131019098
26 Nisan 2024, Cuma

SEDAT SARI VE GÜLTEN TAŞBAŞ İSTİFA EDECEK

7 Ocak 2020, Salı 06:58

     


31 Mart Yerel Seçimleri’nde, İYİ Parti ve CHP’nin oluşturduğu Millet İttifakı listesinden Aliağa Belediye Meclis Üyesi seçilen Sedat Sarı ve Gülten Taşbaş, CHP’den istifa ederek kendi partilerine geçecekler.

İYİ Parti Mahalli İdarelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, İzmir'in bazı ilçelerinde CHP listelerinden belediye meclis üyesi seçilen İYİ Partililerin, CHP'den ayrılarak kendi partilerine dönmeleri için geçtiğimiz aylarda parti teşkilatlarına genelge göndermişti. İYİ Parti üyesi olup diğer partilerden belediye meclis üyesi seçilen partililerin geri dönmesi istenmişti.

Bilgilendirme prosedür gereği

Aliağa Belediyesi’nin bugün gerçekleştirilecek Ocak ayı Meclis Toplantısı’nın bilgilendirme bölümünde meclis üyeleri; Gülten Taşbaş ile Sedat Sarı’nın Cumhuriyet Halk Partisi meclis üyeliğinden istifa ederek İYİ Parti meclis üyesi olarak görevlerine devam etmelerine ilişkin bilgilendirme okunacak. Bu durumun CHP ile yaşanan bir olumsuzluk sonucu olmadığı, Sarı ve Taşbaş’ın zaten daha önceden kendi partilerine geçiş yaptıkları, mecliste yapılacak olan bilgilendirmenin prosedür gereği olduğu öğrenildi.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler