131019098
26 Nisan 2024, Cuma

OTOGARI OLMAYAN SANAYİ ŞEHRİ

28 Mayıs 2015, Perşembe 11:01

     


Her geçen gün devasa yatırımların yapıldığı, nüfusun giderek arttığı sanayi ve ticaret kenti Aliağa’da Otogar bulunmaması büyük bir eksiklik olarak göze çarpıyor.

1990’lı yılların sonunda inşa edilen, fakat çeşitli nedenlerden dolayı bir türlü işletilemeyen Aliağa 75. Yıl Otogarı, 2007 yılında Meslek Yüksek Okulu olarak kullanılması için 49 yıllığına Ege Üniversitesi’ne tahsis edilmişti. İzmir-Çanakkale Karayolu’na uzaklığı ve şehir yerleşimine uygunsuzluğu nedeniyle Aliağa Belediyesi tarafından Ege Üniversitesi’ne tahsis edilen bina, gerekli tadilatlar yapıldıktan sonra Bergama Meslek Yüksek Okulu yerleşkesi olarak hizmet vermeye başladı. Daha Önce, Aliağa Mesleki Teknik Eğitim Merkezi öğrencileriyle aynı binada yer alan Bergama Meslek Yüksekokulu’na bağlı bölümler buraya taşındı.

2014’TE ALİAĞA MESLEK YÜKSEK OKULU OLDU

Ege Üniversitesi Senatosu’nun kararı ve rektörlüğün başvurusu üzerine Yüksek Öğretim Kurumu, 2014 yılında Aliağa Meslek Yüksekokulu’nun kuruluşuna onay verdi. Ekim 2014’ten itibaren eski otogar binası Aliağa Meslek Yüksekokulu adı altında eğitim öğretim faaliyetlerinde devam etti. Aliağa’nın bir sanayi kenti olması nedeniyle okulun yakın gelecekte Aliağa Teknik Bilimler Yüksek Okulu'na dönüştürülmesi için çalışmalar sürüyor. 34 bin metrekarelik alana sahip olan binanın meslek yüksek okulu olarak kullanılmaya başlanılmasından bu yana Aliağa’da otogar sıkıntısı yaşanıyor. 85 bin nüfusa sahip olan ve her geçen gün nüfusun arttığı Aliağa’ya bu gelişmelerin ardından bir otogar yapılmamış olması büyük bir eksiklik olarak görülüyor.

OTOGAR BÜYÜK İHTİYAÇ

İzmir- Çanakkale Karayolu üzerinde bulunan, her gün binlerce aracın geçtiği, dev sanayi kuruluşlarının yer aldığı Aliağa’da otogar olmaması, ilçede yaşayan vatandaşların yanı sıra ilçeye dışarıdan gelen vatandaşlar tarafından da şaşkınlıkla karşılanıyor. Vatandaşlar, böylesine büyük bir sanayi şehrinde otogar olmamasına anlam veremezken, bu güne kadar herhangi bir girişimde bulunulmamasına sitem ediyor. Şehir içi ulaşımı sağlayan minibüsler ile yolcu taşıma amaçlı ilçe dışından gelen minibüs ve otobüsler, ilçenin farklı noktalarında yolcu indirip bindiriyor. Bu durum özellikle trafik akışının yoğun olduğu ana arterlerde sıkıntıya neden oluyor. Vatandaşlar nüfusu 90 bine yaklaşan ve trafiğin her geçen gün yoğunlaştığı ilçede mutlaka bir şehirlerarası otobüs terminali olması gerektiğini belirterek, idarecilerin bu konuda bir an önce çalışma yapmasının gerekli olduğunu ifade ediyorlar. (Volkan Gündüz)







 
Son Eklenen Haberler