26 Ekim 2024, Cumartesi

Dağ: “1 Nisan’dan sonra İzmir’de ayrı bir dönem başlayacak”

20 Şubat 2024, Salı 06:54

     


Cumhur İttifakı’nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, Aliağa’da sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcileriyle bir araya geldi. Dağ, “1 Nisan’dan sonra İzmir’de hizmet anlamında ayrı bir dönem başlayacak.” Dedi.

Cumhur İttifakı’nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, seçim çalışmaları kapsamında hafta sonu Aliağa’ya geldi. Dağ, ilçedeki STK temsilcileri, muhtarlar ve partililerle Yeni Mahalle Düğün Salonu'nda bir araya geldi. Toplantıya Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Tansu Kaya, AK Parti ile MHP’nin il ve ilçe yöneticileri de katıldı.

ACAR, “HAMZA DAĞ, İZMİR’İN DERTLERİNİ ÇÖZECEK ADAMDIR”

Toplantıda ilk konuşmayı gerçekleştiren Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Hamza Dağ'ın İzmir için en doğru aday olduğunu ifade etti. Hamza Dağ’ın genel siyasette pek çok kademede görev aldığını söyleyen Acar, “Aynı mahallenin çocuklarıyız ve aynı okulun mezunlarıyız. İnanın laf olsun diye değil, tanıdığım için söylüyorum; Hamza Dağ, İzmir’in dertlerini çözecek adamdır. Adam gibi adamdır ve İzmir’in yıllardır hasret kaldığı şehrül emin olacaktır” diye konuştu.

KAYA, “ŞEHRÜL EMİN'E İHTİYACIMIZ VAR”

Acar’ın ardından kürsüye gelen AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Tansu Kaya, 31 Mart Yerel Seçimleri’nin önemine değindi. Kaya, “Biz bu işi daha evvel de yaptık ve birlikte yaptık. İnşallah yine Cumhur İttifakı olarak bu işin üstesinden geleceğiz. İzmir, Türkiye'nin üçüncü büyük kenti. Ancak maalesef birçok konuda geride kalmış durumda. Hamza Başkanımız sürekli konuşmalarında şehrül emin olmaya talip olduğunu söylüyor. İzmir için artık bir belediye başkanı, bir bürokrat veya bir teknokrattan ziyade gerçekten bir Şehrül Emin'e ihtiyacımız var. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, Hamza Dağ ile İzmir'i yeniden inşa etmek için çalışacağız. Aliağa Belediyesi'nde de Serkan Acar Başkanımıza destek veriyoruz ve bunun için de kapı kapı çalışacağımıza söz veriyoruz. " dedi.

DAĞ, “İŞ, ESER, HİZMET BELEDİYECİLİĞİ DEVAM EDECEK”

Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ ise İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni halka birlikte yöneteceklerini belirterek, “Ortada iş var, ortada eser var, ortada hizmet var. İnşallah Aliağa’da 2024 yılı 1 Nisan’da bu iş, eser, hizmet belediyeciliği devam edecek. Bir de bu iş ve eser, Aliağa ile Menemen’de çok farklı bir durumun ortaya çıkmasını sağlıyor. İzmir’de 1 tane battı çıktı yapıldı. İkincisi de yapılıyor. Biten battı çıktıyı Aliağa Belediyesi yaptı, Mart ayında bitecek olanı da Menemen Belediyesi gerçekleştirecek. Biri MHP belediyesi, diğeri AK Parti belediyesi. Dolayısıyla biz Cumhur İttifakı olarak İzmir’de aslında bir şeylerin nasıl yapılacağını Cumhur İttifakı belediyelerimizde açık bir şekilde göstermiş oluyoruz. Bunlar fragman. Bu fragmanın filmini 1 Nisan’dan sonra hep birlikte yaşayarak göreceğiz. Bunu tüm İzmirlilere taahhüt ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“ÇANDARLI LİMANI, ARKASINDAN YENİLENEBİLİR ENERJİ ENDÜSTRİ BÖLGESİ”

Menemen, Aliağa, Çandarlı, Dikili'ye kadar olan bölgenin enerji sanayisi konusunda ciddi bir ivme yakaladığını ifade eden Hamza Dağ, “ Önümüzde ekmeğimizi büyütmek, gençlerimize daha rahat iş bulmak için Çandarlı Limanı ve arkasından bu bölgeyi yenilenebilir enerji endüstri bölgesi olarak planlayıp hayata geçirme durumumuz olacak. Bunun da bir ve beraber olarak çalışmasını yapacağız. İnşallah bu çalışmamız da şehrimize büyük katkı sağlayacaktır" diye konuştu.

“İZMİR’DE HİZMET ANLAMINDA AYRI BİR DÖNEM BAŞLAYACAK” 

Dağ, doğalgaz konusunda köyler hariç mahalle boyutunda şehrin genelinde çalışmaların yüzde 69’lar seviyesinde olduğunu belirterek, “İnşallah bu oranı yüzde 100’e ulaştıracağız. Mahallesine, sokağına doğalgaz gelip de ekonomik durumu vesilesiyle doğalgazını evine bağlatamamış hemşerimiz varsa onun bağlatma ücretini de İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak biz karşılayacağız. Onun vaadini de veriyoruz. İzmir’e dair, Aliağa’ya dair, 30 ilçeye dair sevdamız, muhabbetimiz, aşkımız, gençliğimiz var. İnşallah 1 Nisan’dan sonra İzmir’de hizmet anlamında ayrı bir dönem başlayacak. Bu ekibe şans verin diyorum” dedi. Hamda Dağ konuşmasının ardından toplantıya katılanlarla hatıra fotoğrafı çektirip, çocuklara oyuncak dağıttı.

ALİAĞA VANLILAR DERNEĞİ’NİN KAHVALTI PROGRAMINA KATILDI

Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ daha sonra Aliağa Vanlılar Derneği’nin kahvaltı programına katıldı. Dağ burada yaptığı konuşmada, “4,5 milyon hemşehrimiz bizim başımızın tacıdır. Bugüne kadar böyle baktık, bundan sonra da böyle bakacağız. Siyasi görüşü ne olursa olsun, herkes bizim başımızın tacı olacaktır.” ifadelerini kullandı.

ALİAĞA CEMEVİ’Nİ ZİYARET ETTİ

Hamza Dağ ve beraberindeki heyet Aliağa Vanlılar Derneği’nin programı sonrası Aliağa Cemevi’ni ziyaret etti. Alevi Kültür Dernekleri Aliağa Şube Başkanı Celal Süslü ve dernek yöneticileriyle bir araya gelen Dağ, dernek yöneticileri ve üyelerin taleplerini dinledi. Dağ, daha sonra “Hızır Oruçları Kurban Lokması” nedeniyle Cemevindeki vatandaşlarla bir araya geldi. 

YENİ ŞAKRAN’DA SORUNLARI DİNLEDİ

Hamza Dağ, buradan da Yeni Şakran Mahallesi’ne geçerek vatandaşlarla bir araya geldi. Vatandaşlardan mahallelerindeki sorunları ve taleplerini dinleyen Dağ, “Kentlerimizin, beldelerimizin sorunlarına kulak tıkayan, görmezden gelen Büyükşehir, 1 Nisan’dan sonra olmayacak. Yeni Şakran’ımızın da Aliağa’mızın da Büyükşehir’in görev ve sorumluluk alanına giren yatırım ve projelerini hızla gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

(VOLKAN GÜNDÜZ)

 

 

 

 

 







 
Son Eklenen Haberler