ALOSBİ büyüyecek
26 Ekim 2023, Perşembe 06:43Tweet |
ALOSBİ, Cumhuriyetin 100. yılında büyüme kararı aldı. ALOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Tezcan “Cumhuriyetimizin 100. yılında Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı yolda, gösterdiği amaçta, hiç durmadan, gururla ve güçle yürümeye devam edeceğiz.” dedi.
Aliağa Kimya İhtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesi (ALOSBİ) Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Tezcan, lokomotif sanayi sektörlerini bünyesinde barındıran ALOSBİ’de sanayiciler ile en verimli yol haritasının belirlediklerini vurguladı. Tezcan, Türkiye'nin ilk 10, İzmir'in ise üç büyük Organize Sanayi Bölgesi arasında yer alan ALOSBİ için yeni proje ve hedefleri belirlediklerini söyledi. Önümüzdeki yıl 75 odalı otel, yeni lojistik merkezleri, spor tesisleri, kreş ve cami olmak üzere beş yeni açılış yapılacağını belirten Tezcan “Meslek lisemizi atölye binası ve 500 kişilik konferans salonu ile büyüteceğiz. Yeni lojistik-2 merkezi projemiz tamamlandı, Lojistik-3 Merkezinin ihale çalışması devam ediyor. Projesi süren yağmur suyu göletimizin temeli 2024 yılında atılacak” dedi. Bölgede ciddi katma değer ve istihdam üreten yeni tesislerin de üretime başlayacağını vurgulayan Tezcan “Bölgemiz kendi helikopter pisti olan, acil teşkilatları ile 24 saat hizmet veren, meslek lisesi, kreşi, anaokulu, sosyal tesisleri, kısacası her şeyi olan bir şehir gibi işleyecek’’ dedi.
“Çok güçlü bir alt yapı sistemi kurduk”
Tezcan, ALOSBİ’deki 362 adet parselin yüzde 85' inin tahsis edildiğini belirterek “Bu tesadüf değil. Biz geleceğe yatırım yapıyoruz, geleceğin sanayi bölgesini oluşturduk. Çok güçlü bir alt yapı sistemi kurduk. Dünya’nın gelişmiş ülkelerinde kullanılan yer altı galeri sistemi ile elektrik, su, internet, doğalgaz gibi hizmetleri fabrikalara zahmetsizce ulaştırıyoruz” dedi. Uluslararası fuarlara da katılarak ALOSBİ’yi tanıttıklarının altını çizen Tezcan “Sanayicimizin bölgemizde mutlu ve verimli olması için elimizden gelen ne varsa yapmaya hazırız” diye konuştu.
“Yeşil OSB olma yolunda hızla ilerliyoruz”
Bu doğrultuda yalnızca sürdürülebilir bir ekonomi için değil sürdürülebilir bir çevre için de ellerini taşın altına koyduklarını vurgulayan Tezcan “Yeşil OSB olma yolunda hızla ilerliyoruz. Bu plan çerçevesinde en önemli projemiz 2024 yılında temelini atacağımız gölet projesi. Yağmur suyunu denize döküldüğü noktada toplayarak OSB’mizin kendi göletini oluşturacağız” dedi. Tezcan, 5 milyon metreküp su tutacak olan göletin 3 yıl içinde sanayicilerin kullanımına açılacağını belirterek “Sürdürülebilir sanayi üssü olacağız. Yaklaşık 3 milyon metrekare yeşil alana sahibiz. Ağaçlandırma alanlarına katılımcılarımızla birlikte 350 bin adet fidan diktik, yakın zamanda 25 dönümlük zeytin hatıra ormanı da oluşturuldu, Bölgemiz arıtma tesisi ve atık toplama sistemi ile kendi Çevre Yönetim Sistemini oluşturan, çevre ve endüstriyel uyumun en güzel örneklerinden biri olacak” diye konuştu. Türkiye’nin ve İzmir’in çok kıymetli bir noktasında konuşlanan ALOSBİ’nin bölgenin parlayan yıldızı olduğunu vurgulayarak “2024 yılında ALOSBİ her yönden örnek gösterilecek bir bölge olacak. Cumhuriyetimizin 100. yılında yıldızımız daha çok parlayacak” dedi.
(HABER MERKEZİ)

Petpal, evcil hayvan sahiplerine çeşitli ve kaliteli mama seçenekleri

Günün her saati, herhangi bir yerde aracınızın anahtarlarını kaybetmek veya

Aliağa Fotoğraf Atölyesi Derneği’nin (AFADER) 3. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi.

TFF 3. Lig 1.Gruptaki 12.Hafta müsabakasında deplasmanda Ayvalıkgücü

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nin 9. haftasında deplasmanda Fenerbahçe

Kıbrıs, güzel plajları, tarihi zenginlikleri ve eşsiz kültürel deneyimleriyle

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2023 yılı bütçesi 45 milyar

CHP Aliağa İlçe eski yöneticisi Ilgın Kavaklıoğulları, partisinden Aliağa

İzmir’de yıllarca progressive metal yapmış olan müzisyenlerin Türkçe

İzmir merkezli 10 ildeki operasyonlarda şüphelilerin yasa dışı bahis ve suçtan

24 Kasım Öğretmenler Günü Aliağa’da etkinliklerle kutlandı. 24

Alia Park Atla Terapi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde faaliyet gösteren Alia

Günümüzde, sağlığımıza özel bir önem gösteriyoruz ve

Yerel seçimler yaklaşırken CHP’nin Aliağa’daki belediye başkan

İzmir'de düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 5 kilo 403 gram sentetik uyuşturucu

Cilt sağlığı ve genç bir görünüm elde etmek için herkesin

Saadet Partisi Aliağa İlçe Başkanı Mahmut Koç, Aliağa Belediye Başkanlığı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir’in kurtuluşunun

İMEAK Deniz Ticaret Odası Aliağa Şube Başkanı Adem Şimşek, Aliağa’nın Kocaeli’den

Tüpraş, Fuel-Up biyoyakıt projesiyle Avrupa Komisyonu tarafından 1 milyon Euro

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 2019 yılındaki seçim

Aliağa’nın Çaltılıdere Mahallesi’nde yapımı devam eden Dokuz Eylül

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aliağa ve Karabağlar’da 21 Kasım –

SOCAR Türkiye, Ege Çağdaş Eğitim Vakfı ile “Dünyanın Geleceği

Avrupa'nın alanında en büyük moda fuarlarından biri olarak gösterilen

İzmir’in Karaburun ilçesine bağlı Badembükü mevkiinde dedesinden

CRM Medya Yönetici Ortağı Erol Sarı İşletmeler Arası İlişkilerde Dijital Dönüşümün

Saadet Partisi İzmir İl Başkanlığı, İsrailli yetkililer hakkında suç duyurusunda

Aliağa Ticaret Odası (ALTO), eğitim programları kapsamında “İhracat İşlemleri

Kınık’ta, Batı Anadolu Çepni Boyu Kültür ve Dayanışma Programı