131019098
26 Nisan 2024, Cuma

DSP ALİAĞA’DA KOCABIYIK DÖNEMİ

26 Aralık 2017, Salı 06:17

     


Demokratik Sol Parti (DSP) Aliağa İlçe Başkanlığı’nın kongresi hafta sonu gerçekleştirildi. Genel Başkan Önder Aksakal’ın da katıldığı kongrede Osman Nuri Kocabıyık DSP Aliağa İlçe Başkanı seçildi.

Geçtiğimiz aylarda Osman Kocabıyık’ın ilçe başkanlığına atanmasının ardından yeniden yapılanmaya giden DSP Aliağa İlçe Başkanlığı’nın kongresi, Pazar günü Aliağa Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. DSP Aliağa İlçe Başkanı Mehmet Emircan’ın partinin farklı birimlerinde görev almak üzere geçtiğimiz aylarda başkanlığı bırakması üzerine, atama ile gelen Osman Nuri Kocabıyık kongre sonucu yeniden başkan olarak seçildi. Kongrenin Divan Başkanlığını DSP Parti Meclis Üyesi Selçuk Karakülçe, divan katipliklerini Torbalı İlçe Başkanı Güngör Demirkaya, Rukiye Özobut ve Murat Esen yaptı.

KOCABIYIK, “SİZLERE GÜVENİYORUM”

Kongrede DSP Genel Başkanı Önder Aksakal’ın yanı sıra, İzmir İl Başkanı Ramazan Solmaz, Uşak İl Başkanı Hasan Hüseyin Alçılı, Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Mehmedali Özkurt, CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz, AK Parti İlçe yönetim kurulu üyesi Aydın Şimşek, MHP İlçe Başkan Yardımcısı Cihan Köybaşı, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Aliağa Şube Başkanı Erol Ertürk, Alevi Kültür Dernekleri Aliağa Şube Başkanı Celal Süslü, Emekli-Sen Aliağa Şube Başkanı Sabahattin Yeşiltepe, Kemalpaşa, Bornova, Bayraklı, Güzelbahçe DSP ilçe başkanları ile çok sayıda partili yer aldı. Kongrenin açılış konuşmasını yapan DSP Aliağa İlçe Başkanı Osman Nuri Kocabıyık, siyasette yeni olduğunu ifade ederek, “ Bu zamana kadar sivil hayatımda olduğu gibi siyaset hayatımda da yanımda olacağına inandığım arkadaşlarım, dostlarımla birlikte siyasette başarılı olacağız. Birlikte çıktığımız bu yolun sonunda güzel ışıklar olacak. Güzel birliklerimiz ve oluşumlarımız olacak. Sizlere güveniyorum.” diye konuştu.

SOLMAZ, “DEMOKRATİK SOL PARTİ KÜLLERİNDEN DOĞUYOR”

Kocabıyık’ın konuşmasının ardından kürsüye çıkan DSP İl Başkanı Ramazan Solmaz, bir demokrasi şöleni başlattıklarını, bu kongrede de demokrasi şölenini yaşadıklarını, Aliağa’da yok sayılan Demokratik Sol Parti’nin hamurunun yeniden kavurulduğunu söyledi. Solmaz, “Biz Türkiye’yi üç defa yönetmiş, layık olan yere getirmiş ve tarih yazan bir genel başkanın partisiyiz. Bunu her yerde övünerek söylüyoruz. Her zaman için siyasetin en açık alınlı partisinin Demokratik Sol Parti olduğunu söylüyoruz. İktidara geldiğimizde yöneticilerimize, genel başkanımıza en ufak bir şaibe bulaşmamıştır. Herkes bunu gönül rahatlığıyla bilmeli. Demokratik Sol Parti yeniden küllerinden doğuyor. “dedi.

AKSAKAL, “DSP’Yİ KİMSE YIKAMAZ”

DSP İl Başkanı Ramazan Solmaz’ın ardından bir konuşma yapan Genel Başkan Önder Aksakal, 12 Eylül’den sonra kurulan ve ayakta kalan tek partinin DSP olduğunu, bazı kesimlerin DSP’yi yok saydıklarını, kendilerinin üç defa iktidara geldiğini ve tekrar iktidara geleceklerini söyledi. Aksakal, “Anayasa değişikliği referandumu gerçekleştikten sonra 6 ay içerisinde değişiklikten etkilenen bütün kanunlarda değişiklilerin yapılmasını gerekmektedir. Fakat 10 ay oldu hala kimsenin sesi çıkmıyor. Parlamentoda muhalefet partileri var. Zaman zaman parlamentoda adet yerini bulsun diye uyum yasalarında konuşurlar. Neden bu Anayasa hükmünün 6 aylık zorunlu süresinin aşıldığı konusunda o parlamentoyu birbirlerine katmazlar. Her gün bütçe görüşmelerinde kavga ediyorlar. Sabahtan akşama kadar birbirlerine hırsız, yolsuz, ahlaksız, vatan haini diye kavga edip saldırılır mı? Nasıl bir ülke haline geldik. Geçmişi hatırlayın, biz bu tip kavgaları hiç görmedik. Ülkenin bütçeleri parlamentoda görüşülürken bütçenin doğru ya da yanlış yanları, eksiklikleri, fazlalıkları görüşülürdü. Simdik öyle değil. Sabahtan akşama kadar iktidar partisi ana muhalefet partisine ağıza alınmayacak kelimeler söylüyor. Ana muhalefet partisinin temsilcileri iktidar partisi ve yandaşlarına aynı şekilde cevap vererek gece yarılarına kadar kavga ediyorlar. Biliyorsunuz, başımızda din eksenli bir iktidar partisi var. Bunlara sorarsanız ‘Milli Piyango bileti almayın, haram’ diyorlar değil mi? Ama dokuz günlük yılbaşı tatili geldiğinde hemen koşuyorlar. Biz bugünlerin mutlaka geride bırakılması gerektiğine inanıyoruz. Demokratik Sol Parti’nin toplum üzerindeki etkisi, Bülent Ecevit kimliği üzerinde kimliği oluşmuş güven ve inancı hangi parti iktidara gelirse gelsin ortadan kaldıramaz ve yıkamaz.” dedi.

“SEN ATATÜRK’ÜN PARTİSİSİN DE, DSP MUSSOLİNİ’NİN PARTİSİ Mİ?”

Ülkemizde siyasi parti kanununun kriterleri ile kurulan, çalışma yapan her partinin Atatürk’ün partisi olduğunu belirten Aksakal, “Demokratik Sol Parti’yi yok göstermeye çalışan bir kesimin varlığından bahsetmiştim. Bunlar hiç hız kesmeden aynı şekilde devam ediyorlar. Etsinler, ettikleri yere kadar yolları var, hiç sorun değil. Güneşi balçıkla sıvayamazsınız. Boş sözlerle bu iş olmaz. Bakın dün Kubilay’ı anmıştık. Kubilay, cumhuriyet devrimlerini savunan, Atatürk ilkelerinin bekçisi olmuş, simgeleşmiş bir isimdir. 87 yıl önce onu katledenler için kurulan divan-ı harpte yargılayan bir general var, ismini bilir misiniz? Ben size söyleyeyim, Orgeneral Mustafa Muğlalı. Devrim karşıtı, Atatürk karşıtı şeriatçı kalkışmayı yapanları önce mahkemede yargılayıp, idam cezasına çarptırıp, Menemen meydanında sallandıran bu Atatürkçü generalin ismi Van ilimizde bulunan bir askeri kışlaya verilmişti. Mustafa Muğlalı kışlası diye. Atatürk öyle bir büyük bir şemsiye ki herkes bunun altına sığınıyor. Kendisini yağmurdan, sağanaktan kurtarıyor. O kışlanın isminin değiştirmesi için ilk önerge verenler kim biliyor musunuz? Biz Atatürk’ün partisiyiz diyen genel başkan. Ve Ak Parti’ de bu önerinin üzerine atladı. Mustafa Muğlalı Garnizonu’nun ismini değiştirdiler. Şimdi başka bir ismi var. Atatürk’ün partisiyiz diye ortaya çıkacaksınız, demokrat, Atatürkçü insanlardan oy isteyeceksiniz ve hala da oy alacaksınız. İnanıyorum ki oy verenler Atatürk’ün partisi diye oy veriyorlar, başka hiç bir şey için değil. Yahu sen Atatürk’ün partisisin de, Demokratik Sol Parti Mussolini’nin partisi mi? Türkiye demokratik bir hukuk devleti ise yazılı kanunları var. Siyasi parti kanununun kriterleri ile kurulan, çalışma yapan her parti Atatürk’ün partisidir. Bu cumhuriyet, demokrasi onun eseridir. Biz, onun açtığı yolu genişletmek, onun verdiği ışığı güçlendirmek için siyaset yapıyoruz.” diye konuştu.

“CUMHURBAŞKANLIĞINA ADAYLIĞIMIZI KOYACAĞIZ”

Konuşmasının sonunda Cumhurbaşkanı ve onun parlamento dışından atayacağı bakanlarla kuracağı hükümetlerin ülkeyi yöneteceği bir sisteme geçiş olduğunu belirten Aksakal, “Bunun içinde yüzde 10 seçim barajı engeli yok. Sadece siz kararlı olun. Demokratik Sol Parti, dürüstlüğünü, yurtseverliğini, emperyalizme karşı duruşunu geçmişte ispatlamış bir siyasi yapıdır. Geçmişte yaptık, yine yaparız. İlk seçimlerde 100 bin seçmenimizin önermesiyle Cumhurbaşkanlığına adaylığımızı koyacağız.” dedi. DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, cumhurbaşkanı adaylarının parti genel başkanı olan kişinin olacağını ifade etti.

DSP’NİN YENİ İLÇE YÖNETİMİ

Konuşmaların ardından Osman Nuri Kocabıyık’ın aday olduğu tek liste ile seçime gidildi. 28 delegeden 16’sının oy kullandığı kongrede Osman Nuri Kocabıyık 16 oyla DSP Aliağa İlçe Başkanlığına seçildi. Kocabıyık’ın başkanlığındaki DSP’nin İlçe Yönetim Kurulu’nda Rukiye Özobut, Eray Çolak, Murat Esen, Hasan Acem, Raif Kızılırmak, Ezgi Sır, Bilge Cebeci, Figen Esen, İsmet Çoşkuntuna ve Ahmet Aslan yer aldı. Partinin İl Kongre Delegeliklerine ise; Mehmet Emircan, Varol Gürbüz, Osman Nuri Kocabıyık, Rukiye Özobut, Murat Esen ve Bilge Cebeci seçildiler.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler