131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

CHP’Lİ ADAY ADAYI ÇOBANOĞLU: “İZMİR BENİM AİLEM”

14 Mart 2015, Cumartesi 09:38

     


CHP İzmir 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı Tolga Çobanoğlu dün Emekli-Sen Aliağa Şubesini ziyaret etti. Aday Adaylığı süreciyle ilgili çalışmalarını Emekli-Sen üyelerine anlatan Çobanoğlu, “İzmir benim ailem” dedi ve İzmir halkına hizmet etmek, sorunlarını çözmek için CHP İzmir 2. Bölge’den Milletvekili Aday Adayı olduğunu dile getirdi.

ÇOBANOĞLU, “TÜRKİYE ÇOK KÖTÜ BİR AYRIMCILIĞA GİTMİŞ DURUMDA”

Konuşmasında Türkiye’deki siyasetin geldiği nokta ve çözüm süreci konusuna ilişkin görüşlerini ifade ederken, “Biz çözüme karşı değiliz. Biz pek çok şeyi anlatıyoruz ama Cumhuriyet Halk Partisi olarak medyada yer alamıyoruz. Ana Muhalefet Partisi Lideri Türkiye’nin sorunları, geleceği ile ilgili çıkıyor bir konuşma yapıyor medya buna sadece 1 dakika yer veriyor. Başka ülkelerde tüm yurttaşlar ve farklı siyasi görüşe sahip tüm insanlar siyaseti devlet televizyonundan takip ederler. Çünkü bu kanal eşit davranır. Bizde tarafsız olması gereken televizyon kanalı TRT adeta bir hükümet televizyonu olmuş durumda. Türkiye’deki etnik kimliklerin ve sivil toplum kuruluşlarının da tamamı artık benimki onunki şeklinde ötekileştirilmiş durumda. Türkiye gerçekten çok kötü bir ayrımcılığa gitmiş durumda. Belki 12 Eylül’de bile bu ayrım bu kadar belirgin hissedilmemiştir” şeklinde konuştu.

TOLGA ÇOBANOĞLU KİMDİR?

1987 yılında Kars’ta dünyaya gelen Çobanoğlu, ilk ve orta öğrenimini Ankara’da tamamlayıp, Üniversite yaşamına Antalya Akdeniz Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde başladı. Ancak siyasi olaylardan dolayı üniversite hayatı başlamadan bitti. Çobanoğlu yarım kalan üniversite öğrenimine Eskişehir Üniversitesi Sosyoloji bölümü öğrencisi olarak devam ediyor. Henüz 12 yaşında aktif siyasetin içerisine giren, iş ve siyaset hayatını beraber yürütmeye devam eden Çobanoğlu, CHP’de birçok kademede yer aldı. Öğrencilik yıllarında Öğrenci Kolektif Başkanı olan Çobanoğlu Türkiye’de seçilmiş ilk Okul Başkanı unvanına sahip. 2012 yılında yapılan Çiğli İlçe Kongresi’nde ilçe yönetimine seçilen Çobanoğlu, İlçe Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. 2012 yılından itibaren CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin’in danışmanı olarak siyasi hayatına devam ediyor. (Emel Oturak)







 
Son Eklenen Haberler