22 Ekim 2024, Salı

CHP’den ‘oylama’ karmaşası!

4 Temmuz 2024, Perşembe 07:58

     


Aliağa Belediye Meclis Toplantısı’nda oylama karmaşası yaşandı. CHP Grubu bir önceki toplantıda görüşülen önergeyi yanlış oyladıklarını belirterek yeniden oylanmasını talep etti. Bu mümkün olmayınca aynı önergeyi gündem dışı olarak tekrar meclise sundu.

Aliağa Belediye Meclisi Temmuz ayı Olağan Toplantısı, Belediye Başkanı Serkan Acar yönetiminde yapıldı. Gündeminde 3 maddenin yer aldığı Belediye Meclis Salonu’ndaki toplantı 4 Haziran 2024 tarihli meclis tutanağının okunup onaylanmasıyla başladı. Tutanağın oylanması sırasında söz alan CHP Grup Sözcüsü İbrahim Doğangül, bir önceki toplantıda görüşülen, belediye şirketlerindeki yöneticilerin meclis tarafından belirlenmesini talep ettikleri gündem maddesini yanlış oyladıklarını, bu durum düzeltilmesini istedi. Başkan Acar’ın bu düzeltmenin yapılamayacağını detaylı olarak açıklaması üzerine CHP grubu aynı önergeyi gündem dışı olarak tekrar meclise sundu. Gündeme alınan önerge Cumhur İttifakı meclis üyelerinin ret oylarına karşılık oyçokluğu ile kabul edildi.

ASEV ile Ege Üniversitesi arasındaki protokole ret

ASEV kurslarından hizmet alan vatandaşların hizmet kalitesini artırmak amacıyla Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı ile Aliağa Belediyesi arasında işbirliği protokolü imzalanması ve diğer işlemler için Belediye Başkanı Serkan Acar’a yetki verilmesi hususunun görüşülmesini içeren gündem maddesi de CHP Grubunun ret oyu vermesi nedeniyle oy çokluğuyla reddedildi. Maddenin oylanmasının ardından söz alan CHP Grup Sözcüsü İbrahim Doğangül, maddedeki “diğer işlemler için Belediye Başkanı Serkan Acar’a yetki verilmesi” kısmına takıldıklarını, bu nedenle ret oyu verdiklerini söyledi. Başkan Acar ise bunun üzerine, “Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı ile yapılacak protokolle ne gibi bir olumsuzluk yaşanabilir ki. Kaset mi çıkaracağız. Bu protokol ASEV’deki hizmetlerin devamlığı açısından gerekli. Bunu neden reddettiğinizi ASEV’deki öğretmen ve kursiyerlere siz açıklarsınız” dedi.

CHP, maddenin yeniden oylanmasını istedi

Başkan Acar’ın açıklamasının ardından söz alan CHP Grup Sözcüsü İbrahim Doğangül, “Madde oylanırken söz istedik, vermediniz. Sorularımızı sorabilseydik maddeye ret oyu vermezdik” dedi ve sonrasında CHP Grubu maddenin yeniden oylanmasını istedi. Yönetmeliğe göre madde oylanıp karara bağlandıktan sonra böyle bir şeyin mümkün olmadığı, konunun sonraki meclis toplantısında görüşülebileceği belirtildi. Aliağa Belediye Meclisi’nin bir sonraki toplantısı 6 Ağustos Salı günü, saat 18.00’de gerçekleştirilecek.

(VOLKAN GÜNDÜZ)

 







 
Son Eklenen Haberler