131019098
4 Mayıs 2024, Cumartesi

“BİLİMİN IŞIĞINDA ADIM ADIM” PROJESİ

15 Şubat 2021, Pazartesi 06:12

     


Aliağa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, online proje ağı eTwinning platformunda, 3 farklı ülkeden 12 okul ve 100 öğrenci ile çevrimiçi iletişim araçları vasıtasıyla İngilizce iletişim kurarak bir araya geliyor.

Türkiye ve Avrupa’daki okulların işbirliği yapmalarına imkan sağlayan online proje ağı eTwinning platformunda Kimya Öğretmeni Sinem Sezgin rehberliğinde Aliağa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden 11 öğrenci, 3 farklı ülkeden 12 okul ve 100 öğrenci ile çevrimiçi iletişim araçları vasıtasıyla İngilizce iletişim kurarak bir araya geliyor. Pandemi sürecinde bilimin insanlık için ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anladıklarını belirten öğrenciler, geçmişten günümüze ülkedeki ve dünyadaki bilim insanlarının çalışmalarını keşfetmeyi amaçlıyor.

“Bilimin Işığında Adım Adım” Projesi kapsamında öğretmenlerin amacı ise bilimin ışığında yürüyen, bilime ilgi duyan gençler yetiştirmek, öğrencilerin bilim insanlarını tanıyarak, yaptıkları çalışmaların insanlık için faydasını kavratmak.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler