131019098
28 Mart 2024, Perşembe

SOYER’E ‘SAVAŞ’ TEPKİSİ

18 Ekim 2019, Cuma 06:07

     


AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya ve AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in, 'Barış Pınarı Harekatı' ile ilgili değerlendirmesinde 'Savaş' ifadesi kullandığı iddialarına ilişkin tepki gösterdi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer'in Kültürpark Üretici Pazarı açılışında, Suriye'nin kuzeyinde yürütülen Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin kullandığı ileri sürülen, "Bugün 8'inci gününde olduğumuz ve sınırlarımızda devam etmekte olan, hepimizi huzursuz, mutsuz ve karamsarlığa sürükleyen bu savaşın bir an önce bitmesini, askerlerimizin ayağına taş değmeden evlerine dönmelerini diliyorum" ifadelerine, AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya'dan tepki geldi. Kaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Sayın Tunç Soyer şunu çok iyi bilmelidir ki, savaş iki egemen devlet arasında, iki ordu arasında olur. Ortada savaş filan yoktur. Kahraman Türk Ordusu'nun, katil sürüleriyle, alçak teröristlerle amansız bir mücadelesi vardır." dedi.

“Bir savaş değildir”

Aynı konuyla ilgili AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’de şahsi sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Sürekli, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Soyer talihsiz ve içler acısı bir açıklamanın daha altına imza atmıştır! Terörün kanlı yüzünü, yarattığı infiali kabullenmeyen; her fırsatta teröristlere, bölücülere yardım ve yataklık edenlerden taraf olan bu bakış açısının ''terörle mücadelenin" yanında olması da beklenemezdi zaten! Sözünü ettiği 'huzursuzluk ve karamsarlık' ancak kendilerinin bu terör seviciliği devam ettikçe varlık gösterecektir. Suriye'nin kuzeyinde verdiğimiz mücadele her türlü yasal zemin ve haklı koşula dayanan bir mücadeledir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin varlık, bütünlük ve huzur mücadelesidir. Bir savaş değildir! Kendisini; Mehmetçiğimizin kahramanlık destanı yazdığı, vatanımıza kalkan olduğu, milletimizin kenetlenerek arkasında durduğu bu haklı davaya gölge düşürmemeye davet ediyorum.” İfadelerini kullandı.

“Şehit haberleri her insan evladının vicdanını sızlatır”

İzmir Büyükşehir meclisinde konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Tunç Soyer ise, "Tamamen bir yanlış anlamayla değerlendirmişsiniz. Çünkü biz tarım bayramı yaptık. Bayram yaparken bir saat önce gelen şehit haberlerini duymak, her insan evladının vicdanını sızlatır. O nedenledir. Başka bir şey değildir. Ben sizinle aynı şekilde değerlendirmek mecburiyetinde değilim. Savaş, operasyon adına ne derseniz deyin. Farklı değerlendirebiliriz. Ama eminim sizin de yüreğinizi sızlatıyordur gelen şehit haberleri. Benim de yüreğimi sızlattığı için söyledim, başka bir manası yok." dedi.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler