131019098
26 Nisan 2024, Cuma

SÜREKLİ, “KONGRE KARARINI MEMNUNİYETLE KARŞILIYORUZ”

29 Temmuz 2019, Pazartesi 07:12

     


AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen 130. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katılan AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, ülke gündemindeki konularla ilgili açıklamalarda bulundu. Sürekli, Cumhurbaşkanı’nın kongreye gidilmesi kararını ise memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.

AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen 130. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı yapıldı. Toplantıya Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında il başkanları, il gençlik kolları başkanları ve il kadın kolları başkanları katılım gösterdi. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen 130. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan yeni kongre süresinin sonbaharla birlikte başlayacağını ilan etti. Erdoğan şunları söyledi; “7. Olağan Büyük Kongre sürecini sonbaharda başlatacağız. Birleri parti kuruyormuş hiç bunları kafanıza takmayın. Bu tür ihanetlerin içerisinde olanlar bu işin bedelini de ağır öderler.''

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli de, il başkanları toplantısı için Ankara’daydı. İl Başkanı Sürekli toplantıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın parti içi yarış ve kongre sürecini başlattığını aktaran Sürekli İzmir’de yürütülecek çalışmalar kapsamında bilgi verdi. Sürekli, ilk olarak delege seçimlerinin yapılacağını açıklarken ayrıca Türkiye siyasetine çıkması beklenen yeni partiler için de mesaj verdi. Sürekli, “Cumhurbaşkanımız açıkladı. Kongre süreçleri, başlıyor. Eylül’de delege seçimleri start alacak. Delege, belde, ilçe ve il olarak devam edecek. Kararı memnuniyetle karşıladık. Sürecin erken başlaması teşkilatlara güç, kuvvet, dinamizm getirecektir. Motivasyonumuz artacak. Hızlı bir şekilde planlamamız yapılacak. İlk olarak İzmir’de genel merkezin startıyla delege seçimleri başlayacak” dedi.

“Biz kendi işimizle ilgileniyoruz”

Gündemde yeni kurulacak partilerin olmasına değinen Sürekli, “Biz bunlarla ilgilenmiyoruz. Partiler kurularlar, kapatılırlar, bunlar çok olmuştur. Biz önümüze bakıyoruz. Biz kendi işimizle ilgileniyoruz. Biz yolumuza bakıyoruz. Kendimize güveniyoruz. Dünyanın en güçlü teşkilatıyız” ifadesini kullandı.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler