131019098
2 Mayıs 2024, Perşembe

MÜFTÜ SÜLEYMAN DEMİRYÜREK: “SEVİNCİ VE HÜZNÜ BİR ARADA YAŞIYORUZ”

16 Mayıs 2018, Çarşamba 07:23

     


Aliağa Müftüsü Süleyman Demiryürek, Ramazan ayı dolayısıyla açıklamalarda bulundu. Demiryürek, “İslam Alemi olarak sevinci ve hüznü bir arada yaşıyoruz. Seviniyoruz, çünkü rahmet ayına kavuştuk. Üzülüyoruz, Filistin’deki kardeşlerimiz İsrail’in zulmü altında.” dedi.

Aliağa Müftüsü Süleyman Demiryürek, Ramazan ayı nedeniyle Aliağa Ekspres’e yaptığı açıklamada, Ramazan ayının önemini vurguladı. Demiryürek, Ramazan’ın birlik ve beraberlik getirmesini dileyerek, “2 ay boyunca Peygamber Efendimizin (S.A.S) yaptığı duayı kavli ve fiili olarak yapmaya çalıştık. ‘Ya Rab, Receb-i Şerif’i, Şaban-ı Şerif’i bizim hakkımızda bereketli kıl ve bizleri günahların yanıp kavrulduğu Ramazan-ı Şerif’e kavuştur’ dedik. Elhamdülillah Ramazan ayı geldi. Dün akşam hep birlikte ilk teravih namazını kıldık, ilk sahura kalktık. Ramazan ayı ilçemiz için, ülkemiz için ve bütün İslam alemi için hayırlara vesile olsun. Rabbim feyz ve bereketinden ziyadesiyle istifade etmeyi nasip etsin. Birliğimizi, dirliğimizi daim eylesin.” ifadelerini kullandı.

“Yardımlaşma ve dayanışma duygularımız doruğa çıkıyor”

Ramazan deyince akla ilk gelenin oruç olduğunun altını çizen Demiryürek, “Allah’ın bize emretmiş olduğu bütün ibadetlerin özünde bizim iyi birer birey olmamız, iyi bir kul olmamız, iyi bir insan olmamız yatıyor. Oruç da bunlardan bir tanesi. Nefsimizi terbiye ediyoruz. Açların, fakirlerin, fukaraların halinden bu ayda daha iyi anlıyoruz. Yardımlaşma ve dayanışma duygularımız doruğa çıkıyor. Onun için bu ayın kıymetini bilmemiz gerekiyor. Yoğun bir şekilde yaşamamız gerekiyor. Oruçlarımızı tutarken hiç kimseyi kırmadan, dökmeden, incitmeden, birlik ve beraberlik içerisinde hayatımızı idame ettirmemiz gerekiyor.” diye konuştu.

“Sahura kalkalım, sahuru da ezandan önce keselim”

Ramazan’ın aynı zamanda Kur’an ayı olduğunu ifade eden Müftü Süleyman Demiryürek, “Ramazan, Kur’an’ın nazil olduğu ay. Rahmet ve bereket ayıdır. Hidayet rehberimiz olan Kur’an-ı Kerim Kadir Gecesi’nde nazir olmaya başlamıştır. Onun için bol bol Kur’an-ı Kerim okumamız gerekiyor. Bununla ilgili bütün camilerimizde ve bütün Kur’an kurslarımızda erkeklere ve bayanlara yönelik mukabele programlarımız olacak. Yine ramazan denilince teravih, topluca kıldığımız teravih namazları aklımıza geliyor. Ramazan deyince sahur akla geliyor. Burada altını çizerek önemsediğimiz şeylerden birisi, bir ibadeti yerine getiriyoruz. Yaptığımız her işin en güzel bir şekilde kabul olması için usulüne de riayet etmemiz gerekiyor. Burada vatandaşlarımıza, Aliağalı hemşehrilerimize vereceğimiz en önemli mesajlardan bir tanesi sahura kalkalım, sahuru da ezandan önce keselim. Ezanın okunmasını ve bitmesini beklemeyelim. İmsak vaktine göre hareket edelim.” dedi.

“Hatimle Teravih Namazları kılınacak”

Açıklamasında iftar yemeklerine de değinen Müftü Demiryürek, “Ramazan ayında oruç nedeniyle iftarlar var. Akşama kadar tuttuğumuz orucun sevabını beklediğimiz iftar sofraları var. Senenin diğer zamanlarında neredeyse çok az bir araya gelebildiğimiz sofralarda iftarda bir araya geliyoruz. Bu da ayrı bir güzellik. Akşam ezanının okunmasını bekliyoruz, o da ayrı bir güzellik. Rabbim, bunu da tatmayı bizlere nasip eylesin. Peygamber Efendimiz’den günümüze kadar gelen başka bir adetimiz, usulümüz, sünnetimiz hatimle teravihler. İlçemizde geçen yıl olduğu gibi bu yıl da yine Kazım Dirik Mescidi’nde, Çamlıtepe Camii’nde ve Şakran’daki Merkez Camii’nde hatimle teravih kıldırılacaktır.” diye konuştu.

“Zekat paralarını makbuz karşılığında fakir, fukaraya ulaştırıyoruz”

Demiryürek, Ramazan’ın paylaşma ayı olduğuna da dikkat çekti. Müftülük olarak vatandaşların hayır hizmetlerini en güzel biçimde değerlendirmeleri için geçtiğimiz yıl bir çalışma başlattıklarını hatırlatan Demiryürek, “Oruç tutarak nasıl ki bedenimizin zekatını veriyorsak, malımızın zekatını da vermemiz icap ediyor. Müftülüğümüz geçen yıl bir çalışma başlattı. Vatandaşlarımızın zekat, fitre ve fidyelerini makbuz karşılığında Kur’an Kursu talebelerimize, fakir, fukaraya dağıtmak üzere toplayıp, ulaştırıyoruz. Üzülerek ifade ediyorum ki sadece Aliağa’dan değil, Türkiye’den, dünyanın dört bir yanından toplanan milletin bu zekat paralarını, fitre paralarını malum örgüt FETÖ millete silah olarak kullanmıştı. Biz Allah’ın izniyle vatandaşlarımızın bu hayri hizmetlerini de en güzel biçimde değerlendirmeleri için geçen yıl böyle bir hizmet başlattık. Bizim Yeni Şakran’da hafızlık kursumuz var. Verilen paraları buradaki çocuklarımıza iletiyoruz.” dedi.

“Filistin’deki kardeşlerimiz İsrail’in zulmü altında”

Açıklamasında, Filistin’de yaşanan vahşeti de kınayan Müftü Demiryürek, “İslam Alemi olarak sevinci ve hüznü bir arada yaşıyoruz. Seviniyoruz, çünkü rahmet ayına kavuştuk. Üzülüyoruz, Filistin’deki kardeşlerimiz İsrail’in zulmü altında. 70’in üzerinde şehidimiz, binin üzerinde yaralımız var. Bu da bizleri ziyadesiyle üzdü. Diyanet İşler Başkanlığı’mızın talimatıyla dün Türkiye’nin bütün camilerinde gıyabi olarak oradaki şehitlerimiz için cenaze namazı kıldık. Bu, ‘Biz sizin acınızı paylaşıyoruz, sizinle beraberiz’ demek. Kur’an’ın ifadesiyle, bütün Müslümanlar kardeştir. Oradaki Müslüman kardeşlerimizin çekmiş olduğu sıkıntıyı yüreğimizde hissettiğimizi göstermek için gıyabi cenaze namazları kılındı. İnşallah bundan sonraki günlerde, büyük mitingler, protestolar yapılacak. Rabbim, birliğimizi, dirliğimizi daim eylesin. Huzurumuzu bozmasın. Bu topraklarda gözü olanlara, tuzak kurmaya çalışanlara rabbim fırsat vermesin.” ifadelerini kullandı.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler