131019098
27 Nisan 2024, Cumartesi

Acar’a “tek adam” benzetmesi

29 Mart 2024, Cuma 06:46

     


CHP Aliağa İlçe Başkanlığı’nda basın açıklaması gerçekleştirilerek, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın 10 yıllık görev süresi değerlendirildi. Açıklamada Acar’ın, Anayasa'yı, yasaları, hukuku bir kenara iterek Aliağa'nın “tek adam”ı olmaya soyunduğu ifade edildi.

CHP Aliağa İlçe Başkanlığı’nda, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın 10 yıllık görev süresinin değerlendirildiği basın açıklaması gerçekleştirildi. CHP Aliağa İlçe Başkanı Ali Serçe’nin selamlama konuşmasının ardından söz alan CHP Aliağa İlçe Başkan Yardımcısı Ziya Yıldız, partinin basın açıklaması metnini okudu. Açıklamaya partililer yoğun katılım gösterdi.   

“ALİAĞA’MIZI KANUN VE KURAL TANIMAZ, KEYFİ ŞEKİLDE YÖNETİYOR”

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın, ilçeyi 10 yıldır kanun ve kural tanımaz, keyfi şekilde yönettiğini ifade eden Ziya Yıldız, “İki dönemdir Aliağa’mızı dünya şehri yapma vaadiyle göreve gelen hukukçu Serkan Acar, güzelim Aliağa’mızı on yıldır kanun ve kural tanımaz, keyfi şekilde yönetimiyle maalesef vaadinin tam tersine, aldığı cezalarla ülke gündemine taşımaya devam ediyor. Daha önceki, yargılandığı ve ceza aldığı; belediye işçilerini işten çıkarma, mobbing uygulama ve sürgün etme, meclis üyelerine hakaret etmek, görevi başındaki memura tehdit ve hakaret etmek, kendi meclis üyesini darp etmek, belediye işçisini dövmek gibi suçlarına, Aliağa’da iş yapan sanayicilere, işadamlarına ve müteahhitlere konser yapıyorum, güzellik yarışması düzenliyorum, deve güreşi düzenliyorum ya da park yapıyorum gibi nedenlerle salma yaparak, ceza keserek, bağış toplamak gibi keyfi uygulamalarına bir yenisini daha ekledi.” Dedi.

“İŞÇİLERİ SEÇİM ÇALIŞMALARININ ÜCRETSİZ ELEMANI OLARAK KULLANIYOR”

Acar’ın kadrosuz, sendikasız, düşük ücretle çalışmaya mahkûm ettiği işçileri, kendi siyasi çıkarlarına alet ederek, seçim çalışmalarının ücretsiz elemanı olarak kullandığını söyleyen Yıldız, “Bu durum mevcut iş yasasına da Anayasa’mıza da aykırıdır. Tek adam iktidarını arkasına alan MHP'li Serkan Acar, Anayasa'yı, yasaları, hakkı, hukuku bir kenara iterek Aliağa'nın 'Tek Adam'ı olmaya soyunmuştur. Yüzlerce kadrolu ve şirket işçisini uydurma gerekçelerle işinden ekmeğinden eden Serkan Acar, şimdi de, belediye şirketlerinde çalışan işçileri, parti görevlisiymiş gibi kapı kapı broşür dağıttırmaktadır. Hiçbir güvencesi olmayan işçiler, işlerinden olmamak için verilen görevi yapmak zorunda kalmaktalar. Buradan savcılıklara, İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı'na suç duyurusunda bulunuyoruz. Kimse kendi isteği dışında siyasi çalışma yapmaya zorlanamaz. Mesai bitiminde yorgun argın işçilere bir de gece yarılarına kadar seçim çalışması yaptıramaz. Son altı aydır, sefalet ücretleri bile zamanında ödenmeyen belediye işçileri yalnız değildir. Bunun hesabını da diğer hukuksuz uygulamaları ile birlikte yargı önünde soracağız. Belediye çalışanları kardeşlerimize de çağrımızdır: Korkmayın, baskılara, yasa dışı uygulamalara boyun eğmeyin!” ifadelerini kullandı.

“VATANDAŞIN SIRTINDAKİ YÜK DAHA DA ARTTI”

Yıldız, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın 10 yıllık görev süresince vatandaşın sırtındaki yükü daha da artırdığını belirterek, “10 yıllık Serkan Acar yönetiminde bu kentte yaşayan insanların sosyal hayatlarına dokunacak hayatlarını kolaylaştıracak, kent yoksulluğu ile mücadele etme noktasında bırakın bir katkı koymasını;  belediye kreşini kapatarak, öğrenci yurdunu kapatarak, kadın sığınma evini kapatarak, mevcut Belediye binasını yıkıp düğün salonuna çökerek ya da pazarcı esnafına en yüksek bedelden pazaryeri kirası ödeterek, vatandaşın sırtındaki yükü daha da artırmıştır. Yaptığı parkların kafelerini, sosyal tesislerini kendisi işletmeyip özelleştirerek sermayeye hizmet etmeye devam etmektedir. Ağapark girişinden kişi başı 50TL, doğa parkta bir bardak çaydan 30TL alınması gibi.” Dedi.

“İNSANA YATIRIMDA SINIFTA KALDI”

Serkan Acar’ın belediyenin kaynaklarını, var olan kaldırımları, aydınlatma direklerini söküp değiştirerek, taşa, toprağa, betona, parka yatırdığını, insana yatırımda sınıfta kaldığını söyleyen Ziya Yıldız, “Son 10 senede ilçede işsizliğe çözüm olacak istihdamı artıracak katma değer yaratacak, park, bahçe, kafeteryadan başka elle tutulur bir tek işletme açtı mı? İlçemizin 10 senesini arazilerini satıp satıp harcayarak belediyemizi borca batırıp çalışanların dahi maaşını zamanında veremeyecek duruma düşürdü. Şimdi sorsanız belediyenin borcu yok der. Belediyenin borcu yoksa çalışanların maaşlarını neden her ay 10 gün, 15 gün geç ödüyorsunuz? Sosyal belediyecilik, bırakın yapmayı öyle bir niyetinizin olmadığı açıkladığınız uçuk, kaçık, çılgın projelerinizden, geçtiğimiz dönemlerdeki park bahçe belediyeciliğinden belli. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz diye bir söz var. Sizin fıtratınızda karakterinizde böyle bir şey yok.” İfadelerini kullandı.

SANAYİCİLERE VE İŞ İNSANLARINA ÇAĞRI

Vatandaş bozuk ekonomik düzende ay sonunu nasıl getireceğini, iş, aş, barınma sorununu nasıl çözeceğini düşünürken mevcut belediye başkanının açıkladığı projelerin yine ranta, sermayeye hizmet edecek projeler olduğunu belirten CHP İlçe Başkan Yardımcısı Yıldız, “Lafı gelmişken buradan kendilerine yapılan kötü muamelelerden dolayı susarak, ses çıkarmayarak tüm bu yapılanlar karşısında sessizliğe bürünen sanayicilerimize, işadamlarımıza, müteahhitlerimize seslenmek istiyoruz. Serkan Acar’ın açıklanan projelerini gördünüz. Kazanamayacak da kazara seçilirse başınıza neler geleceğini geçmişte yaşattıklarından az buçuk kestirmektesinizdir. Serkan Acar’ın ilk döneminin salmacısının Aliağa’ya tekrar geri geldiği konuşulmakta. Bu çılgın projeler için kesilecek cezalara, yapılacak salmalara, zoraki bağışlara kendinizi hazırlayın. İşadamlarımıza sesleniyoruz korkunun ecele faydası yok.” Diye konuştu.     

“SOSYAL KONUT YAPMAK 10 SENE SONRA MI AKLINIZA GELDİ”

Acar’ın 2019’da vadedip yapmadığı projelerin 2024 projelerinde de yer aldığını ifade eden Yıldız, “Son 10 senede düşük gelirli vatandaşlarımız için bırakın sosyal konutları tek bir daire, bir tek ucuz arsa gerçekleştirmeyenler Sosyal belediyecilik anlamında yerlerde süründürdüğü belediyemizde önümüzdeki dönem 5 bin konut, havaalanı ve yat limanı yapacakmış. 2019’daki vaat edip yapmadıkları üniversite, devlet hastanesi, kültür merkezi, katlı otopark ve benzeri projeleri 2024 projelerinde de yer almaya devam ediyor. Artık bu seçmeni, seçim kazanmak için ortaya atılan içi boş üç beş yandaş müteahhide, rantiyeciye hizmet edecek vaatlerle kandıramayacaksınız. Nerden mi biliyoruz. 10 senelik geçmişinizden. 10 senedir bu kenti yönetiyordunuz? Yapsaydınız? Elinizden tutan mı vardı diye sormazlar mı? 10 senede bu kentin 1 Milyon 500 bin metrekareden fazla arazisini, gayrimenkullerini haraç mezat satmayı biliyorsunuz da işçileri işten çıkarmayı, kadrosuz, yoksulluk sınırının altında maaşlarla çalıştırmayı, devlet memuruna, belediye meclis üyelerine darp, tehdit ve hakaret etmeyi, biliyorsunuz da kreş yapmak, sosyal konut yapmak 10 sene sonra mı aklınıza geldi.   Geçmişte yapmadınız. Gelecekte de yapmayacaksınız.” Dedi.

“TEK ADAM YÖNETİMİNİN BÜTÜN KÖTÜLÜKLERİ 31 MART’TA SON BULACAK!”

Milletin zor durumda olduğunu, işçinin, esnafın, çiftçinin, emeklinin geçinemediğini kaydeden CHP Aliağa İlçe Başkan Yardımcısı Ziya Yıldız, “Biz bunu sürekli aktarınca birilerine afaki geliyor olabilir ama bu kocaman bir gerçek. Victor Hugo’nun dediği gibi; ‘Siz yardım edilmiş yoksullar istiyorsunuz, biz ise ortadan kaldırılmış yoksulluk!’ Sizinle bizim aramızda en temel fark budur. Siz milleti üç kuruşa muhtaç etmek istiyorsunuz biz ise müreffeh bir toplum istiyoruz. Siz bu şehrin zenginliğini küçük bir azınlığın elinde topluyorsunuz. Biz ise bu şehrin kaynaklarının daha adil paylaşılmasını istiyoruz. Siz kendi geleceğinizi garanti altına almak istiyorsunuz biz ise ilçemizin ve nesillerimizin geleceğini garanti altına almak istiyoruz. Biz bu milletin askıda ekmeğe, yardım kolilerine muhtaç edilmesine razı değiliz. Amacımız bu milleti yardıma muhtaç hale getiren şartları ortadan kaldırmaktır. Tek adam yönetiminin bütün kötülükleri 31 Mart’ta son bulacak! Aliağa yeniden bir emek kenti olacaktır. Güç sizden, hizmet bizden.” İfadelerini kullandı.

Parti binasına pankart asıldı

Öte yandan CHP Aliağa İlçe Başkanlığı tarafından, partinin ilçe binasının duvarına, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın görev süresince sattığı iddia edilen arazilerin listesinin yer aldığı pankart asıldı.

(VOLKAN GÜNDÜZ)

 







 
Son Eklenen Haberler