131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

KURBAN PAZARI HAZIR

8 Ağustos 2018, Çarşamba 07:07

     


Aliağa Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde kurulan kurban satış alanındaki hazırlıklarını tamamladı.

Bu yıl 21 - 24 Ağustos tarihleri arasında kutlanacak Kurban Bayramı öncesinde, Güzelhisar Mahallesi yolu üzeri eski cezaevi arkasında bulunan 2 Bin 500 metrekarelik kurban satış alanı ilçedeki satıcı ve alıcıların hizmetine sunuldu. Kurbanlıklar için şimdiden alıcı ve satıcılar arasında sıkı pazarlıklar yapılmaya başlandı.

Kurban pazarında satış yapmak isteyen kişilerde; işletme belgesi, satışa sunulacak büyük veya küçükbaş kurbanlıkların kulak küpeleri, onaylı pasaportları, aşı kayıtları, gebelik kontrol raporları gibi belgelerinin istenen kurallara uygun olması gerekiyor.

KURBANLIK FİYATLARI ARTTI

Kurbanlık fiyatlarının geçen yıla oranla bir miktar arttığını belirten kurban pazarı esnafı, şu an için kurbanlık satışlarının durgun olduğunu fakat bayram yaklaştıkça alıcı sayısının artacağını düşünüyor. Kurban pazarında büyükbaş kurban fiyatları 8 bin ila 14 bin lira arasında değişirken küçükbaş hayvan fiyatları bin ila iki bin lira arasında değişiyor.

EN AĞIR KURBANLIK 1 TON 350 KİLO

Aliağa kurban pazarının dikkat çeken kurbanlığı ise 1 ton 350 kilo ağırlığıyla Ağrı’dan getirilen simental cinsi ‘Ağrı Dağının Kralı’ isimli dana oldu. Dana yapılan sıkı pazarlık sonucunda 14 bin liraya alıcı buldu.

(SERKAN SELİNGİL) 







 
Son Eklenen Haberler