23 Ekim 2024, Çarşamba

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlandı

2 Temmuz 2024, Salı 08:24

     


1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı yurt genelinde olduğu gibi Aliağa'da da kutlandı. Bayram nedeniyle deniz şehitleri için denize çelenk bırakıldı.

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 98’inci yılı yurt genelinde olduğu gibi Aliağa’da da kutlandı. Türkiye’deki liman kullanımının ve Türk kara sularındaki ticaretin Türk vatandaşları tarafından yapılmasını sağlayan Kabotaj Kanunu’nun yürürlüğe girdiği tarih olan 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı için Aliağa’da tören düzenlendi.

Denize çelenk bırakıldı

Cumhuriyet Meydan’ında düzenlenen tören, Aliağa Liman Başkanı Burak Bulut ve İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adem Şimşek’in Atatürk anıtına çelenk sunması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Cumhuriyet Meydanı’ndaki törenin ardından protokol üyeleri Uzmar’a ait bot ile denize açıldı. Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ve İMEAK DTO Aliağa Şube Yönetim Kurulu Başkanı Adem Şimşek’in beraberindeki heyet deniz şehitleri anısına denize çelenk bıraktı.

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlama programına; Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Aliağa İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Ömür Avcı, Sahil Güvenlik TCSG-61 Bot Komutanı Yüzbaşı Çağrı Gültekin, Aliağa Liman Başkanı Burak Bulut, Aliağa Deniz Liman Şube Müdürü Kadir Sonocak, Aliağa Gümrük Muhafaza Kaçakcılık İstihbarat Müdürü Özkan Sıga, Aliağa Gümrük Muhafaza ve İstihbarat Bölge Amiri Murat Bardakçı, Aliağa Ticaret Odası Başkanı Ömer Ertürk, İMEAK DTO Aliağa Şube Meclis Başkanı İsmail Önal, Yönetim Kurulu Başkanı Adem Şimşek, Meclis ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Aliağa Amatör Balıkçılar ve Deniz Sporları Derneği (ALDER) Başkanı Naci Biçer, Aliağa Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hakan Şengül, Aliağa Sualtı Sporları ve Yelken Kulübü Başkanı Ali Hakan Tunçalp, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı. Kutlama programı Aliağa Eski Çekek Yeri’nde (Balıkçı Barınağı Yanı) İMEAK Deniz Ticaret Odası Aliağa Şubesi’nin düzenlediği etkinliklerle devam etti.

(DERYA SÜNER)

 







 
Son Eklenen Haberler