Yangınlar için acil eylem planını açıkladı
20 Ağustos 2024, Salı 07:58Tweet |
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Bayındır'da yangının tarım ve hayvancılığı olumsuz şekilde etkilediği köyleri ziyaret etti. Kentte son 4 günde 249 yangının çıktığını belirten Tugay yaraların sarılması, yangınların önlenmesi ve çıkan yangınlara hızla müdahale edilebilmesi için acil eylem planını paylaştı.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, tarım ve hayvancılıkla geçimini sağlayan ve çıkan yangınlardan olumsuz şekilde etkilenen Bayındır'ı ziyaret etti. Bayındır Belediye Başkanı Davut Sakarsu ile Bayındır Kaymakamı Murat Mete ile Elifli Köyü'nde yurttaşlarla buluşan Başkan Cemil Tugay, yangın riskine karşı burada konuşlandırılan İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, Ataşehir Belediyesi Arama Kurtarma ekipleri Pendik Belediyesi Arama Kurtarma ekipleri ile Afyonkarahisar Belediyesi İtfaiye ekiplerine tek tek teşekkür etti. Tarım alanları ile seraların yangından etkilediği köyde kent genelindeki yangınlara ilişkin son durumu paylaşan Başkan Tugay, otluk alan, ev ve araç olmak üzere 249 yangının çıktığını söyledi. Ormanlık alanlarda büyük oranda soğutma çalışmalarının sürdüğünü anlatan Tugay, “Çok aktif bir yangın yok. Yangınlar genel olarak kontrol altında gibi görünüyor” diye konuştu.
Su tankeri desteği sürecek
Özellikle Karşıyaka Yamanlar bölgesindeki yangına sadece havadan müdahale edilebildiğini de anımsatan Tugay, “Sadece havadan müdahale edilebilir çünkü arazi şartları karadan müdahaleye elverişli değil. Havadan müdahale ile söndürülebilecek yangınlara yeterli müdahale olmadı. Eğer bakanlık bu konuda bize izin verirse, böyle bir havadan yangın söndürme aracı alma çabamız olacak” dedi. Yaklaşık 600 köyün 440'ına yangın söndürme tankeri verdiklerini söyleyen Başkan Tugay, “Diğerlerine de tanker vermeyi planlıyoruz. Böylece olası yangınlara karşı çok daha hızlı müdahale şansımız olacak. İtfaiyemizin personel ve araç sayısını arttırmayı planlıyoruz. Bazı modern araçları itfaiyemizin emrine vererek, daha etkin ve daha hızlı yangın müdahaleleri gerçekleştirelim istiyoruz. Ama yasaya göre yerleşim yerleri dışında biz yetkili değiliz. Öte yandan bazı koordinasyon sorunları yaşanabiliyor. Bunları konuşmamız gerekiyor. Eksikliklerimiz varsa, hepimizin eksikliklerini gidermek için öz eleştiri yapması gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.
“Sistemi değiştirmek gerekiyor”
Yangından etkilenen yurttaşların ihtiyaçlarını gidermek için acil yardım planı uygulamaya başladıklarını aktaran Tugay, şunları söyledi: “Hayvanları telef olan vatandaşlarımız var. Bunlara hızlıca yardım etmeyi planlıyoruz. Daha sonra kaybettiğimiz ağaçları yeniden kazanmak için bir eylem planımız olacak. Onu da bütün vatandaşlarımızın, ilgili bütün kurumların ve kişilerin desteği ile yapmamız gerekiyor. Başka türlü sadece belediye olarak bunun altından kalkamaz. Yanan her şeyi yerine koymamız lazım. Bir taraftan acil sıkıntıları giderecek şekilde çalışırken, diğer taraftan bakanlıkla görüşmeleri başlatacağız. Yangına müdahalede belki sistemi değiştirmek gerekiyor. Belki yerel yönetimlere daha fazla yetki vermeleri gerekiyor. Bu konuyu Türkiye Belediyeler Birliği ve CHP Genel Merkez yönetimi üzerinden dile getireceğiz.”
Yangınlarla mücadele eden kurumlara teşekkür
İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri başta olmak üzere, yangınlarla mücadele eden bütün kurumlara teşekkür eden Tugay, “Yardıma gelen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Diyarbakır, Mersin, Giresun ve Van gibi kentlerden de yardım talepleri geldi. 'İhtiyacımız olursa çağıralım' dedik. Neyse ki ihtiyacımız olmadı. Türkiye'nin her yerinden yardıma gelen arkadaşlarımız oldu. Çok büyük teşekkürümüz ve minnetimiz var. Diliyorum böyle kötü günleri bir daha yaşamayalım. Hepimiz çok üzüldük. Durduramadığımız yangınlar oldu. Köylerimizi tehdit etti. Bu birlik ve beraberliği görmek mutluluk verici. İyi ki varsınız. Biz büyük ve güzel bir milletiz. Ülkemizin her bir köşesindeki insanımız duyarlı ve iyi. Yangınların yaşanmaması için daha fazla duyarlı olmamız gerekiyor. İtfaiye personelimiz, bize desteğe gelen arkadaşlar görevlerinizi hakkı ile yerine getirdiğiniz. Çok teşekkür ediyorum. Sizler kahramansınız. Hakkınız ödenmez. Devletimizin bütün kurumları elinden geleni yaptı. Bundan sonrası için daha iyisini yapalım” dedi. Başkan Tugay, daha sonra Yeşilova Köyü'nde Mümin Çalışkan'ın yangından etkilenen hayvan damlarını inceledi. Üç büyükbaş hayvanı telef olan Çalışkan'a geçmiş olsun dileklerini ileten Başkan Tugay, köylü vatandaşa ihtiyaç duyduğu her konuda Büyükşehir Belediyesi'ne ulaşabileceğini söyledi.
(DERYA SÜNER)

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 25 bin sosyal konut projesinin ilk

GEMİSANDER’in olağanüstü genel kurulu 27 Mayıs’ta yapılacak.

Aliağa’da Trafik Haftası kapsamında İlçe Emniyet Müdürlüğü

Aliağa'da, Petkim Kavşağı ile Plajlar Kavşağı arasında hız sınırı 50 km olarak

Alevi Kültür Dernekleri Aliağa Şubesi, 11 Mayıs Pazar günü “Anneler

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yolsuzluk soruşturması

Aliağa Belediye Meclisi Mayıs ayı Olağan Toplantısı’nda, CHP’li Meclis

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Tire ilçesi Karateke

İzmir'deki balıkçı barınaklarında sahipsiz, kayıtsız ve hurda tekneler,

Nesine 3. Lig 3. Grup’ta sezonu yenilgisiz şampiyon olarak tamamlayarak 2.Lig’e

İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) yönelik yolsuzluk soruşturması

Ekrem İmamoğlu’na destek amacıyla, 19 Mayıs’ta İzmir Gündoğdu Meydanı’nda

Aliağa Beşkardeş Köylüleri Kültür ve Dayanışma Derneği, Medine

Bu yazıda, boşanma sürecine ilişkin temel bilgileri adım adım ve kapsamlı şekilde

TikTok, sadece kendi başına dans edip video çekmekten ibaret değil. Bazen birine

İş dünyasının tanınmış ailelerinden Şimşekler Ailesi’nden Abdülkerim

Aliağa Belediyesi, yapılan denetimlerde Aliağa Gemi Söküm Bölgesinde

Aliağa Belediye Meclisi Mayıs ayı Olağan Toplantısı bu akşam yapılacak. Aliağa

2. Kuzey Ege Spor Oyunları 12-17 Mayıs'ta düzenlenecek. Etkinlikte; Aliağa,

İzmir Büyükşehir Belediyesi, olası bir afet sonrasına yönelik stratejilerini

Honda, Aliağa’da motosiklet üretim tesisi kurmak üzere harekete geçti.

Aliağa Limanı'ndaki "rüşvet" iddialarına ilişkin 68 sanık hakim

CHP Aliağa Gençlik Kolları Başkanı Alp Günay Bayrak ve Halkçı Liseliler

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Ekrem İmamoğlu’nun Cumhurbaşkanı adayı

Aliağa Belediyesi, vatandaşların imar ile ilgili işlemlerini kolaylaştıracak E-İmar

SOCAR Türkiye Aliağa Çayağzı Sosyal Tesisleri’nin temel atma töreni

TİS sürecinde tıkanıklık yaşayan Ravago işçileri eylemlerine devam ediyor.

İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) Aliağa Şubesi tarafından düzenlenen resim, şiir

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS) uygulamasına ilişkin

İMEAK Deniz Ticaret Odası Aliağa Şubesi Nisan ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi.

Nesine 3.Lig 3.Grupta namağlup şampiyon olarak tarihinde ilk kez 2.Lige yükselme

İstanbul’da hızla devam eden kentsel dönüşüm projeleri, birçok

Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde yaşanan tıkanıklık nedeniyle