131019098
26 Nisan 2024, Cuma

KALAYCI MEHMET USTA’YA ROTARY KULÜBÜ’NDEN ÖDÜL

25 Kasım 2016, Cuma 06:24

     


Smyrna Rotary Kulübü, üyeleri ile birlikte, unutulmaya yüz tutmuş mesleklerden olan kalaycılık mesleğini Aliağa’da icra eden Mehmet Ferah’ı işyerinde ziyaret etti.

Üçüncü nesil olarak kalaycılık mesleğine devam eden Mehmet Ferah, artık bu işi yapan çok az meslektaşı olduğunu belirterek, şehir dışından bile müşterilerinin geldiğini ve mesleğini yaşatmak için çok çalıştığını belirtti.

Kalaycılık mesleğini babasından öğrendiğini ve babasının da Ege Bölgesi’nin değişik illerinde 50 yıl bu mesleği icra ettiğini belirten Mehmet Ferah, “Babamla birlikte çalıştığımız zamanlarda bir evden 10-15 parça kap kacak çıkardı. Artık öyle değil. Şimdi Foça, Çandarlı, Dikili bölgesinden gelen işleri de toplayıp haftada bir gün kalay yapıyorum. Benden sonra bu mesleği yapacak olan çıkacağını da sanmıyorum.” dedi,

Smyrna Rotary Kulübü Başkanı Çağlar Gürel, Rotary Kulüplerinin mesleki hizmetlere yüksek önem verdiğini, mesleğinde başarılı olmuş kişilerle sürekli temas halinde olduklarını ve unutulmaya yüz tutmuş mesleklerle ilgili özel bir çalışma yaptıklarını belirterek, 2017 yılında Mehmet Ferah’a Meslek Hizmet Ödülü vereceklerini ve eski değerlerimize sahip çıkmamız gerektiğini söyledi.

(BÜLENT PINARBAŞI)







 
Son Eklenen Haberler