131019098
19 Nisan 2024, Cuma

“ALİAĞA İSTİŞARE VE ÇÖZÜM PLATFORMU” KURULDU

20 Temmuz 2018, Cuma 06:26

     


Aliağa’nın sorunlarının çözümüne yönelik ortak bir görüş ortaya koymak ve ilçedeki birlik beraberliği arttırmak amacıyla “Aliağa İstişare ve Çözüm Platformu” kuruldu. Aliağa Ticaret Odası’nın (ALTO) öncülüğünde kurulan platform, ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Aliağa İstişare ve Çözüm Platformu Toplantısı; Tüpraş İnsan Kaynakları Müdürü Tolga Şenyuva, TECO Tesis Müdürü Ejder Ali Togay, İpragaz Terminal Müdürü Tolga Mert, Ceynak Bölge Müdürü Ayhan Armay, Ege Gübre Liman Müdür Yardımcısı Murat Irmak, Nemport Genel Müdür Yardımcısı Özer Arıca, APM Terminalleri Kamu İlişkileri Yöneticisi Esra Gündüz, Ege Çelik Limanı Koordinasyon Müdürü Emre Yarar, Kardemir İnsan Kaynakları Müdürü Ömer Özsevi, Ege Çelik A.Ş.’yi temsilen Günay Topgül, Turkmex Fabrika Müdürü Şükrü Kızılkaya, Egelim Lojistik Firma Sahibi Kemal Erim, Petlim Genel Müdürü Doğan Çırakoğlu, Petlim Operasyon Müdürü Süleyman Çokan, Ege Çelik Fabrika Müdürü M.Ali Mıcırcıoğlu, Petkim Kamu İlişkileri Yöneticisi Ebru Sulhan, İzmir Demir Çelik A.Ş. Fabrika Müdürü İzzet Ulu, Gemi Söküm Yan Sanayicileri Derneği 2. Başkanı Ömer Ellialtı, Aliağa Esnaf Ve Sanatkarlar Odası Başkanı Serdar Berk, Aliağa Şoförler Odası Başkanı Salih Yiyitalp, SS.32 Nolu Kooperatif Başkanı Savaş Uzun, Başkan Yardımcıları Abdullah Erikçi ve Atıl Özkoç, Gemisander Yönetim Kurulu Üyesi Caner Özdoğan, Ertürk Grup Yönetim Kurulu Üyesi Coşkun Ertürk, Aliağa Ticaret Odası Başkanı Ömer Ertürk, Meclis Başkanı Adnan Saka, Meclis Başkan Vekili Yüksel Tezcan, Meclis Başkan Vekili Şenol Dönmez, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hamdi Erdem, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Uğur Akyıldız, Yönetim Kurulu Üyesi Koray Örnek, Yönetim Kurulu Üyesi Yahya Kemal Aygün, Yönetim Kurulu Üyesi Burak Öztabak’ın katılımıyla Aliağa Ticaret Odası M. Ender Özer Seminer Salonunda gerçekleştirildi.

Platformun oluşturulma amacı paylaşıldı

Toplantı ALTO Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk ün açılış konuşmasıyla başladı. Açılış konuşmasının ardından başlayan görüş bildirimlerinde Aliağa’nın ticaret ve sanayisi ile ilgili birtakım istatistiki veriler, ardından odanın kanuni görevlerinden biri olan ticaret ve sanayinin kamu yararına uygun olarak gelişmesini sağlamaya çalışmak görevine atıf yapılarak platformun oluşturulma amacı katılımcılarla paylaşıldı. Aliağa’nın pek çok stratejik sektörü bünyesinde barındırmasına ve hızla artan yatırımlara ev sahipliği yapmasına rağmen ilçedeki gelişim hızına paralel bir planlama çalışmasının yapılmamasının kentte ulaşım, mesleki eğitim, sağlık, çevre ve konut gibi konularda sıkıntıların ortaya çıkmasına neden olduğu dile getirildi.

Çözüm önerileri katılımcılara soruldu

ALTO Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk, ilçede hızlı büyüme ile biriken sorunların ve artan yatırımlarla toplumsal yaşamda ortaya çıkan sorunların çözümüne; ancak Aliağa’da yaşayan tüm paydaşlar olarak hep birlikte hareket edilinebilirse sonuç alınabileceğini vurguladı. Toplantıda, Platformun toplanma amacı olan, Aliağa’nın ticari, sanayi ve toplumsal sorunları ve bunların çözüm önerilerinin neler olması gerektiği katılımcılara soruldu. Platformun ilk toplantısında, ilçede ulaşım master planının yokluğu, sağlık, eğitim, alt yapı ve planlama, ucuz konut üretimi, çevre, firmaların sosyal sorumluluk alanlarındaki eksikleri, nitelikli personel temini, sanayi ve limanların kapasitesine göre fiziki gelişmelerinde sit ve benzeri sorunların varlığı, ortaya çıkan görüşler olarak belirlendi.

Bir sonraki toplantı 8 Ağustos’ta

Toplantıdan önce mail gruplarına toplantı gündem önerileri gönderilerek oluşturulacak gündemin toplantı hazirununa gönderilmesi istendi. Toplantı sırasında katılımcıların ilettiği sorunların çözümü için bir Yürütme Kurulu ve alt komisyonların oluşturulmasına, Yürütme Kurulunun her sektörden temsilcileri içermesine ve bu temsilcilerin sorunların çözümü için yapılacak çalışmalarda görev almasına, Yürütme kurulu üyelerinin bir sonraki toplantıda seçilmesine, Yürütme Kurulu toplantılarının düzenlemesine, bu toplantılarının sıklığının bir sonraki toplantıda belirlenmesine karar verildi. Yürütme Kurulu’nun seçileceği bir sonraki Aliağa İstişare ve Çözüm Platformu toplantısının 8 Ağustos Çarşamba günü düzenlenmesi kararlaştırıldı.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler