifadeleri aldatmacadır.” dedi.

“Erbaş, Atatürk'e dil uzatmıştır”

Bağımsızlık mücadelemizin resmi belgesi olan Lozan Antlaşması'nın yıldönümü nedeniyle Anıtkabir'i ziyaret etmek isteyen yurttaşlar "ilaçlama yapılıyor" denilerek barikatların ardına itilirken, Ayasofya'daki Cuma Namazı için pandemi yokmuşçasına yapılan organizasyonun manidar olduğunu söyleyen Çağan, “Tarikatların temsilci yollayarak boy gösterdiği organizasyon, ne yazık ki sadece bir siyasi şov olmakla kalmamış, laiklikle hesaplaşmaya dönüşmüştür. Sanki yıl 2020 değilmişçesine, bir devlet yöneticisi değil de TRT'nin Osmanlı konulu dizilerinden birinde oynuyormuşçasına minbere elinde kılıçla çıkan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Cumhuriyet düşmanlarına rahmet, kurucularına lanet okumuştur. Sahibinin sesi olan Erbaş, ‘Fatih Sultan Mehmet Ayasofya'yı cami olması için vakfetti. Bizim inancımızda vakıf malı dokunulmazdır. Vakfedenin şartını çiğneyen lanete uğrar’ diyerek isim vermeden Atatürk'e dil uzatmıştır.” diye konuştu.

“Diyanet İşleri Başkanı derhal görevden alınmalı”

Atatürk'ün kurduğu devlette memur olan bir şahsın, Atatürk'e dil uzatamayacağını vurgulayan ADD Şube Başkanı Çağan, “Atatürk ve silah arkadaşları olmasa belki bu coğrafyada bir daha namaz dahi kılınamayacağını idrak edemeyen bir şahıs, bu aziz milletin şanlı tarihi hakkında ileri geri konuşamaz. Aile içinde üvey olan kadınların kimlere helal olduğu gibi sapkınlıkları fetva diye yayınlayan, kendi devletin bütçesinden aslan payını alıp, lüks zırhlı aracına binerken israfın ne kadar günah olduğundan dem vuran Diyanet İşleri Başkanı, bu son konuşmasıyla bardağı taşırmamış, kırmıştır. Haddini, kendini, yaşadığı ülkenin yakın tarihini bilmeyen Diyanet İşleri Başkanı, derhal görevden alınmalıdır. Diyanet İşleri Başkanı Erbaş görevden alınmadığı takdirde Ata'sına her zaman vefalı olan bu millet, elbet sessiz kalmayacaktır.” ifadelerini kullandı.

(VOLKAN GÜNDÜZ)







 
Son Eklenen Haberler