131019098
6 Mayıs 2024, Pazartesi

Helvacı’ya jandarma karakolu komisyon gündeminde

7 Temmuz 2022, Perşembe 06:16

     


Aliağa Belediyesi Temmuz ayı Olağan Meclis Toplantısı, Aliağa Belediye Meclis Salonu’nda yapıldı. Helvacı’ya jandarma karakolu yapılmasını içeren Cumhur İttifakı Meclis Üyelerinin gündem dışı önergesi komisyonlara havale edildi.

Aliağa Belediyesi Temmuz ayı Olağan Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Serkan Acar yönetiminde gerçekleştirildi. Belediye Meclis Salonu’nda 7 Haziran 2022 tarihli meclis tutanağının okunup onaylanmasıyla başlayan toplantı 11 maddeden oluşan gündemin meclis üyelerinin görüşüne sunulmasıyla devam etti. Daha sonra gündem dışı iki önerge okunarak gündeme alınması için oylamaya sunuldu. İlk olarak Helvacı Bölgesi’ne jandarma karakolu yapılmasını içeren Cumhur İttifakı Meclis Üyelerinin gündem dışı önergesi okunarak oylamaya sunuldu. Helvacı, Barbaros Hayrettin Paşa Mahallesi, 3 bin 67 ada, 2 parsel sayılı taşınmaz üzerinde bulunan binanın 25 yıl süreyle Helvacı Jandarma Karakol Komutanlığı olarak kullanılmak üzere İçişleri Bakanlığı’na kullanım hakkı verilmesi hususu şeklinde gündeme gelen önerge oy birliğiyle gündeme alınıp imar ve plan bütçe komisyonlarına havale edildi.

Plajlar ile ilgili önerge gündeme alınmadı

Ardından Millet İttifakı Meclis Üyeleri gündem dışı bir önerge sundu. Önergede, “Aliağa’nın arka plajları tel örgülerle kapatılmıştır. Anayasa ve yasalara göre kıyılar tüm halkın kullanımına açık olmalıdır. Ağa Park girişlerinden ücret alınmaya devam edilmektedir. Bu kanunsuz uygulamadan dönülerek Aliağa halkının denize girebileceği kıyılardan ve piknik yapabileceği masalardan ücretsiz olarak yararlanması hususunu gündeme sunuyoruz.” Denildi. Önerge Cumhur İttifakı Meclis Üyelerinin ret oyuna karşılık oy çokluğuyla ret edildi. Daha sonra toplantının başkanlıktan gelen önergeler kısmına geçildi. Bu kısımda ilk olarak, su iskelesi olarak bilinen bölgede ‘İzmir İli Aliağa İlçesi İskele Feribot ve Yolcu taşıma amaçlı uygulama imar planı değişikliği teklifine ilişkin Kıyı Yapı ve Tesislerinde Planlama ve Uygulama Sürecine İlişkin Tebliğin ‘Kurum Görüşlerinin Alınması’ başlıklı yazı gereğince Aliağa Belediyesi’ne uygunluk görüşü verilmesi hususu görüşüldü. İlgili madde oy birliğiyle İmar Komisyonu’na gönderildi. Mülkiyeti Aliağa Belediyesi’ne ait, Kültür Mahallesi, Sebastiana Logana Caddesi adresinde bulunan kafe restaurantın 10 yıl süreyle kiralanması hususu İmar ve Plan Bütçe Komisyonu’na oy birliğiyle gönderildi. Ardından komisyonlardan gelen raporlar bölümüne geçildi. Bu bölümde Helvacı tapulama sahası, 994 metrekare yüzölçümlü, 257 ada, 7 parsel sayılı taşınmazdaki belediyeye ait hissenin satılması talebine ilişkin İmar ve Plan Bütçe Komisyon raporu komisyonlardan geldiği şekliyle oy çokluğuyla kabul edildi.

Özcan, katliamın yıldönümünde konser etkinliği yapılmasını eleştirdi

Aliağa Belediyesi Temmuz ayı Olağan Meclis Toplantısı, oturuma katılmayan meclis üyesi Berkay Aktaş’ın mazeretinin oylanmasıyla devam eti. Ardından dilek ve temenniler bölümüne geçildi. Bu kısımda ilk olarak CHP’li Aliağa Belediye Meclis Üyesi Hakan Turan söz alarak Aliağalı vatandaşların Kurban Bayramı’nı kutladı. Ardından CHP’li Aliağa Belediye Meclis Üyesi Musa Özcan, 2 Temmuz Sivas Katliamı anmalarının yapıldığı gün Aliağa’da SOCAR ve Aliağa Belediyesi iş birliğinde gerçekleştirilen konser etkinliğinin Aliağa Belediyesi’ne yakışmadığını belirten bir konuşma yaptı. Özcan bu tarz hassas günlerde daha dikkatli olunması gerektiğini dile getirdi. Daha sonra İYİ Parti’li Aliağa Belediye Meclis Üyesi Sedat Sarı söz aldı. Sarı konuşmasında Meslek Hastalıkları Hastanesi’ndeki son durum ve Damızlık Koyun Üretim Tesisi projelerindeki son durumu Başkan Serkan Acar’a sordu.

Acar soruları cevapladı

Başkan Serkan Acar sorulara cevap olarak, “Meslek Hastalıkları Hastanesi’nin Dokuz Eylül Üniversitesiyle kaba inşaatını tamamladık. Bununla ilgili devir teslim işlemlerini bu iki kurum devam ettirmekte. Bununla ilgili de rektörün ifadesi de bir yıl içerisinde tamamlanacağı şeklinde basından duyduğumuz kadarıyla. Dokuz Eylül Üniversitesi devir teslim işlemleri ve geri kalan işler için ihale süreçlerine devam ediyor. Kendi ifadeleriyle bir yıl gibi bir sürede tamamlayacaklarını duyurdular. Damızlık Koyun Üretim Merkezi projesi için ihalemizi tamamladık. Konuyla ilgili işlemler sahada devam etmekte. Ne kadar sürer bu inşaat işlemleri şuan için bilemiyorum. Ama şu ana kadar bu işlem için kredi kullanmadık. Kredi hakkı aldık ama kullanmadık. Musa Bey’in bahsettiği Madımak Katliamı’nı hepimiz kınıyoruz. Bu vahşeti inşallah Allah bir daha yaşatmasın. Bu konuda aynı taraftayız. Etkinlik için söylediklerinize katılmıyorum. Bunlar Türkiye genelinde yapılan programlar. İzmir’de de bir dünya konser olmuştur aynı gün. Ama emin olun ki o etkinliklere gidenler de dahil hepimiz aynı düşüncedeyiz.” Dedi. Toplantı bir sonraki birleşimin 7 Temmuz 2022 Perşembe günü saat 18.00’de yapılmasına karar verilmesiyle son buldu.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler