131019098
8 Mayıs 2024, Çarşamba

İdeal Vücut Kontürü İçin Karın Germe Ameliyatı (Abdominoplasty)

23 Şubat 2024, Cuma 17:06

     


Karın germe ameliyatı, karın bölgesindeki sarkık derinin ve yağ fazlalığının giderilerek karın kaslarının sıkılaştırılmasına yönelik yapılan bir estetik operasyondur. Ülkemizde karın germe ameliyatı, doğum sonrası karın bölgesinde oluşan sarkmalar, kilo alıp verme sonucu oluşan sarkmalar, ameliyat veya kaza sonucu oluşan sarkmalar gibi durumlarda uygulanabilir. Karın bölgesinde daha düz, gergin ve sıkı bir görünüm elde edilir.

Karın germe ameliyatının türleri vardır. Tam karın germe göbek deliği ve karın kaslarının da yeniden konumlandırılmasıdır. Mini karın germe adı altındaki karın germe ameliyatı ise göbek deliği hareket ettirilmeden uygulanan ameliyat türüdür. Karın germe ameliyatı, genel anestezi altında yapılır. Ameliyat süresi, uygulanan tekniğe göre değişkenlik gösterebilir.

Karın germe ameliyatının faydaları, karın bölgesindeki sarkık deri ve yağ fazlalığını giderir. Karın kaslarını sıkılaştırır. Karın bölgesinin daha düz ve estetik görünmesini sağlarken karın germe ameliyatı karın bölgesindeki sarkmaları giderir.  Daha düz ve sıkı bir karın görünümü elde edilir.

Karın Germe Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Tam karın germe ameliyatında, göbek deliğinin altından başlayarak pubis bölgesine kadar uzanan bir kesi yapılır. Bu kesiden, sarkık deri ve yağ fazlalığı çıkarılır. Göbek deliği, karın kasları ile birlikte yeni konumuna taşınır. Karın kasları sıkılaştırılır ve karın duvarı güçlendirilir. Mini karın germe ameliyatında, göbek deliğinin altından başlayarak bikini bölgesine kadar uzanan bir kesi yapılır. Bu kesiden, sarkık deri ve yağ fazlalığı çıkarılır. Karın kasları sıkılaştırılır ve deri tekrar yerine dikilir. Ameliyat süresi yaklaşık 2-4 saattir.

Karın Germe Ameliyatı Kimlere Uygulanır?

Karın germe ameliyatı, karın bölgesinde sarkık deri ve yağ fazlalığı olan kişiler, doğum sonrası karın bölgesinde oluşan sarkmalar yaşayan kişiler, kilo alıp verme sonucu oluşan sarkmalar yaşayan kişilere ve ameliyat veya kaza sonucu oluşan sarkmalar yaşayan kişilere uygulanılır. Karın germe ameliyatı, ciddi bir ameliyattır. Bu nedenle, ameliyat öncesinde, hastanın doktorla ayrıntılı bir şekilde görüşmesi gerekir.

Karın Germe Ameliyatı Öncesi Neler Yapılmalı?

Karın germe ameliyatı öncesinde, hastanın genel sağlık durumu değerlendirilir. Hastanın herhangi bir kronik hastalığı varsa, ameliyat öncesinde bu durum doktorla paylaşılmalıdır. Hastanın, ameliyattan önce sigara ve alkol gibi zararlı alışkanlıkları bırakması önerilir. Hastanın ameliyattan önce birkaç gün boyunca hafif yemek yemesi ve bol bol sıvı tüketmesi gerekir.

Karın Germe Ameliyatı Sonrası Neler Yapılmalı?

Karın germe ameliyatı sonrasında, hastanın 1-2 gün hastanede kalması gerekir. Ameliyattan sonra, hastanın karın bölgesine bandaj veya korse takılır. Bu bandaj veya korse, ameliyat bölgesindeki şişlik ve ağrının azaltılmasına yardımcı olur. Karın germe ameliyatından sonra, hastanın iyileşmesi birkaç hafta sürer. Bu süre zarfında, hastanın hafif egzersizler yapması ve ağır kaldırmaktan kaçınması önerilir.

Karın Germe Ameliyatı İyileşme Süreci

Karın germe ameliyatının iyileşme süreci yaklaşık 6-8 hafta sürer. Bu süre zarfında, hastanın karnında ağrı ve şişlik olabilir. Hasta, ameliyattan sonra birkaç hafta boyunca günlük aktivitelerini kısıtlaması gerekir. Hastanın, ameliyat bölgesindeki ağrı ve şişliği azaltmak için doktorun önerdiği ilaçları kullanması gerekir.

Karın Germe Ameliyatı Fiyatları

Karın germe ameliyatı fiyatları, ameliyatın yapılacağı hastaneye, ameliyatın yapıldığı şehre, doktorun tecrübesine ve ameliyatın kapsamına göre değişiklik gösterir. Türkiye'de karın germe ameliyatı fiyatları, genellikle 15.000 TL ile 25.000 TL arasındadır. Ameliyatın fiyatlarını pek çok şey değiştirebilir.

Özel hastanelerde yapılan karın germe ameliyatları, devlet hastanelerinde yapılan ameliyatlara göre daha pahalı olabilmektedir. Özel hastanelerde karın germe ameliyatı fiyatları, kullanılan malzemelerin ve hizmetlerin daha kaliteli olmasından dolayı daha tuzludur. Ameliyatın yapıldığı şehre göre de fiyatlar değişiklik gösterir. Büyük şehirlerde yapılan karın germe ameliyatları, küçük şehirlerde yapılan ameliyatlara göre daha pahalı olabilmektedir.

Tecrübeli doktorlar tarafından yapılan karın germe ameliyatları, tecrübesiz doktorlar tarafından yapılan ameliyatlara göre daha pahalı olabilmektedir. Bunun nedeni karın germe ameliyatı fiyatları için tecrübeli doktorların daha başarılı sonuçlar elde etme olasılığının daha yüksek olmasıdır. Ameliyatın kapsamına göre de fiyatlar değişiklik gösterir.

https://www.ekremkeskin.com/karin-germe-ameliyati/ hakkında bilgi için hemen tıklayın.

 







 
Son Eklenen Haberler