131019098
27 Nisan 2024, Cumartesi

MECLİSİN İLK BİRLEŞİMİ YAPILDI

9 Eylül 2021, Perşembe 07:03

     


Aliağa Belediyesi Eylül ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ilk birleşimi gerçekleştirildi. Başkanlıktan gelen önergeler ilgili komisyonlara havale edildi. Toplantının ikinci birleşimi yarın (Cuma) saat 18.00’de yapılacak.

Aliağa Belediyesi Eylül ayı Olağan Meclis Toplantısının ilk birleşimi, Belediye Başkanı Serkan Acar yönetiminde gerçekleştirildi. Belediye Meclis Salonu’nda, bir önceki meclis toplantısına ait tutanakların okunup onaylanmasıyla başlayan toplantıda 146 maddelik gündem görüşüldü. Başkanlıktan gelen önergeler kapsamında yer alan; İmar planı değişikliği, trampa, 1/1000 ölçekli uygulama imar planı ve revizyonuna ilişkin itirazlar meclis üyelerince oylandı. Diğer önergeler ise ilgili komisyonlara havale edildi. Komisyonlardan gelen raporlar, geldiği şekliyle kabul edildi. Toplantının dilek ve temenniler bölümünde söz alan CHP’li Meclis Üyesi Oğuzhan Özşahin, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı ve 9 Eylül İzmir’in kurtuluşunu kutladı. Özşahin, partisi CHP’nin kuruluş yıldönümü ile zabıta çalışanlarının Zabıta Haftasını da kutladı.

Sedat Sarı: “İnşallah beklentilere uygun bir çalışma yapılır”

Toplantının dilek ve temenniler bölümünde söz alan bir diğer meclis üyesi İYİ Partili Sedat Sarı ise geçtiğimiz ay yapılan meclis toplantısında da gündeme gelen kentsel dönüşümde K Bölgesi konusuna değindi. Sarı, “Geçen ayki mecliste K Bölgesi ile alakalı görüş ayrılığına düşmüştük. Bu ay gördüm ki tekrar gündeme gelmiş. İnşallah beklentilere uygun bir şekilde çalışma yapılır ve o geçen ayki görüş ayrılığı ortadan kalkar, Aliağa’nın faydasına bir planlamayla Aliağa’nın hizmetine sunulmuş olur. Bu anlamda da tekrar aynı noktada buluştuğumuz için teşekkür ediyorum.” dedi.

“Projenin uygulanacağı alan eğitim alanı mı?”

Herkes İçin Eğitim Projesi kapsamında Aliağa’da inşaatına başlanan bir okul ile ilgili de Serkan Acar’a soru soran Sedat Sarı, “Bir konuda bilginizi rica edeceğim. Herkes İçin Eğitim Projesi adı altında Türkiye’de birçok vilayette çok sayıda okul yapılmakta. Bunlardan bir tanesi de Aliağa’da yapılıyor. Hepimiz merak ediyoruz. İlgili bakanlığın sayfasından bir takım bilgiler edindik. Ancak ayrıca merakımızı cezbeden bir durum var. Bu projelerde yerel yönetimlerle bir işbirliği yapılıyor mu? Bu projenin uygulanacağı alan eğitim alanı mı? Dahası, Aliağa’daki bu projenin önümüzdeki süreci ile alakalı belediye olarak sizde bir bilgi varsa bunu bizimle paylaşmanızı rica ediyorum.” Diye konuştu. Sedat Sarı’ya cevap veren Başkan Acar ise, “Evet, o dediğiniz alan eğitim alanı. Bir okul inşaatı yapılıyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın bir projesidir, belediyemizin bir iştiraki söz konusu değil.” İfadelerini kullandı.

İkinci birleşim yarın

Aliağa Belediyesi Eylül ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ilk birleşimi dilek ve temennilerin ardından oturuma katılmayan meclis üyelerinin mazeretlerinin oylanmasıyla sona erdi. Toplantının ikinci birleşimi yarın (Cuma) saat 18.00’de yapılacak.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler