1 Temmuz 2025, Salı

ALİAĞA'DA EV HANIMLARI ARASINDA TAKI SEFERBERLİĞİ

13 Haziran 2007, Çarşamba 00:00

     


Aliağa'da Halk Eğitim Merkezi kurs programları kapsamında gerçekleştirilen ve ev hanımları tarafından büyük ilgi gösterilen takı ve el sanatları kurslarında birbirinden güzel el emeği takılar ortaya çıkıyor.

Aliağa'da merkez, beldeler ve köylerde gerçekleştirilen kursların ev hanımları arasında yaygınlaşması için çaba gösteren Aliağa Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Hasır bilezik ve takı kurslarıyla yüzlerce ev hanımı ve genç kızın hobi ve meslek sahibi olmasını sağladı.
Farklı teknik ve farklı malzemelerle hazırlanmış el yapımı takıların sergilendiği standlara gösterilen ilgi eserleri üretenleri de sevindiriyor.
Aliağa TÜPRAŞ halk Eğitim Merkezi'nin Aliağa merkez ile Helvacı ve Yenişakran beldelerinde açtığı Takı tasarım kurslarında kursiyerler eğitmenler eşliğinde el becerilerini geliştiriyor. 2 yıldır Halk Eğitim Merkezi'nde Takı tasarım kursu eğitmenliği yapan ve bir çok yarışmada ödüller alan Serap Keskin (38), “Aliağa TÜPRAŞ halk Eğitim merkezi'nin Helvacı ve yeni Şakran beldelerinde açtığı takı kurslarında 32 öğrencimizle çalışmalarımızı sürdürdük ve bu dönemi tamamladık. Çok yetenekli ve başarılı öğrencilerimiz var. Çalışmalar sonucunda çok güzel ürünler ortaya çıkıyor. Bu ürünlerimizle kursiyerlerimiz ve biz eğitmenler çeşitli yarışmalara katılıyoruz” dedi.
Aliağa'da Halk Eğitim merkezi yılsonu sergilerinde en çok ilgiyi gören standlardan biri haline gelen takı tasarım ürünlerinde kursiyerlerin başarılı çalışmaları çeşitli yarışmalarda ödüllendiriliyor. Eğitmen Serap Keskin, bir takı sanat dergisinin açtığı yarışmada “Sakal duruk” adlı çalışmasıyla Türkiye 1. lik ödülünü aldı. Keskin, bir başka ulusal ölçekteki yarışmada da  “Boncukların dansı” adlı takı tasarımıyla 5. lik ödülünü aldı. Takı Tasarım kursu öğrencisi Nurşen Keçe de “Sevda çiçeği” adlı çalışmaya 2.lik ödülünü kazandı.
Takı Tasarım kurslarına ev hanımları ve genç kızların büyük ilgi gösterdiğini söyleyen eğitmen Serap Keskin, Aliağa Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Aliağa Belediye Başkanı Tansu Kaya, Helvacı belediye Başkanı Hüseyin Şengül ve yeni Şakran belediye Başkanı Zeki Şen'in de destek verdiğini kaydetti.
Takı Tasarımlarını ALTÜM Koop pazarlayacak
Aliağa merkez ve köylerinde ev hanımlarının hobi ve meslek sahibi olmasını sağlayarak ekonomik gelir elde etmelerini sağlayan takı kurslarında üretilen ürünler, Aliağa'da Belediye, Ticaret Odası ve Kaymakamlık öncülüğünde kurulan S.S Aliağa Toplumsal üretim mesleki eğitim ve küçük sanat kooperatifi aracılığıyla pazarlanacak.
Halk Eğitim merkezi Takı Tasarım eğitmeni Serap Keskin, ürünlerin pazarlanması konusunda ALTÜM KOOP'un çalışma yürüttüğünü kaydederek, “Aliağa Kaymakamımız Emir Osman Bulgurlu'nun başlatmış olduğu projeyle kurulan atölyede yapılan çalışmaların pazarlanması amacıyla kurulan ALTÜM Koop üyesiyim. Aliağa Ticaret Odası Başkanı ve ALTÜM Kooperatif başkanımız sayın Adnan Saka'nın desteğiyle ürettiğimiz takıların satılması, pazarının bulunması ile ilgili önemli çalışmalar yapılıyor. Böylece öğrencilerimiz, hem ürettiği ürünleri satıp hem de aile bütçelerine katkıda bulunuyor.” dedi.







 
Son Eklenen Haberler