ALOSBİ büyüyecek
26 Ekim 2023, Perşembe 06:43Tweet |
ALOSBİ, Cumhuriyetin 100. yılında büyüme kararı aldı. ALOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Tezcan “Cumhuriyetimizin 100. yılında Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı yolda, gösterdiği amaçta, hiç durmadan, gururla ve güçle yürümeye devam edeceğiz.” dedi.
Aliağa Kimya İhtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesi (ALOSBİ) Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Tezcan, lokomotif sanayi sektörlerini bünyesinde barındıran ALOSBİ’de sanayiciler ile en verimli yol haritasının belirlediklerini vurguladı. Tezcan, Türkiye'nin ilk 10, İzmir'in ise üç büyük Organize Sanayi Bölgesi arasında yer alan ALOSBİ için yeni proje ve hedefleri belirlediklerini söyledi. Önümüzdeki yıl 75 odalı otel, yeni lojistik merkezleri, spor tesisleri, kreş ve cami olmak üzere beş yeni açılış yapılacağını belirten Tezcan “Meslek lisemizi atölye binası ve 500 kişilik konferans salonu ile büyüteceğiz. Yeni lojistik-2 merkezi projemiz tamamlandı, Lojistik-3 Merkezinin ihale çalışması devam ediyor. Projesi süren yağmur suyu göletimizin temeli 2024 yılında atılacak” dedi. Bölgede ciddi katma değer ve istihdam üreten yeni tesislerin de üretime başlayacağını vurgulayan Tezcan “Bölgemiz kendi helikopter pisti olan, acil teşkilatları ile 24 saat hizmet veren, meslek lisesi, kreşi, anaokulu, sosyal tesisleri, kısacası her şeyi olan bir şehir gibi işleyecek’’ dedi.
“Çok güçlü bir alt yapı sistemi kurduk”
Tezcan, ALOSBİ’deki 362 adet parselin yüzde 85' inin tahsis edildiğini belirterek “Bu tesadüf değil. Biz geleceğe yatırım yapıyoruz, geleceğin sanayi bölgesini oluşturduk. Çok güçlü bir alt yapı sistemi kurduk. Dünya’nın gelişmiş ülkelerinde kullanılan yer altı galeri sistemi ile elektrik, su, internet, doğalgaz gibi hizmetleri fabrikalara zahmetsizce ulaştırıyoruz” dedi. Uluslararası fuarlara da katılarak ALOSBİ’yi tanıttıklarının altını çizen Tezcan “Sanayicimizin bölgemizde mutlu ve verimli olması için elimizden gelen ne varsa yapmaya hazırız” diye konuştu.
“Yeşil OSB olma yolunda hızla ilerliyoruz”
Bu doğrultuda yalnızca sürdürülebilir bir ekonomi için değil sürdürülebilir bir çevre için de ellerini taşın altına koyduklarını vurgulayan Tezcan “Yeşil OSB olma yolunda hızla ilerliyoruz. Bu plan çerçevesinde en önemli projemiz 2024 yılında temelini atacağımız gölet projesi. Yağmur suyunu denize döküldüğü noktada toplayarak OSB’mizin kendi göletini oluşturacağız” dedi. Tezcan, 5 milyon metreküp su tutacak olan göletin 3 yıl içinde sanayicilerin kullanımına açılacağını belirterek “Sürdürülebilir sanayi üssü olacağız. Yaklaşık 3 milyon metrekare yeşil alana sahibiz. Ağaçlandırma alanlarına katılımcılarımızla birlikte 350 bin adet fidan diktik, yakın zamanda 25 dönümlük zeytin hatıra ormanı da oluşturuldu, Bölgemiz arıtma tesisi ve atık toplama sistemi ile kendi Çevre Yönetim Sistemini oluşturan, çevre ve endüstriyel uyumun en güzel örneklerinden biri olacak” diye konuştu. Türkiye’nin ve İzmir’in çok kıymetli bir noktasında konuşlanan ALOSBİ’nin bölgenin parlayan yıldızı olduğunu vurgulayarak “2024 yılında ALOSBİ her yönden örnek gösterilecek bir bölge olacak. Cumhuriyetimizin 100. yılında yıldızımız daha çok parlayacak” dedi.
(HABER MERKEZİ)

Sonbahar ve kış sezonlarının vazgeçilmez parçalarından biri olan deri

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, bu yıl kent genelinde

94. İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF), 29 Ağustos-9 Eylül 2025 tarihleri arasında

Aliağaspor FK, Nesine 2. Lig Kırmızı Grup 4. hafta maçında deplasmanda karşılaştığı

Aliağa Petkimspor'un ev sahipliğinde oynanan hazırlık turnuvası Ege Cup 2025'i

Aliağa’nın tanınmış esnafından İsa Özbek, 2026 yılında yapılacak Aliağa

Aliağa, Dikili ve Menemen’de düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 4 kilo

Tüpraş, Avrupa Komisyonu’nun Ufuk Avrupa Programı kapsamındaki Ar-Ge projesi

Onun yazın serüveni sadece bireysel bir yolculuk değil, aynı zamanda öğrencilerine,

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan Mobil İstihdam Aracı uygulaması,

IBS Sigorta ve Reasürans Brokerliği Üst Yöneticisi (CEO) Murat Çiftçi,

Petrol-İş Sendikası Aliağa Şubesi’nin 12. Olağan Genel Kurulu, 27 Eylül’de

Türkiye Oryantiring Federasyonu’nun 2026 faaliyet takviminde yer alan 3.

Kınık Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde (TDİOSB) altyapı

Aliağa’nın kurtuluşunun 103. yılı kutlamaları kapsamında açılacak “Zamanın

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Aliağa Petkimspor, kendi

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Yeni Şakran’ın kanalizasyonunu yapmak için

Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Serdar Berk, basit usul vergi sisteminin

İzmir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (İZSMMMO) Aliağa İlçe Temsilciliği’nde

Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkan Adayı Ozan Yıldızbaş, seçilmesi

365 Gün Engelliyiz Platformu üyeleri, ulaşımda kesintisiz erişim için

İzmir Büyükşehir Belediyesi, personel alımlarında yeni bir sistem başlatıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, mevcut ulaşım sorunlarını tespit etmek, ihtiyaçları

SOCAR Türkiye ve Sabancı Üniversitesi Yönetici Geliştirme Birimi (EDU)

Aliağa Petkimspor, Karatay Belediyespor Basketbol Takımında forma giyen 2007 doğumlu

İzmir Büyükşehir Belediyesi Aliağa Yerel Hizmetler Şube Müdürlüğü,

İzmir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (İZSMMMO) Aliağa İlçe Temsilciliği’nde

Bu içerikte farklı özel güvenlik kıyafetleri modellerini, kullanım

AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, CHP'li belediyeleri

İzmir Büyükşehir Belediyesi, okul aile birliklerinin talepleri doğrultusunda

CHP’de olağanüstü kurultay ile hâlihazırda devam eden olağan

İMEAK Deniz Ticaret Odası Aliağa Şubesi’nde düzenlenen toplantıda, acente