131019098
26 Nisan 2024, Cuma

BAYHAN İCRAATLARINDAN BAHSETTİ

24 Haziran 2019, Pazartesi 06:46

     


2018 yılının Aralık ayında Aliağa’da göreve başlayan İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Bayhan icraatlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

2018 yılının Aralık ayında Aliağa’da göreve başlayan İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Bayhan icraatlarına ilişkin ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdal Bayhan Aliağa’da göreve geldiği ilk günden bugüne kadar gerçekleştirilen projeler ile ilgili bilgiler verdi. Bayhan sözlerine, “Büyüyen ekonomisi, devasa sanayi kuruluşlarıyla ülkemize dinamizm katan Aliağa’mıza 5 Aralık 2018 tarihinde Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak atandım. Göreve başladığımız ilk günden itibaren, Mustafa Kemal Atatürk’ün çağdaş uygarlık seviyesine ulaşma arzusu ve gayesi üzerine; Bakanlığımızın eğitim politikaları doğrultusunda, geniş çaplı bir katılım sağlayarak ve en önemlisi de paydaşlarımızı dinleyerek onlarla birlikte hareket ettik. 6 aylık sürede birçok başarılı çalışma yaptık.” Şeklinde başladı.

“Bugünü yarınlara ulaştırmak için yola çıktık”

Göreve geldiği ilk gün yapmış olduğu icraattan bahseden Bayhan, “Göreve başladığımız ilk gün 80. Yıl Çamlık İlkokulu ısıtma kazanında bir sorun yaşandı. 20 yıldır kullanımda olan ve miadını doldurmuş olan kazanın ivedilikle değiştirilmesini sağlayarak öğrenci ve öğretmenlerimizin sıcak bir ortamda ders yapmalarına vesile olduk. MEB 2023 Eğitim Vizyonu Aliağa Çalıştayını; paydaş kurum ve temsilcilerimizin yoğun bir katılımı ile ilçemizde gerçekleştirdik. Bu çalıştay ile Bakanlığımızın 2023 Eğitim Vizyonunun ışığında, geleceğimizin teminatı çocuklarımıza yeni ufuklar kazandırmak, onları geleceğe hazırlamak, bugünü yarınlara ulaştırmak için yola çıktık. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün; muasır medeniyetler seviyesine ulaşma ülküsü üzerine; Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tüm paydaş kesimlerin görüşleri alınarak bu verilerin ışığında hazırlanan "2023 Eğitim Vizyonu Belgesi"ni masaya yatırdık. Katılımcılar gün içerisinde sürdürdükleri çalışmalarını tamamlayıp, grup sözcüleri, Öğrenme Analitiği Araçlarıyla Veriye Dayalı Yöntem, Ölçme ve Değerlendirme, İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi ve Yönetimi, Okulların finansmanı, Teftiş ve Kurumsal Rehberlik Hizmetleri, Rehberlik ve Psikojik Danışmanlık, Özel Eğitim, Özel Yetenek, Yabancı Dil eğitimi, Öğrenme Süreçlerinin Dijital İçerik ve Beceri Destekli Dönüşüm, Erken Çocukluk, Fen ve Sosyal Bilimler Lisesi, Temel Eğitim, Ortaöğretim, Mesleki ve Teknik Eğitimi, Özel Öğretim ve Hayat Boyu Öğrenme başlıklarında hazırladıkları raporları sundular. Bu raporları kitaplaştırarak geniş çevrelere ulaşmasını sağladık. Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz koordinatörlüğünde hazırlanan, 2017 yılı sosyal uyumun geliştirilmesine yönelik küçük ölçekli altyapı mali destek programı çağrısı çerçevesinde özel eğitim öğrencilerine yönelik “Mutfakta Üretiyoruz, Paylaşıyoruz, Mutluyuz” adlı İZKA projemizin startını verdik. Projemiz tamamlandığında Aliağa Mesleki Teknik Anadolu Lisesi hafif düzeyli zihinsel engelli öğrencileri meslek edinebilecekleri bir atölyede eğitim görecekler.” Şeklinde konuştu.

“Projemiz büyük bir başarı elde etti”

Aliağa’daki okullarda yoğun ilgi gören Kitaba Dokunan Eller kampanyasından da bahseden Bayhan, “Aliağa Kaymakamlığı himayesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz “Kitaba Dokunan Eller” adlı kitap okuma projesini hayata geçirdi. Yarışma konseptinde görünse de bu projede amaç; Öğrencilerimize kitap okuma sevgisi ve alışkanlığı kazandırmak, Türk dilinin, millî birlik ve bütünlüğümüzün temel unsurlarından biri olduğunu benimsemelerini sağlamak, Türk ve dünya kültür ve sanatına ait eserler aracılığıyla millî ve evrensel değerleri tanımalarını sağlamak, Sorumluluk duygularını geliştirmek, Akademik başarıları düzeylerini artırmak ve araştırmaya yöneltmekti. Projemiz büyük bir başarı elde etti. 1 Ocak 2019 tarihinde başlayan projeye; Toplam 53 okuldan 11.113 öğrenci katıldı. Proje boyunca; ilkokul öğrencileri ortalama: 1.294 sayfa, ortaokul öğrencileri ortalama: 1.489 sayfa, ortaöğretim öğrencileri ortalama: 10.045 sayfa kitap okudu. %96 katılımın olduğu projede dereceye giren öğrencilere 3 dizüstü bilgisayar, 18 bisiklet, 15 elektronik kitap hediye edildi.” dedi.

“Okullarımızın çağrılarına her zaman yanıt verdik”

Konuşmasına Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan projeleri de Aliağa’da başarıyla uygulandığını belirterek devam eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Bayhan, “Bakanlığımızın büyük önem verdiği DYNED, Dynamic ve Education (Dinamik ve Eğitim) kelimelerinin bir araya getirilerek yazılmasından oluşmakta ve Dinamik Eğitim anlamına gelmekte olan Yabancı Dil Programını koordinatör öğretmenimizin rehberliğinde ilçemizde başarıyla yürüttük. Dönem sonunda okul bazında dereceye giren öğrencilerimizi bisikletle ödüllendirdik. Okullarımızı sürekli ziyaret ederek ihtiyaçlarını yerinde gördük, taleplerini ivedilikle karşıladık. Okullarımızın çağrılarına her zaman yanıt verdik. Büyük küçük demeden her türlü etkinliklerinde onların yanında olduk. SOCAR ile İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde yapılan ‘Dersimiz Girişimcilik’ konulu yarışmada ilçemizden iki okul birincilik ve üçüncülük derecelerini aldılar. Dünya Robot Olimpiyatı’nın (WRO)Türkiye buluşmasında Aliağa Atatürk Ortaokulu RoboKod Flamingo takımı, Akıllı Şehirler- temalı Türkiye Finalinde Smart Bike Pathways Projesi ile Türkiye şampiyonu oldu ve ülkemizi Macaristan’da temsil etmeye hak kazandı.” Şeklinde konuştu.

“İlçemize marka okullar kazandırmak için çalışıyoruz”

Gerçekleştirilen ve gerçekleştirmek üzere olan projelerden de bahseden Bayhan, “ Aliağa’mıza Bilim Sanat Merkezi kazandırdık. Mesleki ve Teknik Eğitimi geliştirmek İçin 2023 Eğitim Vizyonu Belgesi ışığında başarılı çalışmalar yürütüyoruz. HABAŞ Hamdi Başaran Mesleki Teknik Anadolu Lisesine ‘Denizcilik ve Gemi Teknolojileri Bölümü’ açıyoruz. Aliağa Mesleki Teknik Anadolu Lisesine ‘Adalet’ ve ‘Tasarım Teknolojileri’ bölümleri açıyoruz. İmam Hatip Lisesi yeni binasına taşındıktan sonra, mevcut binayı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Rehberlik Araştırma Merkezi olarak değerlendireceğiz. Yeni İmam Hatip Lisesi bahçesine, hayırsever protokolü ile hem öğrencilerimizin hem de vatandaşlarımızın istifade edebilecekleri ‘Tatbikat Camii’ inşa edeceğiz. Çaltılıdere’de bulunan Aliağa Özel eğitim iş Uygulama Merkezi okuluna yeni bina kazandırmak için Aliağa Belediyesi ile, Aliağamıza Fen Lisesi kazandırmak için Milli Eğitim Bakanlığı nezdinde girişimlere başladık. İlçemize marka okullar kazandırmak için yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Aliağa Yörükler Derneği ile atıl köy okullarının verimli kullanımı için, okullarımızda iş sağlığı ve güvenliği eğitimin verilmesi için de İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Araştırma Derneği (İSGARD) ile protokoller imzaladık.” İfadelerini kullandı.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler