131019098
26 Nisan 2024, Cuma

MHP’Lİ KADINLARDAN KADIN HAKLARI SUNUMU

12 Aralık 2019, Perşembe 06:12

     


MHP Aliağa İlçe Kadın Kolları, kadın haklarının tanınmasının 85. Yılında ‘Kadına Dair’ konulu bir sunum gerçekleştirdi.

MHP İlçe Kadın Kolları’nda Kadına Dair başlığıyla sunum yapıldı. Parti binasında gerçekleştirilen sunumu Avukat Figen Erkal Biçer gerçekleştirdi. Sunuma MHP Aliağa İlçe Kadın Kolları Başkanı Nurten Yaşar, Avukat Figen Erkal Biçer ve partili kadınlar katılım gösterdi.

Etkinlik hakkında açıklamalarda bulunan MHP Aliağa İlçe Kadın Kolları Başkanı Nurten Yaşar, “Türklüğün, tarihin, geleneğin temsilcisi kadınlarımıza Türkiye’nin dünü, bugünü, yarınları kadınlarımıza 5 Aralık 1934 yılında Atatürk’ün devrimlerinden en önemlisi olan kadına seçme seçilme hakkı tanınmıştır. Biz de 85. Yılını kutladığımız bu tanınmışlığı Kadına dair dedik. Kadınlarımız yasalarımızın neresinde? Haklarımızı öğrenmek bilgilerimizi arttırmak kadınlarımıza ilçemizdeki kadın avukatımızın da destekleriyle bir sunum gerçekleştirdik. Desteklerini esirgemeyen Figen hanıma ve katılım gösteren kadınlarımıza teşekkür ederim.”şeklinde konuştu.

“Farkındalık yaratılması açısından çok önemli”

Kadın haklarının tarihsel gelişimi konusunda detaylı bilgi vererek sunumuna başlayan Avukat Figen Erkal Biçer, “Burada bulunma nedenimiz 5 Aralık Dünya Kadınlar Hakları Gününün anlam ve önemini  bir kere daha konuşarak bizler için neler ifade ettiğini dile getirmek ve anlayabilmektir. Bu anlamlı gün; kadın ile ilgili sorunların dile getirilmesi, bu konudaki farkındalığın yaratılması açısından çok önemlidir. Çağdaş, demokratik, ileri bir toplum için kadınların güçlendirilmesi ve cesaretlendirilmesi, söz sahibi olmaları, etkinlik alanlarının genişletilmesi, eğitim, istihdam, sağlık, siyaset, hukuk gibi alanlarda eşit fırsat olanaklarından faydalanmaları çok büyük önem taşımaktadır. Kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanınması, 1930’larda, Türk kadının siyasi haklarının kazanması için gerekli yasaların çıkarılmasını ifade eder. 5 Aralık 1934 yılında Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde Türk kadınlarına seçme ve seçilme hakkı verildi. 5 Aralık 1934 tarihinde “Kadınlara Milletvekili Seçme ve Seçilme Hakkı” veren yasanın kabulü ile her yıl “Kadın Hakları Günü” olarak kutlanmaktadır. Atatürk yeni neslin yetişmesi ve eğitiminde birinci rol oynayan Türk toplumunda Türk kadınına çok önem vermiştir. Özellikle hukuk alanında kadınlara geniş haklar tanınmıştır.” İfadelerini kullandı.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler