131019098
19 Nisan 2024, Cuma

ÇALTILIDERE YAT İMALAT YERİ PROJESİ ÜÇ YIL İÇERİSİNDE TAMAMLANACAK

12 Şubat 2020, Çarşamba 06:17

     


Yat ve Tekne İmalatçıları Yapı Kooperatifi Çaltılıdere’de, Çaltılıdere Yat İmalat Yeri Projesi için çalışmalara başladı. Proje hakkında konuşan Yat ve Tekne İmalatçıları Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi Aslan Bilgi, “Üç yıl içerisinde burayı çalışır hale getireceğiz.” dedi.

Çaltılıdere Yat İmalat Yeri Projesi hayata geçiriliyor. Yat ve Tekne İmalatçıları Yapı Kooperatifi bölgede mühendislerin konaklayacağı prefabrik binaların yapımına başladı. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Yat ve Tekne İmalatçıları Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi Aslan Bilgi, projenin üç yıl içerisinde tamamlanacağı bilgisini verdi. Bilgi yaptığı açıklamada, “Bürolarımız için yapılan çalışmalara başladık. Buraya portatif bürolar yapacağız. Mühendis arkadaşlar ile sorumlu arkadaşlar burada kalacaklar. Bütün gün sahada olacaklar. Onunla alakalı bir beton çalışması yapılacak. Üzerine de prefabrikler getirilip konulacak.” dedi.

“10 bin kişi ekmek yiyecek”

Dolgu çalışmaları ve proje hakkında bilgi veren Aslan Bilgi, “Mayıs gibi dolguya başlayacağız. Bin 200 dönüm alan doldurulacak. Dolgu çalışmaları bir yıl sürecek. Dolgu otursun diye beklenecek. Daha sonra üst yapı çalışmalarına başlanacak. Üç yıl içerisinde de burayı çalışır hale getireceğiz. Tekne ve yat imalatçıları yapı kooperatifi tekne ve yat imalatçılarının kurduğu bir kooperatif. Eskiden denizcilik müsteşarlığımız vardı. Türkiye’nin belirli yerlerinde yat imal bölgelerini kararlaştırdılar. Tekne imalatının buralarda yapılacağını söylediler. Şehrin her mahallesinde, köşesinde bizi kontrol edemediklerini söylediler. Tekne imalatçılarına burayı gösterdiler. Biz de burayı hazineden kiraladık. Bütün yasal işlemleri, prosedürleri bitirdik. Şuan hiçbir engelimiz yok. Dolgu projelerimiz onaylandı. Burada dokuz, on bin kişi ekmek yiyecek. On bin civarında çalışan olacak. Tabi bunun yan sanayisi de olacak. Etrafa ve bölgeye getireceği büyük katkılar olacak. Bizim kabataslak hesaplarımıza göre burası on beş bin aileye bakacak.” İfadelerini kullandı.

(ESİN ÇETİN)  







 
Son Eklenen Haberler