131019098
4 Mayıs 2024, Cumartesi

Genç piyanistin eseri İspanya'daki festivalde seslendirildi

7 Temmuz 2022, Perşembe 06:03

     


Menemen ilçesinde yaşayan besteci piyanist Egemen Kurt'un eseri, İspanya'nın A Coruna kentinde düzenlenen festivalde beğeniye sunuldu.

Menemen Belediyesinin desteğiyle festivale katılan Kurt, Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan'a teşekkür etti. Belediyeden yapılan açıklamaya göre Kocaeli Üniversitesi Devlet Konservatuvarında öğrenim gören 20 yaşındaki Kurt'un bestesi, İspanya A Coruna'da düzenlenen Resis Festivali'nde icra edilecek besteler arasına seçildi. Farklı ülkelerden 130 eser arasından seçilen 5 beste arasına giren eser, Şef ve Besteci Beat Furrer yönetiminde "Arxis Ensemble" tarafından icra edildi. Davet edildiği İspanya'ya gitmek için maddi imkanı olmayan genç sanatçı, Menemen Belediyesinin desteği sayesinde eserini İspanya'da dinledi.

İspanya'dan çektiği video ile Pehlivan'a teşekkür eden Kurt, "Son bestem 130 eser arasından ilk 5 arasına girdi. Eserim dünyaca ünlü Beat Furrer yönetiminde dün gece icra edildi. Burada olup bestemi canlı dinlemek, aynı zamanda Furrer ile tanışmak benim en büyük hayalimdi. Bu hayalin gerçekleşmesinde maddi ve manevi desteğini hiç esirgemeyen Menemen Belediye Başkanvekilim Aydın Pehlivan'a çok teşekkürlerimi iletiyorum." ifadelerini kullandı.

Pehlivan da Kurt'un kendilerini çok gururlandırdığını kaydederek, şunları belirtti: "Biz sana teşekkür ediyoruz. Menemen'i, İzmir’i, Türkiye'yi dünyaya duyurdun. Genç yaşta büyük başarılara imza attın. Menemen Belediyesi olarak her zaman yanında olacağız. Buraya geldiğinde eserini hep beraber dinlemek için sabırsızlanıyoruz. Sen çok özel bir sanatçısın ve geleceğin önemli sanatçılarından olacağından şüphem yok. Besteni Menemen'e ve bizlere armağan ettiğin için tekrar teşekkürler."

(AA) 







 
Son Eklenen Haberler