131019098
6 Mayıs 2024, Pazartesi

ALİAĞA KOM’DAN TARİHİ ESER OPERASYONU

12 Aralık 2020, Cumartesi 06:15

     


Aliağa KOM Grup Amirliği ekipleri, Dikili’de bir işyerine düzenlediği operasyonda, Doğu Roma (Bizans) dönemine ait oldukları öğrenilen tarihi eserleri ele geçirdi. Konu ile ilgili olarak işyeri sahibi E.S. isimli şahsa adli işlem yapıldı.

Aliağa Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Grup Amirliği ekipleri, tarihi eser kaçakçılığı ile ilgili olarak sosyal medya üzerinden yaptıkları çalışmalar sonucu, antik anfora olduğu değerlendirilen obje ile ilgili olarak Dikili’de faaliyet gösteren bir işyerine operasyon düzenledi. İşyerinde yapılan aramada 1 adet yaklaşık 30 cm uzunluğunda tek kulpu testiye benzer içi boş obje, 1 adet yaklaşık 60 cm uzunluğunda, tek kulpu testiye benzer içi boş obje ele geçirildi.

Ele geçirilen objeler ile ilgili olarak, Bergama Müze Müdürlüğü tarafından yapılan inceleme neticesinde, eserlerin Doğu Roma (Bizans) dönemine ait oldukları öğrenildi ve yetkililere teslim edildi. Konu ile ilgili olarak işyeri sahibi E.S. isimli şahsa 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıkları Kanununa Muhalefet suçundan adli işlem yapıldı.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler