131019098
6 Mayıs 2024, Pazartesi

ENGELLİLER UNUTULMADI

4 Aralık 2020, Cuma 06:34

     


3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle İYİ Parti İlçe Başkanlığı ve Gelecek Partisi İlçe Başkanlığı, Aliağa Engelliler Rehabilitasyon Derneği’ni ziyaret ettiler. CHP İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan, MHP İlçe Başkanı Abdurrahim Aydemir ve Saadet Partisi İlçe Başkanı Mahmut Koç da yayınladıkları mesajlarla engellileri unutmadı.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle İYİ Parti İlçe Başkanlığı ve Gelecek Partisi İlçe Başkanlığı, Aliağa Engelliler Rehabilitasyon Derneği’ni ziyaret ettiler. İYİ Parti İlçe Başkanı Yavuz Adar, partinin ilçe yöneticileri ile birlikte gerçekleştirdikleri dernek ziyareti sonrası yaptığı açıklamada, “3 Aralık Engelliler Günü münasebetiyle ilçemizde bulunan Aliağa Engelliler Derneği’ni ziyaret ettik. İYİ Parti olarak hem ilçemizde hem ülkemizde engelli vatandaşlarımızın rahatı ve ferahı için üzerimize düşen görev neyse yerine getirmeye hazır olduğumuzu kendilerine ilettik.” diye konuştu.

“Engelli kardeşlerimizin sorunlarını dinledik”

Gelecek Partisi Aliağa İlçe Başkanı Gürcan Alkan ve partililer de Aliağa Engelliler Rehabilitasyon Derneği’ne ziyaret gerçekleştirdi. Alkan, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, “Aliağa Engelliler Rehabilitasyon Derneği’ne ziyarette bulunarak engelli kardeşlerimizin sorunlarını dinledik. Gelecek Partisi olarak partimizde bir engelli masası oluşturulması, engelli kardeşlerimizin kamu ve özel sektörde daha çok istihdam edilmesi konularını görüştük. Başkanvekili İbrahim Erdemir ve ekibine göstermiş oldukları misafirperverlikten dolayı teşekkür ederek her zaman yanlarında olduğumuzu bildirdik. Her bir fert olarak engelli adayı olduğumuzu unutmayalım. Onlara her zaman ve her yerde sahip çıkalım. Kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'de belirtildiği gibi, onlara lakap takmayalım, koruyup gözetelim.” dedi.

“Keşke tüm hak ve isteklerini yerine getirerek kutlayabilsek”

CHP İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan, MHP İlçe Başkanı Abdurrahim Aydemir ve Saadet Partisi İlçe Başkanı Mahmut Koç da yayınladıkları mesajlarla engellileri unutmadı. CHP İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan, şahsi sosyal medya hesabında yayınladığı mesajda, “3 Aralık, Türkiye’nin en sessiz çoğunluğunu oluşturan, nüfusumuzun yaklaşık yüzde 7’sini oluşturan engelli yurttaşlarımızın günüdür. Keşke bu günü engelli vatandaşlarımızın tüm hak ve isteklerini yerine getirerek kutlayabilsek. Ancak, anayasamızda sayılan tüm haklara sahip olan bu kardeşlerimiz maalesef haklarını kullanamıyorlar. Eğitimde eşitlik ilkesinden yararlanamıyorlar. Bu konuda mevcut sistem engellilerin önündeki en büyük engel. İstihdam konusunda, Türkiye nüfusunun yüzde 7’sini oluşturan engelli vatandaşlarımız yüzde 3’lük bir kotaya hapsolmuş durumda. Engelli kadınlarımızın toplam engelli sayısı içinde oranı yüzde 50 olmasına rağmen onlara ayrılan kota yüzde 10’da kalıyor. Kamu hizmetlerine erişimde yaşanan zorluklar başlı başına hayatı zorlaştırıcı bir unsur. Engelli kardeşlerimiz için yapılması gereken yardım ya da farkındalık projeleri üretmek değil, sosyal ve anayasal haklarının tamamının verildiği, sağlık hizmetlerine ücretsiz ulaşabildiği, eğitimde ve iş yaşamında kendisini diğer bireylerle eşit görebileceği yapıyı oluşturmaktır. Hiçbir engelli vatandaşımızın temel insan haklarından mahrum bırakılmadığı, yardım ve şefkat yerine dayanışmanın arttığı bir ülke dileğiyle 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde engelli bireylerimizin fedakâr ailelerine de sevgi ve saygılarımı sunuyor, içinde bulunduğumuz hafta dolayısıyla oluşan farkındalığın sürekli devam etmesini ve sorunların çözülmesine öncü olmasını temenni ediyorum.” İfadelerini kullandı.

“Engelsiz bir dünya dileği ile…”

MHP İlçe Başkanı Abdurrahim Aydemir, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle şahsi sosyal medya hesabında bir kutlama ilanı paylaştı. Aydemir’in paylaşımında, “Engelsiz bir dünya dileği ile 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutluyorum” mesajına yer verdi.

“Engellilerin istihdamında kullanılan kota sistemi yeniden düzenlenmeli”

Saadet Partisi İlçe Başkanı Mahmut Koç da yayınladığı mesajda, engellilerin hayatını en üst seviyede kolaylaştıracak düzenlemelerin yapılması, onlara erişilebilir bir yaşam olanağı sunulması, engellinin sosyal yaşama katılımının önündeki sıkıntıların kaldırılması ve onlara sağlanan refah seviyesinin; bir ülkenin gelişmişlik düzeyini ortaya koyan en önemli faktörlerden birisi olduğunu belirterek, “Onlara engelsiz bir hayat sunmak, hem devlet, hem millet olarak hepimizin görevidir. En başta engelli vatandaşlarımız için, işe alımda rasyonel kriterler uygulanmalı ve yeterliliği değerlendirilerek uygun profilli iş imkânı sunulmalıdır. Türkiye’de engellilerin istihdamında kullanılan kota sistemi yeniden düzenlenmelidir. Kanunen yılda iki kez atama yapılması gerekirken bu yapılmamakta, göstermelik atamalarla yetinilmekte ve geride kalan engellilerimiz işsiz şekilde beklemektedir. Engelli bireylere yönelik mesleki rehabilitasyon faaliyetleri güçlendirilmelidir. Bu vatandaşlarımızın çalıştırılması için işyerlerine teşvik unsurları sunulmalıdır. Ayrıca evde çalışma imkânı da geliştirilmelidir. Engelli bireylere yönelik eğitim hizmetleri güçlendirilmelidir. Özellikle kaynaştırılmış eğitim devlet politikası olarak uygulanmalı, bunun altyapısı oluşturulmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle engelli vatandaşlarımızın gününü kutluyor, hepsine sağlıklı, mutlu, huzurlu bir hayat diliyorum.” Dedi.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler