131019098
19 Mart 2024, Salı

EGE’DE KAYIT HEYECANI BAŞLIYOR

17 Ağustos 2019, Cumartesi 07:03

     


Ege Üniversitesi’nde öğrenci kayıt işlemleri 19-23 Ağustos 2019 tarihleri arasında gerçekleşecek. Kayıtlarını bizzat üniversiteye gelerek yaptıracak olan adayların kazandıkları fakültenin kayıt gününde üniversitede bulunmaları gerekiyor. Bu bağlamda kayıtların son günü olan 23 Ağustos Cuma günü de Aliağa Meslek Yüksekokulu’nun kayıtları gerçekleştirilecek.

ÖSYM’nin 2019 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarını açıklamasının ardından adaylarda kayıt telaşı başladı. Bu yıl 10 bin 713 genç Egeli olurken, yüzde 99,67’lik doluluk oranıyla yüksek puanlı öğrencilerin tercihi olan Ege Üniversitesi, adayların kayıt işlemlerini sorunsuz tamamlaması için hazırlıklarını tamamladı. 19-23 Ağustos 2019 tarihleri arasında gerçekleşecek kayıt döneminde Ege’ye dereceyle giren öğrencilerin kayıtlarını Rektör Prof. Dr. Necdet Budak yapacak. Sosyal Medya hesapları üzerinden öğrencilere “Hoş geldiniz” diyen Prof. Dr. Budak, ayrıca Ege Üniversitesi İnternet Sitesinde yer alan ve öğrencilerin yapacakları işlemleri kolaylaştıracak olan ikonları tanıtan bir video yayınladı.

Elektronik kayıtlar 16-21 Ağustos tarihleri arasında

YKS yerleştirme sonucuna göre Ege Üniversitesini kazanan adaylar, kayıtlarını iki şekilde gerçekleştirebilecek. Yükseköğretim Bilgi Sistemi çalışmaları kapsamında Ege Üniversitesi’nin elektronik kayda açık olan programlarına yerleşen öğrenciler, kayıtlarını e-devlet üzerinden yapabilecek. E-Devlet üzerinden elektronik kayıtlar 16 – 21 Ağustos 2019 tarihleri arasında gerçekleşecek. Adaylar, “e-hizmetler” bölümünden “Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı” başlığı altında “Üniversite E-Kayıt” seçeneğini tıklayarak kayıtlarını yapacaklar. Özel yetenek sınavı ile yerleşen adaylar, KKTC kontenjanı ile yerleşen adaylar ile heyet raporu istenen programlara yerleşen adaylar e-devlet üzerinden kayıt yaptıramayacak. Ayrıca ortaöğretim tek ders veya bütünleme sınavlarına katılacak olan adaylar da elektronik kayıttan yararlanamayacak. E-devlet üzerinden elektronik kayıt yapan adayların kayıt için ayrıca üniversiteye gelmelerine ve herhangi bir kayıt belgesi teslim etmelerine gerek kalmayacak. Elektronik kaydı tercih etmeyen veya zorunlu nedenlerle elektronik kaydı yapılamayan öğrenciler, Üniversiteye gelerek kayıtlarını tamamlayabilecekler. Üniversitede yapılacak kayıtlar ise 19 – 23 Ağustos 2019 tarihlerinde Ege Üniversitesi Merkez Kütüphanesi’nde gerçekleşecek. Ege Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu bünyesinde isteğe bağlı veya zorunlu hazırlık sınıfı okuyacak adaylar için 11 Eylül 2019 tarihinde saat 09.30’da İngilizce muafiyet ve seviye tespit sınavı yapılacak. Hazırlık okuyacak olan tüm öğrencilerin bu sınava girmesi zorunlu olacak.

Aliağa Meslek Yüksekokulu’nun kayıt tarihi 23 Ağustos

Kayıtlarını bizzat üniversiteye gelerek yaptıracak olan adayların kazandıkları fakültenin kayıt gününde üniversitede bulunmaları gerekiyor. Bu bağlamda 19 Ağustos Pazartesi Günü; Edebiyat, İletişim, Çeşme Turizm ve Eğitim fakültelerinin kayıtları yapılacak. 20 Ağustos Salı; Diş Hekimliği, Tıp, Sağlık Bilimleri, Mühendislik fakülteleri ile Urla Denizcilik Meslek Yüksekokulu, Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve Havacılık Meslek Yüksekokulunun kayıtları gerçekleşecek. 21 Ağustos Çarşamba günü Ege Meslek Yüksekokulu’nun kayıtları yapılırken 22 Ağustos Perşembe günü ise; Fen, Eczacılık, Hemşirelik, İktisadi ve İdari Bilimler, Ziraat, Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık fakültelerinin yanı sıra, Ödemiş Sağlık Yüksekokulu ve Moda Tasarım Yüksekokulu’nun kayıtları yapılacak. Kayıtların son günü olan 23 Ağustos Cuma günü ise; Su Ürünleri Fakültesi ile Aliağa, Ödemiş, Bayındır, Tire, Bergama ve Emel Akın Meslek Yüksekokullarının kayıtları gerçekleştirilecek. Kayıtlar ile ilgili ayrıntılı bilgiye ve istenen belgelere ise Ege Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’nın “oidb.ege.edu.tr” adresinden ulaşılabilecek.

(HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler