131019098
26 Nisan 2024, Cuma

ÖZCAN DURMAZ: “KADRO BOŞALTMANIN KARŞISINDAYIM”

29 Haziran 2019, Cumartesi 07:08

     


CHP’nin 31 Mart Yerel Seçimlerindeki Aliağa Belediye Başkan Adayı Özcan Durmaz, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar tarafından Çankırı’ya gönderilmek istenen 4 memurun kadrosunu CHP’li Çiğli Belediyesi’ne aldırmasında yardımcı olduğu iddialarına açıklık getirdi.

CHP’nin 31 Mart Yerel Seçimlerindeki Aliağa Belediye Başkan Adayı Özcan Durmaz, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar tarafından geçici görevle Çankırı’ya gönderilecekken kadrosunu CHP’li Çiğli Belediyesi’ne aldıran 4 memura yardımcı olduğu iddiaları hakkında konuştu. Acar’ın kadro boşaltma çalışmalarına kesinlikle karşı olduğunu belirten Özcan Durmaz, bu konunun karşısında durduğunu vurguladı.

“Hangi yolu seçecekleri memurların kendi tercihi”

Aliağa Belediyesi’nden sürgüne gönderilen 4 memurun Çiğli Belediyesine geçişine yardımcı olduğu yönündeki bilginin doğru olmadığını ve dedikodudan ibaret olduğunu söyleyen Durmaz, “Herkes gibi benimde gördüğüm şudur. Aliağa belediye başkanı tarafından geçici görev adı altında sürgüne gönderilen memurların bir kısmı verilen yeni göreve gidip bu haksız işlemi yargıya taşımışlar, emekliliğe hak kazananlar emekli olmak zorunda kalmışlar, bazıları ise başka kurumlara geçmişlerdir. Bu geçişler ise normal olarak memurların kendi başvuruları ve karşı kurumun kabulüyle gerçekleşmiştir. Başka kuruma geçiş girişiminde bulunanlardan olumlu sonuç alanların yanı sıra alamayanlar olduğunu da ben haricen biliyorum. Hangi yolu seçecekleri ise elbette bu memurların kendi tercihidir. Bu haksız ve hukuksuz sürgünün yargıya götürülmesi bence de doğru ve yerindedir.” dedi.

“Boşalan kadrolara kendi siyasi kadrolarını yerleştirecek”

Memurların sürgüne gönderilerek başka kuruma geçmeye, emekliliğe veya istifaya zorlanmasının belediye kadrolarını boşaltma amaçlı olduğunu vurgulayan Özcan Durmaz, “Boşalan kadrolara MHP'li başkanın kendi siyasi kadrolarını yerleştireceği açıktır. Beni tanıyan herkes bunun karşısında olacağımı bilir. Haksız ve hukuksuz olarak sürgüne gönderilen memurların ve işine son verilen işçilerin iş, ekmek ve onur mücadelesine bir Aliağalı olarak, şimdiye değin olduğu gibi sonuna kadar destek vereceğimi de ayrıca bildirmek isterim.” ifadelerini kullandı.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler