ANADOL SEVDASIYLA MÜZE GİBİ GARAJ KURDU
1 Mart 2022, Salı 06:11| Tweet |
İnşaat işiyle uğraşan Kaan Eruz, Anadol marka otomobillerinden oluşan 10 araçlık koleksiyonunu meraklılarının görmesi için Urla'daki garajında sergiliyor.
İzmir'in Urla ilçesinde yaşayan 55 yaşındaki "Anadol" tutkunu Kaan Eruz, nadir bulunan "STC-16", "A6 Böcek" modellerinin de aralarında olduğu 10 araçlık koleksiyonunu, garajında meraklılarının ilgisine sunuyor. Türk otomotiv sanayinin kilometre taşlarından Anadol, Türkiye'deki klasik otomobil tutkunlarının göz bebeği olmayı sürdürüyor. Seri üretimine 1966'da başlanan ve ilk kez 28 Şubat 1967'de yollara çıkan Anadol marka otomobillere tutkuyla bağlı olanlardan birisi de Urla'da inşaat işleriyle uğraşan kimya mühendisi Kaan Eruz. Kaan Eruz, nadir bulunan "STC-16" ve "A6 Böcek" modellerinin de aralarında bulunduğu Anadol marka otomobilleri satın alarak Urla'daki garajında bir koleksiyon oluşturdu. Eruz, koleksiyonunu, neredeyse "Anadol" müzesine çevirdiği garajında ziyarete de açtı. Koleksiyon, ücretsiz görülebiliyor.
"Ailemizin ferdi gibiydi"
Kaan Eruz, ilk kez direksiyon başına, babasına ait Anadol marka otomobilde geçtiğini ve o günden sonra bu marka otomobillere olan tutkusunun hiç eksilmediğini ifade etti. Geçmişte ailelerin, bu otomobilleri satın alabilmek için uzun süre heyecanla sıra beklediğini anlatan Eruz, şöyle devam etti: "Anadol, bir aile otomobili olarak üretildi. Bizim de ailemizin bir ferdi gibiydi. Eskiden otomobil çok az, aile ile bütünleşen bir şeydi. Tatile gidişlerimiz, yolculuklarımız, Anadol'la yolda yaşadıklarımız çok hikayemiz var. Bir kere Anadolumuz makas kırdı. Araba arka taraf oturdu. İndik, babam yan tarafta araziden bulduğu odun parçasını makasın yanına koydu. Onunla tamirciye kadar gittik. Platin ve karbüratör temizliğini, boru ve buji değişimlerini biz yapardık. O kadar rahat bir otomobildi. Zamanınız ve emeğinizi harcadığınız için onunla kaynaşmış oluyordunuz. Emeğiniz oluyordu onda."
Koleksiyonunda yer alan otomobiller ile sık sık trafiğe çıktığını da anlatan Eruz, araçlarının hepsinin vizeli olduğunu ve hala keyifle gezdiklerini söyledi. Eruz, koleksiyonu ve zaman zaman katıldığı fuarlarla bu araçların yeni nesillere anlatılmasını hedeflediğini belirterek, "Genç nesil bu araçlara ilgi gösteriyor. Amacımız bu araçların yeni nesillere taşınması, anlatılması, Türk otomobil tarihinin yeni nesillere aktarılması." dedi.
Koleksiyonunda otomobilin üreticisi Vehbi Koç'un da bir dönem kullandığı otomobilin de bulunduğunu aktaran Eruz, sözlerini şöyle tamamladı: "Bu araçların orijinal haliyle ve tüm serisinin olması otomobil severler için önem arz eden bir şey. Bakım ve onarım sürekli yapılıyor. Ziyaretçilerimiz garajı geziyorlar. Otomobil sevdası ayrı bir konu. Otomobil ilgi alanı olan gençlerin bunları görmesi lazım. Teknoloji de üretim de değişiyor. Gençlerin bu bilgilere sahip olması lazım. Geçmişimizi bilelim ki geleceğe ona göre bir projeksiyon yapalım. Gençler şaşırıyor, 'Yerli mi Türk mü' diyorlar. 60 ve 70'li yıllara göre üretilmiş çok özel araçlar. Türk tasarımı olarak yapılmış araçlar. Dizaynları çok hoşuma gidiyor. Spor Anadol dediğiniz zaman baktıkça bakasınız geliyor. Çok keyifli bir otomobil."
(AA)

İstanbul SEO Ajansı, dijital dünyada işletmelerin başarısını önceleyen bir

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, TCDD ile ortak işletilen

CHP Aliağa İlçe Gençlik Kolları Başkanı Alp Günay Bayrak, Huracan

İzmir’de yaşayan SMA TİP 2 hastası Zümra bebek için seferberlik

İzmir Valisi Süleyman Elban, yılbaşından bu yana düzenlenen 228 operasyonda

İzmir Gemi Söküm Koordinasyon Grubu, Aliağa’daki gemi söküm

LOGISTECH Fuarı’nda gerçekleştirilen oturumda, Aliağa Limanları’nın

Aliağa Ticaret Odası, Pilz Türkiye ve Bilge Akademi iş birliğiyle düzenlenecek

2026 Mali Yılı Performans Programı ve 2026 Mali Yılı Bütçe Tasarısı, Aliağa

Savunma Sanayii Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle yürütülen

Menemen’de görevli infaz koruma memuru Gökhan Haskan’ın DMD

Spor ayakkabılar, günlük hayatımızın vazgeçilmez bir parçası

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen kongrenin ardından göreve

Nesine 2. Lig Kırmızı Grup 7. haftasında Aliağaspor FK, deplasmanda karşılaştığı Muş

Aliağalı taekwondocular, Arnavutluk'un Başkenti Tiran'da düzenlenen turnuvadan

İYİ Parti İzmir Milletvekili Hüsmen Kırkpınar, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı

Hayat bazen insanın önüne kapılar kapatır, ama o kapıların ardında bambaşka

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Aliağa’ya gelerek

Aliağa’da, Demokrasi ve Kültür Derneği kuruldu. Dernek başkanı Sabahattin

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, İzmir’deki

Aliağa Gemi Geri Dönüşüm Tesisleri'nde meydana gelen iş kazasında,

İzmir Ticaret Borsası (İTB) Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, İzmir'deki

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, eski tip sürücü belgelerinin

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, CHP’den AK Parti’ye geçişlerin

Aliağa Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Aliağa Belediyesi Arama

Türkiye’nin en gözde tatil merkezlerinden biri olan Bodrum, masmavi

Laboratuvar pırlantaları, doğal taşların sahip olduğu parlaklığı ve zarafeti sürdürülebilir

Aliağa’da bir veli tarafından darbedilen öğretmen için meslektaşları

Aliağa Petkimspor, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nin 1.haftasında
















