131019098
19 Nisan 2024, Cuma

YAYA GEÇİTLERİNDE “KIRMIZI ÇİZGİ” DÖNEMİ

31 Mart 2021, Çarşamba 06:25

     


İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan “Yayalar Kırmızı Çizgimiz - 30 Mart’ta Kırmızı Çizgimizi Çekiyoruz” konulu program ülke genelinde olduğu gibi Aliağa’da da düzenlendi.

İçişleri Bakanlığı’nın yaya önceliği konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla başlattığı “kırmızı çizgi” uygulaması için İzmir’de program düzenlendi. İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, İzmir İl Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın’ın katılımıyla Alsancak Gündoğdu Meydanı’nda “Yayalar Kırmızı Çizgimiz - 30 Mart’ta Kırmızı Çizgimizi Çekiyoruz” konulu program düzenlendi.

“Öncelik yayanın, öncelik hayatın”

Düzenlenen programda konuşan İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, “30 Mart’ta kırmızı çizgimizi çiziyoruz dedik. Bugün çocuklarımızla şampiyonumuz İbrahim, Valimizle ve bizim İzmirli vatandaşlarımızla beraber Gündoğdu Meydanı’nda, yaya geçidine kırmızı çizgimizi çektik. Yayalar kırmızı çizgimizdir diyoruz. Öncelik yayanın, öncelik hayatın diyoruz. Peki, niye böyle diyoruz? Çünkü trafik güvenliği ciddi bir mesele. Aynı diğer güvenlik alanlarımız gibi trafik güvenliği de en ciddi alanlarımızdan bir tanesi. Çok can kaybı verip acılar çektik. İstiyoruz ki vatandaşlarımız bundan sonra böyle acıları bir daha yaşamasın. Trafik konusunda can kaybımız olmasın. Hedefimiz sıfır trafik kazası, sıfır trafik kazalarındaki can kaybı olsun. Bunun için çok çalışıyoruz” dedi.

Etkinlik Aliağa’da da yapıldı

Trafikte yaya güvenliğine ve önceliğine dikkat çekmek amacıyla ülke genelinde eş zamanlı başlatılan “Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimizdir” etkinliği Aliağa’da da gerçekleştirildi. Atatürk Ortaokulu ve Cumhuriyet Ortaokulu önünde organize edilen etkinliğe Kaymakam Ömer Karaman, Belediye Başkanı Serkan Acar, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Balıkçıoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Rıfkı Kulaksız, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Akyüz, İlçe Sağlık Müdürü Özkan Orhun ile öğretmeler ve öğrenciler katıldı. Sürücülerin yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken yayalara ilk geçiş hakkını vermeye dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak için yapılan etkinlikte yaya çizgileri katılımcılar tarafından kırmızıya boyandı.

“Yaya candır tekrar yerine gelmez ama araba her zaman fren yapabilir”

Ülke genelinde çok önemli bir etkinliğe imza atıldığını ifade eden Kaymakam Ömer Karaman, “Ülkemizde yaya önceliği ile ilgili çalışmaları daha önce başlatmıştık. Bugün de yaya önceliği kırmızı çizgimizdir etkinliğini ülke genelinde eş zamanlı olarak gerçekleştiriyoruz. Sürücülerimizden isteğimiz şudur, yaya candır tekrar yerine gelmez ama araba her zaman fren yapabilir. Yaya ayağını yola attığı zaman tüm trafiğin durduğu bir dünyayı özlüyoruz” dedi.

“Uygulamanın en güzel örneğini Aliağa’da göstereceğiz”

Trafikte yaya önceliğine önem vermeleri konusunda sürücülere çağrıda bulunan Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, ülke genelinde başlayan kırmızı çizgi uygulamasının en güzel örneğini Aliağa’da göstereceklerini söyledi.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler