131019098
24 Nisan 2024, Çarşamba

SİVASLILAR AŞIK VEYSEL’İ ANDI

16 Kasım 2021, Salı 06:40

     


Aliağa Sivaslılar Kültür ve Dayanışma Derneği, Aşık Veysel’i anma gecesi düzenledi.

Aliağa Sivaslılar Kültür ve Dayanışma Derneği, Tüpraş Halk Eğitim Merkezi’nde Aşık Veysel’i anma etkinliği düzenledi. Düzenlenen etkinliğe İzmir Sivaslılar Vakfı Başkanı Zeki Karaoğlu, İzmir ve Ege Bölgesi Sivaslılar Federasyon Başkanı İnan Demirkıran ve yönetimi, Türkiye Ortopedik Engelliler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Nilgün Derenoğlu, Aliağa Sivaslılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Hamit Çelik, dernek üyeleri ve davetliler katılım gösterdi.

“Aşık Veysel Sivas’ın kıymetli bir değeridir”

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sivas İl Türk Halk Müziği Korosu sanatçılarının konserinden önce açılış konuşmasını yapmak üzere sahneye Aliağa Sivaslılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Hamit Çelik davet edildi. Çelik konuşmasında, “Burada Aşık Veysel’i anmak için toplandık. Katılım beklentimizden az oldu. Bunun için bir serzenişte bulunmak istedim. Sizler bize yetersiniz. Aşık Veysel, Sivas’ın kıymetli bir değeridir. Ünü Türkiye sınırlarını aşan bir ozanın anma gecesini yaparken tabii ki bazı eksiklikler görüyoruz. Fakat bunda kabahat bizim değildir. Ben bir Sivaslı olmaktan her zaman gurur duydum. Gurur duymaya da devam edeceğim. Çünkü bugün onurla, gururla ifade ettiğimiz Cumhuriyet’in temelleri orada atıldı. Nice Aşık Veysel’ler yetişti. Gecemiz hepimize hayırlı olsun.” Dedi.

Daha sonra Aşık Veysel’in yaşam hikayesini anlatan bir slayt gösterisi davetlilere izletildi. Slayt gösteriminin ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı Sivas İl Türk Halk Müziği Korosu sanatçıları konser verdi. Konserin ardından anma gecesi son buldu.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler