131019098
1 Mayıs 2024, Çarşamba

Acar’a “Riskli alan” kararnamesi soruldu

9 Haziran 2022, Perşembe 07:08

     


Aliağa Belediyesi Haziran ayı Olağan Meclis Toplantısı yapıldı. Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile yayımlanan kararla birlikte Demokrasi Meydanı’nı da kapsayan Aliağa ilçe merkezindeki bazı bölgeler riskli alan edilmişti. Başkan Acar, toplantıda konuyla ilgili kendisine yöneltilen soruları cevapladı.

Aliağa Belediyesi Haziran ayı Olağan Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Serkan Acar yönetiminde gerçekleştirildi. Belediye Meclis Salonu’nda 5 ve 6 Mayıs 2022 tarihli meclis tutanağının okunup onaylanmasıyla başlayan toplantı 8 maddenin meclis üyelerinin görüşüne sunulmasıyla devam etti. CHP’li Aliağa Belediye Meclis Üyeleri gündem dışı bir önerge verdi. Önergede nüfusu 100 bini geçen ilçelerde, yasal zorunluluğu da bulunan, yardıma muhtaç kadın ve çocukların barınabileceği konuk evi çalışmalarının başlatılması talebi dile getirildi. Başkan Serkan Acar ise, konunun yasal zorunluluğu bulunduğu için gündeme alınmasına gerek olmadığını dile getirerek, bu kapsamda Aliağa Kaymakamlığı ile ortaklaşa yürüttükleri bir çalışma olduğunu ve çalışmanın kısa süre içerisinde tamamlanıp ilçeye kazandırılacağını söyledi.

Harran ile Aliağa kardeş ilçe olacak

Toplantının başkanlıktan gelen önergeler kapsamında yer alan Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü kadrosunun iptal edilerek yerine İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürünün ihdas edilmesini içeren madde oy birliği ile kabul edildi. 1 Adet 1.Dereceli Başkan Yardımcısı kadrosunun ihdas edilmesi hususunu içeren madde oy çokluğu ile kabul edildi. Şanlıurfa Harran Belediyesi ile Aliağa Belediyesi’nin kardeş belediye olması hususlarını içeren madde de oy birliği ile kabul edildi. Başkanlıktan gelen önergelerin görüşülmesinin ardından komisyondan gelen raporlar oylandı.

Turan, Demokrasi Meydanı ve İzmir Caddesi’ni sordu

Komisyonlardan gelen raporların okunup oylanmasının ardından dilek ve temenniler bölümüne geçildi. Bu kısımda CHP’li Aliağa Belediye Meclis Üyesi Hakan Turan söz aldı. Turan, “Demokrasi Meydanı’nı da içine alan bir Cumhurbaşkanlığı kararı var. Kent meydanı ve riskli yapılarla ilgili bir karar bu. Sizin de bu konuyla ilgili girişimleriniz vardı. Burada bir bilinmezlik var. Burada yapılması istenen proje nedir? Aliağa Belediyesi’nin bu konuyla ilgili girişimleri ne şekilde olacak? Yıkılacağı söylenen o çemberin içerisinde kalan onlarca binadan bahsediliyor. Bu konuda açıklama yapmanızı rica ediyoruz. Bir diğer konu da yine Aliağamızda kangren haline gelmiş, 2014 seçimlerinden sonra sizin trafiğe kapattığınız bir İzmir Caddesi sorunu var. Oradaki esnafın da ciddi rahatsızlıklarının olduğunu biliyoruz. Yaptığımız görüşmelerde esnafın bazı çekinceleri olduğunu duyuyoruz. Öncelikle trafiğe kapatıldıktan sonra oradaki esnafın ciddi anlamda sıkıntılar çektiğine şahit olduk. Yapmış olduğunuz trafiğe kapatma, yol kapatma düzenlemesi çerçevesinde şimdi de farklı bir proje var ama bunun ne olduğunu bilmiyoruz. Bu konuyla ilgili ne yapmak istiyorsunuz? Amacınız nedir? Oradaki projeyle ilgili detaylı bir bilgilendirme yapmanızı rica edeceğim.” Dedi. Turan’ın konuşmasının ardından İYİ Partili Aliağa Belediye Meclis Üyesi Sedat Sarı da aynı konuda bilgi sahibi olmak istediğini belirten bir açıklamada bulundu.

Acar, “Şehir ve vatandaşlarımız açısından avantajlar sağlayan bir proje olacak”

Turan ve Sarı’nın konuşmasının ardından soruları yanıtlayan Başkan Serkan Acar, “Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle ilgili yaklaşık bir buçuk iki yıllık bir çalışma sürüyor. Bu çalışma deprem sonrası, özellikle 30 Ekim İzmir Depremi’nden sonra şehrin kentsel dönüşümüyle ilgili yapılması gerekenler noktasında konuyla ilgili komisyon kurmuştuk. Şehir merkezinde planlı bir şekilde kentsel dönüşümün sağlanması adına hazırlanmış bir projedir. O konuyla ilgili de geçen hafta itibariyle Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle bu kentsel dönüşüm planı programımız onaylanmıştır ve Resmi Gazete’de yayınlanmıştır. Şehir açısından da oradaki vatandaşlarımız açısından da ciddi avantajlar sağlayan bir proje olacaktır. Detayları paylaşacağız.” İfadelerini kullandı.

“İzmir Caddesi’nde esnafımızın talepleri doğrultusunda hareket edilecek”

Başkan Acar, İzmir Caddesi ile ilgili olarak da açıklamada bulundu. Acar, “İzmir Caddesi ile ilgili trafiğe kapatma kararı bizim bir kararımız değildir. Bizden önceki dönemde alınmış bir karardır. Trafiğe kapatma projesi bizim zamanımızda hayata geçmiştir. İzmir Caddesi’nin şuanda da trafiğe açılıp kapanması noktasında değişik fikirler var. Yeni yapılan projeyle birlikte İzmir Caddesi’nde bir tek araç geçecek kadar bir yol bırakılıp, bu yol tek yön olup, akabinde de bir düzenleme çalışması yapılmamaktadır. Bu konuda hangi saatlerde trafiğe açılacak ve ya kapanacağı noktasında esnafımızın talepleri doğrultusunda hareket edilecektir. Proje tamamen açılabilir ve kapanabilir şeklinde hazırlanmıştır. Cadde ister açılır ister kapanır. Bu konuda katı bir kararımız yoktur.” Şeklinde konuştu.

“İZSU ve belediye ekipleri özveriyle çalışıyor”

Başkan Acar’ın ardından İYİ Partili Sedat Sarı konuşmak için söz aldı. Sarı, İzmir Caddesi’nde devam eden çalışmaların hızlandırılması gerektiğini belirtti. Buna dayanak olarak da İzmir Caddesi esnafının zor durumda olduğunu belirtti. Başkan Serkan Acar ise çalışmaların hızlı ilerlediğini fakat aynı bölgede İZSU çalışmalarının da devam ettiğini belirtti. Acar, İZSU ve belediye personelinin ortaklaşa, uyumlu ve özverili bir şekilde çalıştığını dile getirdi. Aliağa Belediyesi Haziran ayı Olağan Meclis Toplantısı, dilek ve temennilerin ardından bir sonraki meclis oturumunun 5 Temmuz 2022 Salı günü saat 18.00’de yapılmasına karar verilmesiyle son buldu.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler