131019098
19 Nisan 2024, Cuma

DURMAZ İL YÖNETİMİNDE, OĞUZHAN KURULTAY DELEGESİ

11 Şubat 2020, Salı 06:41

     


CHP İzmir İl Başkanlığı 37. Olağan İl Kongresi'nde Deniz Yücel tekrar il başkanı oldu. Yapılan seçimde CHP Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan Kurultay Delegesi olurken, Özcan Durmaz da en yüksek oyu alarak il yönetimine seçildi.

Kültürpark'taki Celal Atik Spor Salonu'nda düzenlenen kongrede tek aday olan Deniz Yücel, 611 oyun 253'ünü alarak yeniden başkan oldu. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, gazetecilere yaptığı açıklamada, Cumhuriyet Halk Partisi'nde kongre süreçlerinin her zaman heyecan ve büyük beklentiyle geçtiğini söyledi. Yeni kongrenin ardından görev alacak isimlerin, partiyi iktidara taşıyacak kadrolar olacağına inandığını ifade eden Yücel, "Cumhuriyet Halk Partisi tüm kadrolarıyla Türkiye'yi yönetmeye hazır bir siyasi parti. Bunun bize yüklediği bir sorumluluk var." diye konuştu.

Deniz Yücel: “Uzlaşı ve mutabakat sağlamak kolay değil”

Bir gazetecinin, oy sayısını değerlendirmesini istemesi üzerine Yücel, "Tek adaylı bir yarış olduğu için birçok arkadaşımızın il başkan adaylığında işaretleme yaptığını unuttuğunu tarafımıza ve ilçe başkanlarına ilettiklerini öğrendik. Onun dışında İzmir gibi bir kentte, 30 ilçede bir uzlaşı ve mutabakat sağlamak kolay değil. Kendilerini listede göremeyen arkadaşlarımız tepki göstermiş olabilirler. Bunları da anlayışla karşılıyoruz. Bu listeler oluşurken 30 ilçe başkanımızın ve tabii ki Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer'in de görüşlerini ve önerilerini aldık ve mümkün olduğunca listeye yansıttık.” ifadelerini kullandı.

Özlem Şan Oğuzhan: “Kongremiz birlik beraberlik içerisinde geçti”

Kongreye Aliağa’dan katılarak Kurultay Delegesi seçilen CHP Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan ve seçim sonucunda en yüksek oyu alarak CHP İl Yönetimine katılan Özcan Durmaz da birer açıklama yaptı. Kongrede Kurultay Delegesi olan CHP Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan, “Gayet güzel bir kongre geçirdik. Uzlaşının sağlandığı bir kongre oldu. Kongremiz birlik beraberlik içerisinde geçti. Deniz Yücel otuz ilçe başkanının da desteğini almıştı. Başarılı bir süreç geçirmişti geçmiş olduğumuz süreçte. Geçmiş dönemdeki başarısının meyvelerini bu dönemde topladı. Biz bütün ilçe başkanları onun bu işi en iyi şekilde yapabileceğini düşündüğümüz için destek de verdik.” İfadelerini kullandı.

Özcan Durmaz: “17 yıl aradan sonra ikinci kez göreve seçilen il başkanı oldu”

Yapılan seçim sonucunda Bakırçay Bölgesi’nde en yüksek oyu alıp CHP İl Yönetimine giren Özcan Durmaz ise, “İzmir her zamanki demokratik geleneğine yakışır güzel bir Cumhuriyet Halk Partisi İl Kongresi yaşadı. Demokratik olgunlukla geçen kongremizde partimizin gelecek dönemini taşıyacak kadrolarımız görev aldılar. İl başkanımız 17 yıl aradan sonra ikinci kez göreve seçilen il başkanı oldu. İl yönetiminin büyük bölümü değişti. Kadrodaki birkaç isim dışında tamamen yeni kadrolar görev aldı. Kurultay delegasyonu değişti. Örgütümüz, örgüt yönetimimiz ve İzmir’i temsil eden kurultay delegasyonu yeni dinamik ve örgütün görev verdiği isimlerden oluşuyor. Ben sonuçların hem partimize hem İzmirimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bu süreçte Aliağa’dan ilçe başkanımız Özlem Şan Oğuzhan Kurultay Delegesi seçildi. Ben il yönetimine en yüksek oyu alarak seçildim. Aliağa adına dört buçuk milyon İzmir’i temsil eden kurultay delegelerimize minnetlerimizi, teşekkürlerimizi sunuyoruz. Aliağa’nın kadrolarını Aliağa’nın temsilcilerini İzmir’i yönetme ve İzmir’i Ankara’da kurultayda temsil etme konusunda yetkilendirdikleri için teşekkürlerimizi sunuyoruz.” Şeklinde konuştu.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler