131019098
24 Nisan 2024, Çarşamba

AYDEMİR, “3 MAYIS TÜRKLÜĞÜN ŞAHLANIŞ GÜNÜDÜR”

5 Mayıs 2020, Salı 06:13

     


Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Aliağa İlçe Başkanı Abdurrahim Aydemir, 3 Mayıs Dünya Türkçülük Günü nedeni ile açıklamada bulundu. Aydemir, 3 Mayıs’ı Türklüğün şahlanış günü olarak tanımladı.

MHP Aliağa İlçe Başkanı Abdurrahim Aydemir, Dünya Türkçülük Günü nedeniyle bir açıklama paylaştı. Aydemir, “3 Mayıs, Türk milleti ve onun cefakar, fedakar evlatları olan Türk milliyetçileri için çok büyük anlam ve önem taşıyan bir gündür. Türk Milleti geçmişini unutmadığı, gelenek ve göreneklerine sahip çıktığı müddetçe Türk-İslam aleminin liderliğini yapacaktır. Türklüğün bayrağı da her yerde dalgalanacak.” ifadelerini kullandı. Başkan Aydemir, Türk Milleti’nin her türlü baskı engel ve ihanet çemberini kırmaya kararlı olduğunu, geçmişte bunun örneklerinin var olduğunu ve 3 Mayıs tarihinin Türklüğün diriliş günü olduğunu dile getirdi. Aydemir, “Türk Milliyetçilerinin, aziz şehitlerimizin kanı ile sulanmış bu topraklara sahip çıkmak ve korumak asil görevidir. Türk Milliyetçileri, mağdur olmuşlar, sıkıntıya düşmüşler, ama hiçbir zaman mağlûp olmamışlardır. Türk Milliyetçileri zaman zaman horlanmışlar, suçlanmışlar, baskıya maruz kalmışlar ama aziz şehitlerimizin kanı ile sulanmış bu topraklara sahip çıkarak Türkiye ve Türklük sevdasından vazgeçmemişlerdir. Türk milliyetçileri olarak bize düşen görev hiçbir karşılık beklemeden ülkeyi karanlığa sürüklemek isteyenlere karşı topyekün mücadele vermektir.” dedi.

“3 Mayıs Milliyetçiler Günü; bir bayram veya yas günü değil”

Türk milliyetçilerinin, yaşadıkları her devirde, bulundukları her zeminde, zulme ve haksızlığa asla boyun eğmediklerinin ve sorumluluktan asla vazgeçmediğinin altını çizen MHP İlçe Başkanı Abdurrahim Aydemir, 3 Mayıs’ın kahramanlarının her türlü eziyet karşısında davalarından ödün vermediklerini vurguladı. Başkan Aydemir, “Türk ve Türkiye düşmanı akım, görüş, fikir ve yabancı ideolojilere karşı demokratik itirazlarını, meşru reflekslerini, sivil tepkilerini cesurca gösteren dönemin Türk milliyetçileri her türlü takdir ve övgünün üzerindedir. Davası uğruna her türlü şahsi hesap ve menfaate gözünü kapatan, hiçbir tehdidin yıldıramadığı, her türlü baskı, zulüm ve işkenceye rağmen davasından asla taviz vermeyen 23 milliyetçi düşünür, akademisyen ve yazar tutuklanarak, tabutluklara konmuş, bunun üzerine Türk gençliği büyük bir kararlılıkla aydınlarının yanında yer almıştır. 3 Mayıs 1944’de milliyetçi gençler haksızlığa karşı olan tepkileri, zulme eğilmeyen ve güce boyun bükmeyen tavırları, Türklüğü yüreklerinde bayraklaştıran, dava adamlığının, davaya adanmışlığın ve ahlaklı duruşun en mümtaz örneklerinden birisini sergilemişlerdir. 3 Mayıs 1944’de komünist hedefler, kozmopolit emeller, baskı ve dayatmalar reddedilmiş, masum şekilde, milli bir ruhun eşliğinde protesto edilmiştir. Tertemiz vicdanlı milliyetçi gençlerin haklı ve haysiyetli direnişleri müteakip süreçlerde işkence, zulüm, eziyet, mahrumiyet ve mahkûmiyetle örselenmeye çalışılmıştır. 3 Mayıs Milliyetçiler Günü; bir bayram veya yas günü değil, Türklüğün şahlanış günüdür. Böylelikle, milliyetçilik, düne anlam katan, bugüne kıymet yükleyen ve yarına şuur veren özelliğiyle kültürel ve siyasal alana yansımıştır.” İfadelerini kullandı.

“Türk ülküsünün ayrılmaz parçası”

3 Mayıs´ta ortaya konan milli duyarlılık ve direnişin, yeniden milli şahlanış açısından güçlü bir ilham kaynağı, önemli bir örnek teşkil ettiğini söyleyen Başkan Abdurrahim Aydemir, “Türk milliyetçilerinin bu kutlu mücadelesini anlamak başta olmak üzere, Türklüğü ve Türk ülküsünü doğru okumak, Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in "Türk töresi" Türk ülküsünün ayrılmaz parçasıdır’ sözünden yola çıkarak geçmişten ders alıp Türk Milletinin onurlu geleceğini inşa etmek için daha çok çalışmanın önemini kavramak olarak kabul edilmelidir. “şeklinde konuştu.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler