131019098
19 Nisan 2024, Cuma

KOÇ’TAN FİKRİ SAĞLAR VE SÖZCÜ’YE TEPKİ

5 Ocak 2021, Salı 06:38

     


Saadet Partisi Aliağa İlçe Başkanı Mahmut Koç, eski Bakan Fikri Sağlar’ın “Türbanlı hâkimin adil olacağından kuşkuluyum” şeklindeki açıklamaları ile Sözcü Gazetesi’nin Ayasofya'nın ibadete açılmasını 2020'nin felaketleri arasında yer vermesine tepki gösterdi.

Saadet Partisi Aliağa İlçe Başkanı Mahmut Koç, eski Bakan Fikri Sağlar’ın ‘Türbanlı hâkimin adil olacağından kuşkuluyum’ şeklindeki açıklamaları ile Sözcü Gazetesi’nin Ayasofya'nın ibadete açılmasını ‘2020'nin felaketleri’ arasında göstermesini değerlendirdi. Sözcü Gazetesi’nin büyük bir rezalete imza attığını söyleyen Koç, “2020 yılında yaşanan felaketler arasında deprem, çığ ve koronavirüs gibi olayları sıralayan gazete, Ayasofya’nın açılışını da bu listeye ekleyerek adeta Haçlı zihniyeti ile hareket etmiştir. Bu haber, milletimizin içini sızlatmıştır. Ayasofya'nın ibadete açılmasını felaket olarak nitelendirenlere söylemek isteriz ki, asıl felaket, sizin neresinden tutulsa orası dökülen bu zihniyetinizdir” dedi.

“Kendi halkına uzak ve değerlerine düşman bir zihniyet”

Kendi halkına bu kadar uzak ve değerlerine bu kadar düşman bir zihniyetin, son kalıntılarıyla hala milletin inancını rencide etmeye çalıştığını söyleyen Mahmut Koç, “Ayasofya Camii’nin açılmasından rahatsız olanların, milletimizin özüyle ve maneviyatıyla kavgası vardır. Hem başörtüsü hakkındaki bu hadsiz açıklamayı, hem de Ayasofya Cami hakkındaki bu hadsiz nitelendirmeyi şiddetle kınıyoruz. Türkiye, bu ayrımcı ve ötekileştirici, nefret dolu yaklaşım tarzlarından kurtulduğu zaman çok daha barış ve esenlik içerisinde olacaktır.” diye konuştu.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler