131019098
28 Mart 2024, Perşembe

LİSELİ GENÇLERDEN MUHTEŞEM FİNAL

3 Mart 2017, Cuma 06:08

     


Karşıyaka Belediyesi tarafından, İzmir'in dört bir yanındaki 56 okulun katılımıyla düzenlenen ‘3. Liselerarası Müzik Yarışması’, muhteşem bir finalle sonuçlandı. 10 grubun sahne aldığı finalde, Cihat Kora Anadolu Lisesi şampiyon oldu. Dereceye giren gruplara toplam 17 bin TL para ödülü verildi.

GELECEĞİN YILDIZLARI

Karşıyaka Belediyesi'nin, lise çağındaki gençleri kültür-sanat faaliyetlerine yönlendirmek ve yeteneklerini sergilemelerine fırsat tanımak amacıyla üçüncü kez gerçekleştirdiği ‘Liselerarası Müzik Yarışması’ final performanslarıyla son buldu. Bostanlı Suat Taşer Tiyatrosu’ndaki etkinlikte, elemeleri geçerek finale kalan 10 grup tek tek sahneye çıktı. Geleceğin yıldızları, muhteşem performanslarıyla izleyenlerden büyük alkış aldı.

17 BİN TL PARA ÖDÜLÜ

Jürinin değerlendirmelerinin ardından gerçekleştirilen ödül töreni de büyük coşkuya sahne oldu. Birinci seçilen Cihat Kora Anadolu Lisesi’ne 8 bin TL para ödülü takdim edildi. İkinci olan Atakent Anadolu Lisesi’ne 5 bin TL, üçüncü sırada yer alan Çiğli Tuğba Özbek Anadolu Lisesi’ne 3 bin TL, Jüri Özel Ödülü’nü alan İzmir Atatürk Lisesi’ne de bin TL para ödülleri verildi. Ödül törenine belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve bine yakın vatandaş katıldı. Dereceye girenleri Başkan Akpınar açıkladı.

“BİZ, KENTİ GENÇLERLE YÖNETİYORUZ”

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Bu dünya bizim, bu dünya gençliğin. Ve daha güzel bir dünya, daha yaşanır mutlu ülkeler, gençlerin elinde kurulacak ve yükselecektir. Ben göreve geldiğimde, bu kenti gençlerle ve çocuklarla yöneteceğimi söyledim. Çünkü Mustafa Kemal’in evlatları, geleceği çalmak için uğraşmaz, sadece müzik aleti çalar, sanat yapar. Bu yüzden, Liselerarası Müzik Yarışmamızı 3’üncü kez düzenliyoruz. Bize göre hepiniz birinci ve kazanansınız. Özgüveniniz ve heyecanınız için hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

(HABER MERKEZİ)







 
Son Eklenen Haberler