131019098
23 Nisan 2024, Salı

DEVLET HASTANESİNE YENİ HEKİMLER ATANDI

1 Ocak 2020, Çarşamba 06:31

     


Aliağa Devlet Hastanesi’ne iki diş hekimi, iki fizyoterapist, bir ürolog ile bir fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanı atandı. Atanan uzmanlar yeni yılda göreve başlayacak.

Aliağa Devlet Hastanesi’ne ikinci bir üroloji uzmanı daha atandı. Atanan üroloji uzmanı, cerrahi operasyonlarda, taş kırma ve böbrek ameliyatları konusunda çok tecrübeli bir isim. Üroonkoloji, ürolojik taş cerrahisi, çocuk ürolojisi gibi alanlarda da ihtisas sahibi. Atanan üroloji uzmanı ile birlikte Aliağa'da artık prostat ameliyatları da yapılabilecek. 

Edinilen bilgiye göre hastaneye yakın zamanda ultrasonografi cihazı da temin edilecek. Ayrıca yeni yıl itibariyle iki diş hekimi tam zamanlı olarak hizmet vermeye başlayacak. Bununla birlikte iki yeni diş ünitesi de hastane bünyesine tahsis edildi. Bu üniteler sanayi kuruluşlarının hibe desteğiyle kuruldu. Ayrıca Çiğli Eğitim Bölge Hastanesi’nden bir fizik tedavi uzmanı da tam zamanlı olarak geçici görevle Aliağa Devlet Hastanesi’nde hizmet vermeye başlayacak.

Aliağa Devlet Hastanesi ayrıca 2020 yılı itibariyle bir fizik tedavi uzmanı ve iki fizyoterapistle hizmet verecek. Yeni atanan kadın doğum uzmanı ile birlikte Aliağa Devlet Hastanesi’nde gece doğumları da başladı. Üst düzey bir sanayi kuruluşu hastaneye ikinci bir ultrasonografi cihazı hibe etti. Kardiyoloji uzmanının eko kardiyografisi de yeni yıl itibariyle bakanlık onayıyla değişecek. Yeni kardiyografi cihazı alınacak.

Aliağa Devlet Hastanesi’nde diyaliz ünitesi ise beş yataklı olarak hizmet veriyor. Toplamda 27 hasta, haftanın üç günü diyaliz ünitesinden faydalanıyor. İkinci bir göz hastalıkları uzmanı da kadroya dahil oldu. Fako ve katarakt gibi ameliyatların birçoğu Aliağa Devlet Hastanesi’nde yapılıyor. Hastanede göğüs hastalıkları uzmanı tarafından Perşembe günleri sigara bıraktırma poliklinik hizmeti randevulu bir şekilde veriliyor. Yine bir sanayi kuruluşu tarafından yeni bir müşahede odası yapılarak hastanenin acil servisi genişletildi ve acil servis içerisinde bulunan tüm teçhizatlar yenilendi. Müşahede odasının yapılmasıyla acil servis bölümüne on yatak eklenmiş oldu. Ayrıca Aliağa Devlet Hastanesi’nde yeni doğan ve erişkin işitme testleri de yapılıyor.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler