131019098
26 Nisan 2024, Cuma

Hazır E-ticaret Paketleri ile Ücretsiz Yazılımlar Arasında Farklılıklar Nelerdir?

18 Mart 2019, Pazartesi 12:22

     


E-ticaret’e başlamak isteyenlerin en fazla merak ettiği soruların başında “Eticaret sitemi nasıl hazırlayacağım?” geliyor. Günümüzde gelişen yazılım teknolojileri sayesinde sıfırdan bir yazılım hazırlatmanız gerekmiyor.

Hazır yazılımlar sayesinde e-ticarete hızlıca başlamanız mümkün.

Web sitesini hemen hazırlayıp ürün satışlarından gelir elde etmek isteyen kişilerin girişimlerinde başarılı olabilmeleri için doğru bir e-ticaret yazılımı seçmeleri büyük önem taşıyor.

Ücretsiz açık kaynak kod kullanılan e-ticaret yazılımlarında teknik destek alabilmek mümkün değilken, hazır e ticaret sitesi sistemleri ile  her sorun daha hızlı bir şekilde çözülebiliyor.

E ticaret faaliyetlerine  sağlam adımlar atarak başlamak isteyen girişimcilerin ücretli yazılımları tercih etmeleri durumunda, oluşabilecek teknik sorunlardan kurtulmaları mümkün hale geliyor.

Açık kaynak yazılımlara örnek olarak WordPress - WooCommerce ve Magento’yu gösterebiliriz. Açık kaynak kodlu ücretsiz e-ticaret yazılımlarının en büyük problemi, yazılımla ilgili bir sorunla karşılaşan site sahiplerinin karşılarında bir yetkili bulamamasıdır. Bu durumda teknik aksaklıklarla site sahipleri ilgilenmek zorunda kalması.

Site kurulumu konusunda tecrübeniz bulunmuyorsa açık kaynaklı e ticaret yazılımı tercih etmeniz eticaret sektöründe yer alan uzmanlar tarafından önerilmiyor.

Ücretsiz Yazılım  - Magento

Ücretsiz yazılımlar arasında yer alan Magento, PHP ve MySQL altyapısını kullanan bir e-ticaret yazılımı. Magento Community Edition, Magento Go ve Magento Enterprise Edition olmak üzere 3 adet versiyona sahip olan Magento’da Magento Community Edition ücretsiz bir yazılımdır.

Magento’nun Avantajları

 

  • SEO imkanı vardır
  • Açık kaynak kodlu olduğu için esnek, geliştirilebilir bir web sitesi altyapısı vardır
  • Ürün kataloğu oluşturma, yeni ürün ekleme, toplu ürün güncelleme işlemleri yapılabilmektedir

Magento’nun Dezavantajları

 

  • Kullanımı karmaşıktır
  • Teknik destek yoktur
  • Yazılım yabancı dilde olduğu için geliştirmelerde dil sorunu yaşanabilmektedir

Uzmanlar Neden Ücretli E-ticaret Altyapı Paketi Öneriyor?

Ücretsiz e-ticaret yazılımlarının avantajları olmakla birlikte, bu avantajlardan faydalanabilmek için, kullanacağınız yazılıma hakim olacak bilgiye sahip olmanız veya bu yazılımlar konusunda tecrübeli bir elemanınız olması gerekmektedir.

Ücretli hazır e ticaret sitesi seçenekleri arasından tercih etmek başta daha maliyeti gibi gözükse de; ücretsiz yazılımları öğrenmek, biz freelancer veya ajanstan hizmet almak, hosting masraflarını ödemek gibi maliyetler, ücretsiz gibi gözüken eticaret paketlerinin de aslında maliyetli olduğunu gösteriyor.

IdeaSoft E-ticaret Altyapı Paketleri

2005 yılından bu yana web ve mobil tabanlı yazılım çözümleri sunan e-ticaret altyapı sağlayıcısı IdeaSoft, her ölçekten girişimin iş hedeflerini gerçekleştirme sürecinde rekabet güçlerini artıracak, katma değer oluşturacak, kaliteli projeler ve çözümler üretiyor.

IdeaSoft E-Ticaret Paketlerinin Avantajları

 

  • Girişimciler altyapı ve teknik konularla ilgilenmeden, hızlı ve kolay bir şekilde e-ticaret sitesi kurar.
  • IdeaSoft alternatif özellikler içeren e-ticaret paketleri sunuyor. Girişimciler satın aldığı pakete dahil olan özellikler hizmetler için ekstra masraflarla karşılaşmaz, diledikleri zaman e-ticaret paketinde yükseltme yapabilir. Bu süreçte verilerde veya sitede kayıp yaşamadan yeni paketin sunduğu özellikleri  kullanabilir.
  • Girişimciler rakip SEO analizi ve SEO analiz modülü gibi Türkiye’de ilk olan hizmetlerden yararlanır.
  • Girişimciler sadece IdeaSoft’a özel, anında sanal POS, abonelik modülü, indirimli kargo anlaşmaları gibi avantajlardan yararlanır.
  • Ürün, kategori ve marka yönetimi, iyzico, iPara, hepsipay, PayU, ParamPOS gibi online ödeme sistem sağlayıcılarının sistemlerini kullanma avantajları vardır.
  • Online fatura yönetimi, Facebook ve Instagram’da mağaza açma modülleri yer almaktadır.
  • E-Ticaret Çözüm Merkezi hizmeti vardır. Böylece teknik destek almak isteyen IdeaSoft müşterileri e-ticaret sektöründe ihtiyaç duyabilecekleri tüm hizmetleri zaman kaybetmeden ilgili teknik ekipten alabilirler.

Kendi e-ticaret sitenizi kurmak için IdeaSoft’un web sayfasını inceleyebilir ve dilerseniz 15 günlük demo talebinde bulunarak girişiminizin ihtiyacına uygun bir çözümle e-ticarete başlayabilirsiniz.

 

 







 
Son Eklenen Haberler