24 Ekim 2024, Perşembe

CHP’de aday adaylığı için 4 isim ön planda

24 Kasım 2023, Cuma 06:39

     


Yerel seçimler yaklaşırken CHP’nin Aliağa’daki belediye başkan aday adaylarının kimler olacağı da sıkça konuşulmaya başladı. Aday adayı olacağı konuşulanlar arasında ise Barış Eroğlu, Erol Güngör, Ümit Devran ve Ercan Doğan’ın ismi öne çıkıyor.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) kurultay sonrası yerel seçim çalışmaları hız kazandı. Aliağa’da iki dönemdir belediye başkanlığı yapan MHP’li Serkan Acar’a karşı 2019’daki yerel seçimlerde az farkla kaybeden CHP bu defa kaybetmek istemiyor. 65 bin 845 seçmenin oy kullandığı 31 Mart 2019 Yerel Seçimleri’nde MHP’nin adayı Serkan Acar 27 bin 785 oy, CHP’nin adayı Özcan Durmaz 25 bin 268 oy almıştı.

Partililer değişim istiyor

Şu ana kadar sadece CHP’li Aliağa Belediye Meclis Üyesi Savaş Dağdeviren’in aday adaylığını açıkladığı partide çok sayıda ismin aday adaylığı konuşuluyor. Konuşulan isimler henüz aday adaylıklarını duyurmasa da saha çalışması yaparak ziyaret ve temaslarla nabız yokluyor. CHP’den Aliağa Belediye Başkanlığı için aday adayı olacağı konuşulan isimler; Barış Eroğlu, Erol Güngör, Ümit Devran, Ercan Doğan, Savaş Dağdeviren, Ulviye Öztürk, Engin Gündüz, Çiğdem Armutlu, Çağatay Güç ve Osman Murat. CHP’de adayların hangi yöntemle belirleneceği henüz netlik kazanmadı. Ancak edinilen bilgiye göre partililer, Özgür Özel’in genel başkan seçilmesi ile başlayan değişim rüzgarının Aliağa’da da etkili olmasını, yeni ve daha önce denenmemiş isimlere şans verilmesini istiyor.

Eroğlu, Devran ve Güngör şanslarını yeniden deneyecek

Aday adayı olacağı konuşulanlar arasında ise Barış Eroğlu, Erol Güngör, Ümit Devran ve Ercan Doğan’ın ismi ön plana çıkıyor. Barış Eroğlu 2014 Yerel Seçimleri’nde Aliağa Belediye Başkan Adayı olmuş, partideki bölünmelerin de etkisiyle seçimi kaybetmiş, 2019 Yerel Seçimleri’nde de aday adayı olmuştu. Ümit Devran ve 2014-2019 yılları arasında Aliağa Belediye Meclis Üyesi olarak görev yapan Erol Güngör de 2019 Yerel Seçimleri’nde aday adayı olmuşlardı. Bu isimlerin şanslarını yeniden deneyecekleri konuşuluyor.

Ercan Doğan yeni bir isim olarak öne çıkıyor

Ercan Doğan ise bu isimler arasında daha önce aday adaylığı başvurusunda bulunmayan, denenmemiş bir isim olarak öne çıkıyor. Şu an Şekerbank Aliağa Şube Müdürü olarak görev yapan ve daha önce de bankacılık sektöründe üst düzey yöneticiliklerde bulunan Ercan Doğan’ın partinin Aliağa’daki çalışmalarında uzun yıllardır yer aldığı, gençlik kollarında aktif bir geçmişi olduğu dile getiriliyor.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler