İYİ Parti'den zam tepkisi
21 Temmuz 2023, Cuma 06:53Tweet |
İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanlığı, son günlerde ardı ardına gelen zamları düzenledikleri basın açıklamasıyla protesto etti.
İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanlığı, Demokrasi Meydanı’nda basın açıklaması gerçekleştirerek yapılan zamlara tepki gösterdi. Basın açıklamasına İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Tuğba Oktay Bor ve parti yöneticilerinin yanı sıra İYİ Parti Aliağa Belediye Meclis Üyesi Sedat Sarı, Saadet Partisi İlçe Başkanı Mahmut Koç ve İYİ Parti İlçe eski Başkanı Yavuz Adar da katıldı. İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Tuğba Oktay Bor, vatandaşın cebindeki son kuruşa da el atan bir yoksullaştırma politikasının sert bir şekilde uygulandığını vurguladı. Bor, “Hepimiz bu ülkede yaşayan, geleceğe dair umudunu diri tutmaya çalışan, ne yazık ki her yeni günde bu umuda hançer yiyen sıradan vatandaşlarız. İşte bugünlerde de AKP iktidarının yanlış ekonomi programı ve politikaları sonrası millet olarak yeni bir zam dalgasıyla karşı karşıyayız. Uzun yıllar boyunca uygulanan hatalı politikalar sonucunda, seçim sürecinde atılan sloganlarla, popülist vaatlere karşı rasyonel bir zeminin varlığından söz edebilmek mümkün değil. Bunun yerine, bütün faturayı dar gelirliye kesen, vatandaşın cebindeki son kuruşa da el atan bir yoksullaştırma politikasının sert bir şekilde uygulandığını görüyoruz. Üstelik AKP iktidarı dar bir kesime bankacılık sistemi üzerinden kepçe ile rant dağıtırken, toplumun geniş kesimlerinden kaşıkla bu parayı toplamaktadır. Sabundan, kitaptan, çocuk bezinden ek vergi alınıyor ancak servetten elde edilen kazançtan vergi alınmıyor. Vatandaşa kemer sıkma tavsiye edilirken küçük, yandaş ve ranta dayanan bir kesimin zenginleşmesine ise hiçbir kemer sıkma politikası önerilmiyor” dedi.
“Bu yağma düzeninin dünyada başka bir örneği yok”
AK Parti iktidarının bu ülkeye zamlardan ve yoksulluktan başka verecek hiçbir şeyi kalmadığını ifade eden Tuğba Oktay Bor, “Bugün Türkiye’de adı konmamış bir IMF programı uygulanmaktadır. Yıllarca geçmiş iktidarları aynı konuda eleştiren AKP iktidarının, bugün IMF reçetelerini savunduğu, uyguladığı ve en adaletsiz vergi olan enflasyon vergisiyle milletin cebinde bir şey kalmayıncaya kadar bu düzeni sürdüreceği anlaşılmaktadır. Memura ve emekliye yapılan cüzi zammın birkaç hafta içinde eriyip gitmesi bir yana, son olarak uygulanan akaryakıttaki ÖTV oranlarına yapılan zamla birlikte milletimiz derin bir yoksulluk çukuruna gömülmek istenmektedir. İki ay önce, seçimin arifesinde 19.58 TL olan ABD Doları bugün 27 TL’ye gelmiştir. Yine iki ay önce, seçimlerin arifesinde benzinin litre fiyatı 21.14 TL’yken bugün litre fiyatı 35.90 TL olmuş ve iki ay içindeki artış oranı yüzde 70’i bulmuştur. Bütün dünyada gıda fiyatlarında sert bir düşüş yaşanmakta iken bizde ivme hep yukarıyı göstermektedir. Bu yağma düzeninin dünyada başka bir örneği yoktur.” Diye konuştu.
“Haramilerin saltanatına karşı milletimizin yanında olacağız”
Bu vurguncu düzene karşı mücadelelerinin süreceğini kaydeden İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Tuğba Oktay Bor, açıklamasını şu ifadelerle sonlandırdı: “Deli Dumrul iktidarı, vatandaşın gırtlağına çökmüş, garibanın kanını emmeye devam etmektedir. Kendi vatandaşını ezen, yoksullaştıran fakat bir yandan da servet sahiplerinin servetlerini katlamasını sağlayan bu vurguncu düzene karşı mücadelemiz devam edecektir. Hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Biliyoruz; Saray’ın kira derdi yok, kaynamayan tencere derdi yok, boş kalan araba deposu derdi yok. Sarayın artan gıda fiyatlarından haberi yok, kirasını ödeyemediği için sokakta kalma derdi yok, emekli maaşıyla ay sonunu getirememe derdi yok. Bizim Türkiye’miz yangın yeri, Sarayın Türkiye’si Lale Devri. Ama elbet gerçek Türkiye’yi saraya da göstereceğiz. Pazar çantalarımız, benzin bidonlarımız, araç depolarımız bugün dolmuyor, tencerelerimiz kaynamıyor belki ama elbet umut bir gün kazanacaktır. İYİ’lik bir gün elbet kazanacaktır. Haramilerin saltanatına karşı milletimizin yanında olacağız.”
(VOLKAN GÜNDÜZ)

CHP Aliağa İlçe Başkanı Ali Serçe, İzmir Büyükşehir Belediyesi

Aliağa Belediyesi’nin 2024 Mali Yılı Kesin Hesabı ve Taşınır Kesin Hesabı, belediye

Aliağa Belediyesi Aile Danışma Merkezi, İzmir 4 Nolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda

Aliağa Ticaret Odası (ALTO), dijital pazarlama stratejilerinde yapay zekâ kullanımını

Aliağa Belediyesi bünyesinde eğitim gören Özel Sporcular, 2025 İzmir

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 25 bin sosyal konut projesinin ilk

GEMİSANDER’in olağanüstü genel kurulu 27 Mayıs’ta yapılacak.

Aliağa’da Trafik Haftası kapsamında İlçe Emniyet Müdürlüğü

Aliağa'da, Petkim Kavşağı ile Plajlar Kavşağı arasında hız sınırı 50 km olarak

Alevi Kültür Dernekleri Aliağa Şubesi, 11 Mayıs Pazar günü “Anneler

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yolsuzluk soruşturması

Aliağa Belediye Meclisi Mayıs ayı Olağan Toplantısı’nda, CHP’li Meclis

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Tire ilçesi Karateke

İzmir'deki balıkçı barınaklarında sahipsiz, kayıtsız ve hurda tekneler,

Nesine 3. Lig 3. Grup’ta sezonu yenilgisiz şampiyon olarak tamamlayarak 2.Lig’e

İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) yönelik yolsuzluk soruşturması

Ekrem İmamoğlu’na destek amacıyla, 19 Mayıs’ta İzmir Gündoğdu Meydanı’nda

Aliağa Beşkardeş Köylüleri Kültür ve Dayanışma Derneği, Medine

Bu yazıda, boşanma sürecine ilişkin temel bilgileri adım adım ve kapsamlı şekilde

TikTok, sadece kendi başına dans edip video çekmekten ibaret değil. Bazen birine

İş dünyasının tanınmış ailelerinden Şimşekler Ailesi’nden Abdülkerim

Aliağa Belediyesi, yapılan denetimlerde Aliağa Gemi Söküm Bölgesinde

Aliağa Belediye Meclisi Mayıs ayı Olağan Toplantısı bu akşam yapılacak. Aliağa

2. Kuzey Ege Spor Oyunları 12-17 Mayıs'ta düzenlenecek. Etkinlikte; Aliağa,

İzmir Büyükşehir Belediyesi, olası bir afet sonrasına yönelik stratejilerini

Honda, Aliağa’da motosiklet üretim tesisi kurmak üzere harekete geçti.

Aliağa Limanı'ndaki "rüşvet" iddialarına ilişkin 68 sanık hakim

CHP Aliağa Gençlik Kolları Başkanı Alp Günay Bayrak ve Halkçı Liseliler

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Ekrem İmamoğlu’nun Cumhurbaşkanı adayı

Aliağa Belediyesi, vatandaşların imar ile ilgili işlemlerini kolaylaştıracak E-İmar

SOCAR Türkiye Aliağa Çayağzı Sosyal Tesisleri’nin temel atma töreni

TİS sürecinde tıkanıklık yaşayan Ravago işçileri eylemlerine devam ediyor.

İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) Aliağa Şubesi tarafından düzenlenen resim, şiir

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS) uygulamasına ilişkin