131019098
26 Nisan 2024, Cuma

DERVİŞOĞLU, ESNAFI ZİYARET ETTİ

21 Mart 2022, Pazartesi 06:58

     


İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, Türkiye'nin en büyük sorununun üretim olduğunu söyledi.

İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, İzmir programı kapsamında Tarihi Kemeraltı Çarşısı'na geçerek esnaf ziyareti yaptı. Çarşı girişinde gazetecilere açıklama yapan Dervişoğlu, esnafın, vatandaşın siyasetçiyi görmek, sorunlarını paylaşmak istediğini, siyasetçinin görevinin de halkın sorunlarını TBMM gündemine getirerek çözüm aramak olduğunu ifade etti. Seçim yasası değişikliğiyle ilgili basın mensuplarının sorusuna Dervişoğlu, "Seçim yasasının tartışılması isteniyor, ele alınması isteniyor. Ben İzmir milletvekiliyim. Yasa TBMM'ye sunuldu ama henüz komisyona gelmedi. Komisyonda ele alacağız. Önerilerimizi sunacağız. TBMM Genel Kurulu'na geldiğinde görüş ve düşüncelerimizi açıklayacağız." yanıtını verdi.

İYİ Parti standına ziyaret

Partisinin Konak İlçe Teşkilatı tarafından açılan standı ziyaret ederek partililerle bir araya gelen Dervişoğlu, burada yaptığı konuşmada, ülkeyi yönetmeye talip bir siyasi kadro oluşturduklarını ve Türkiye'nin karşı karşıya olduğu bütün problemlerin çözümüne yönelik projeler ürettiklerini belirtti. Dervişoğlu, vatandaşın talep ve beklentisine uygun projeler hazırladıklarını ifade ederek "Türkiye'nin bugün karşı karşıya bulunduğu sorunların en büyüğü Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'dir. Öncelikle ondan kurtulacağız. Ondan sonra iyileştirilmiş, güçlendirilmiş, parlamenter, demokratik bir düzene geçişin yol taşlarını döşeyeceğiz. Şimdiden çalışmalarına başladık." diye konuştu.

Milletin seçim beklediğini savunan Dervişoğlu, ekonominin durumunu kaynamayan tencerelerin, ödenemeyen elektrik ve doğal gaz faturalarının anlattığını söyledi. Dervişoğlu, Türkiye'nin imkanları ve insan kaynaklarının sorunların çözümü için yeterli olduğuna dikkati çekerek şöyle konuştu: "Türkiye kıtlıkları, yoklukları hak eden bir ülke değil. Buna mazeret aranmaması lazım. Türkiye'de en önemli sorun üretim sorunu. Tarım ürünlerini biz ithal ediyoruz. Stratejik ürün planlaması yok. Bu ülkeye yağ, hububat, bakliyat lazım olduğunun ya da olacağının bilinmesi lazımdı. Hükümet maalesef bu stratejik planlamayı yapmadı. Çiftçilerin yüzde 50'ye yakını çiftçilikten çekildi. Üretmeyen, üretemeyen bir Türkiye var." Dervişoğlu'na partisinin İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar ve parti yönetimi de eşlik etti.

(AA) 







 
Son Eklenen Haberler