131019098
29 Mart 2024, Cuma

“ALİAĞA İLERİDE ÇOK DAHA İYİ YERLERE GELECEKTİR”

27 Haziran 2016, Pazartesi 06:22

     


2015 yılı Şubat ayından bu yana Levent Köleteli 'den devraldığı Aliağa Liman Başkanlığı görevini yürüten, Behlül Karataş’ın İzmir Liman Başkanlığı Gemi Survey Kurulu (GSK) uzmanı olarak görevlendirilmesinin ardından Kürşat Ayyıldız Aliağa Liman Başkanı olarak atandı.

1971 yılı Yozgat doğumlu olan Ayyıldız, Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Düzenleme Genel Müdürlüğü’nden görevlendirme ile geldiği Aliağa’daki ilk izlenimlerini Aliağa Ekspres’e anlattı.

“KURUMSAL ANLAMDA EKSİĞİMİZ YOK”

Liman başkanlığı olarak personelin son derece koordineli çalışmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Ayyıldız “Kurumsal yapı anlamında, buradaki arkadaşlarımızın son derece uyumlu çalıştığını, doğru ilişkiler kurduklarını ve kendi içlerinde güzel bir çalışma ortamı olduğunu gördüm. Bu, hasbelkader Aliağa’ya atanmış bir yönetici olarak beni çok mutlu etti. Genel anlamda değerlendirecek olursam, sektör dinamik, sektör hızlı işliyor. Bu dinamizm ekonomik açıdan hoş ve gerekli. Şu an gördüğüm kadarıyla elimizi ayağımızı bağlayacak herhangi bir eksiğimiz de bulunmamakta. Arkadaşlarımız gerekirse iki kişilik çalışıyorlar, bizler gerekirse akşam mesai yapıyoruz. İşlerin aksamadan yürütülmesi için gereken her şey yapılıyor” şeklinde konuştu.

“NÜFUS ÇOK AZ, KİRALAR ÇOK YÜKSEK”

Aliağa’yı düşündüğünden çok daha farklı bulduğunu söyleyen Liman Başkanı Kürşat Ayyıldız “Aliağa’ya gelmeden önce daha farklı bir yer hayal ediyordum. Ekonomisine baktığınızda çok büyük bir hacme sahip. Aliağa’nın emsallerine baktığınızda, buranın beş, altı hatta on katı bir nüfusla karşılaşıyorsunuz. Ekonomik kriterlerine göre, Aliağa’da belki 1 milyon kişinin yaşıyor olması lazım. Ben bunu tutarsızlık olarak gördüm. Aliağa’nın çeyreğinden çok daha az bir hacme sahip olan Bandırma’ya bakıyorsunuz, 150-200 bine yakın nüfus var. Aliağa’nın ilk izlenimde benim kafamda yarattığı ve çözemediğim durumu budur. Bir ikinci husus da, buradaki ekonomik büyüklüğün çarşıya, küçük esnafa yansımadığını gördüm. Gece sokağa çıktığımda kadınlı erkekli insanların, ailelerin dışarıda olduğunu gördüm. Bu bir artı değer tabii ki ancak merkezden iki sokak yukarı çıktığınızda bambaşka bir tabloyla karşılaşıyorsunuz. Ekonomik olarak belli kademedeki gelir gruplarına hitap eden bir yapı bekliyorsunuz ama maalesef yok. Bir de ev kiraları çok fahiş. 2 bin, 2 bin beşyüz liraları buluyor kiralar. Bu rakamlarla Aliağa’da ev kiralamak mümkün değil” dedi.

Gelecekte Aliağa’nın her alanda çok daha iyi yerlere geleceğini düşündüğünü belirten Ayyıldız son olarak şunları söyledi: “Benden önce bu görevi yürüten arkadaşlarımız çok değerli hizmetler yaptılar. Ben de bu hizmetlerin üstüne artı bir değer katabilirsem, ne mutlu bana. Bu benim için başarı olacaktır. Aliağa’nın sadece denizcilik sektöründe değil, yaşam alanı olarak da ileride çok daha iyi yerlere geleceğini düşünüyorum.” (BÜLENT PINARBAŞI)







 
Son Eklenen Haberler